Как да се чисти гъби и ръжда от кола тялото, премахване на бъгове с ръцете си видео

Причина и мястото на поява на ръжда върху превозното средство

Ръжда - метална окисляване, което се случва под влиянието на въздуха, водата и статично електричество. Ето защо, основната причина за възникването му - повреда на боята на каросерията на автомобила. Микропукнатини и физически щети позволяват въздух и влага, за да стигнат до желязо. Скоростта на вредното въздействие ще зависи от степента на защита на тялото и околната среда на агресивност. Това е особено вярно за зимния период, когато по нашите пътища има много химикали.Посочените по-горе фактори имат пряко въздействие върху формата, цвета и дълбочината на корозия. Хората, които по различен начин наречените "гъби", "бръмбари" или просто "ръжда точки", но те са само (само степента на небрежност са различни). С отделни петна от ръжда се справят по-лесно, отколкото с много малки червени точки. Последното обикновено е знак за лошо качество на метал или неуспешно ремонт тяло. Общата площ за обработка ще бъде по-голям. И най-важното от тях често се простира дълбоко в отколкото ширина. подуване на боята също е сигнал за необходимостта от отстраняване на корозия, което започва да се развива в рамките на големите горивни инсталации.

Места nabolee чести локализация грешки и петна от ръжда (снимка)

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
прагове
Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
арки
Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
Wings арки
Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
багажник

Добър напредък ръжда в райони с висока експозиция на чужд материал: пясък, кал и камъни. Худ страда от малки камъни от под гумите на други автомобили, арки на калниците на собствените си "емисии" (между другото, на общите гуми за непредвидени или колелата да допринесат за по-големи щети). Прагове машини са също един от първите, които гният заради непосредствената близост до "агресивна среда", както и за съжаление изхода на границите влоши още повече положението.

Как мога да премахна: Опции

На причината и мястото се срещнахме, нека да преминем към методи за правилното отстраняване. Има два метода, които се различават по отстраняване на ръжда начин:

 1. Механично - почистване, грунд, шпакловка, боя.
 2. Химически - ръжда конвертори или комплекти за поцинковане метал.

Без първия метод не може да се направи, ако ръжда е силно вкоренено в метала. След това е необходимо да се премахне напълно корозията, докато не чисто желязо (в идеалния случай блестящ). Това може да изисква допълнителни ресурси и инструменти, които ще бъдат обсъдени по-долу в стъпките по-долу.
Вторият вариант е идеален за трудно достъпни места. То може да бъде чупки в долната част на колата или от вътрешната страна на арките, които са трудни за обработка чрез механични средства. В зависимост от средството, ръжда след лечение химия може да стане пяна (трябва да се изплакнат с вода и се изсушава повърхността) или втвърдени и покрита със защитен слой, подходящ за боядисване. Не забравяйте да прочетете инструкциите и препоръките относно прилагането на химията, преди да купите.
Преди започване на работа, опитайте се да се оцени степента на увреждане на тялото, и да видим дали можете да ецване щети само химия. В случай на положителен резултат, е необходимо да остане "жив" желязо след първична обработка. Ако има проходни отвори или дебелина окончателен метал след лечението е твърде ниска, необходимостта от по-сериозен ремонт на тялото, т.е. първоначално ще бъде необходимо да се обнови всички тези зони чрез заваряване или пълнител със стъклофибърна.

Преглед на най-популярните средства и методи

Идеално - ортофосфорна киселина. Нанесете тънък слой от шафран, изчакайте 10-30 секунди, избърсват с памучен тампон до сухо. Ръжда храни образува фосфат филм, който не е страх от вода и инертен.

Ortofosforkoy аз съм го пробвал - това е по-остарял метод, който обработва, които почистват. (Доколкото ми е известно, всички тези инхибитори и конвертори - и там е тя, само в цветните бутилки). Всъщност, почти обелени повърхност на тези неща се отървава от ръжда остатъци. Но недокоснати, така да се каже, двойни корозия гъсталаци не особено реагират на него. Така че, poshipyat леко затъмнена, ще бледнеят и да остане на мястото си.

В наше време, за магията на трансформация ръжда в чист и бял метал вече не е изгорена на клада, но също така и чудотворната трансформация се случва. И продължи усърдни тенекеджийски кожи, билки, шпакловка, да се занимават и теглилки ... И защо - защото те не извади лесно. Не е възможно, нали знаете, търкайте с кърпа и да обрасъл - да не се случи. Така че Saw, Шура, видя ...

Механичният метод (инструкции стъпка по стъпка)

Ако следвате инструкциите и не бързайте, можете да 1-2 години, за да забравят за ръждата върху колата си (поне в третираните зони). Работа, извършвана в етапа:

 1. Получаване на всички необходими;
 2. първично лечение на повредената част на тялото;
 3. обезмасляване и грундиране;
 4. Бои и лакове.

Инструменти и консумативи за самолечение

За да работите ще ви трябва:

 • шлифовъчни инструменти и шкурка,
 • ръжда конвертор,
 • разтворител
 • антикорозионен грунд
 • боя цвета на купето и прозрачен слой (в кутии)
 • ако е необходимо, двукомпонентен коли покритие (втвърдител).


 1. Бийте ръждата може да бъде от пясъкоструене, шлифовъчни машини с шлифовъчни, бормашина със специален накрайник или банално, но винаги на разположение - ръце и шкурка.
  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  Работата може да се извършва ръчно или с помощта spetsmashinok

  Най-важното е, че се работи внимателно и бавно. Не трябва да има дълбоки драскотини и груби преходи. Опитайте се да се получи гладка повърхност с гладки люлки.

  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  Българската често имат в арсенала на шофьор
  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  Слоят на повредената слой се отделя и се обработва от LPC последващо площ увреждане
  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  Пълнотата на работата зависи от издръжливостта на резултата
 2. След източване на лечение на преобразувателя на повърхността ръжда. Трябваше да се отстранят малки остатъци от ръжда (понякога невидими), които могат да бъдат източник на допълнително корозия. Обикновено един час е достатъчно, за да карам на действието, а след това е необходимо да се унищожи останките на средства, както и обезмасляване на метал.
 3. Имайте предвид, че след боядисване ще се види най-малките драскотини или вдлъбнатини. Поради това, в повечето случаи, е необходимо замазка.
  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  Основни видове пълнежи, странно, не се вписва още за всички видове превозни средства тела

  Тя се прилага в няколко слоя и всеки полирани до гладко състояние. Вашата цел - да затворите всички депресии и постигане на идеално равна повърхност, след приключване на работата.

  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  За да работите нужда няколко вида шмиргел кърпа
 4. Така че, ние неизбежно стигаме до най-приятните - възстановяване на красотата. За да се избегне ненужното оцветяване прилежащите части на тялото трябва да ги скрие в радиус от метър от мястото на живописта.
  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  Не пощади предпазни средства, особено ако го направите на работа за първи път

  За тази перфектна филм, вестници и самозалепваща лента. Ако сте на улицата, не забравяйте да обърнете внимание на посоката на вятъра.

  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  Уверете се, че третираната повърхност е изложена на прах и други абразивни частици
 5. Първият слой се нанася антикорозионен грунд. Тя може да бъде с различни цветове, се вземат предвид при избора на цвят боя (не е необходимо да се вземат на черно или сиво земята под бяла боя). За да се избегне увисването и праймер положи равномерно - тя се пръска от разстояние 20-30 см, с плавни движения в хоризонталната равнина .. Достатъчно е да се 2-3 слоя. Нека всеки слой подсушете напълно (най-малко 15-20 минути в топлите месеци на годината).
 6. Следващата точка ние сме боядисване. Технологията е същите - 2-3 слоеве с сушене на всеки. База боя се даде повече време да изсъхне. За по-добра защита и по-красива гледка, се прилагат по същия начин лака.
  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  Бояджийски работи изискват минимални умения!
 7. Крайният резултат трябва да е приятен за окото и ти обзема с гордост в работата си. До голяма степен това зависи от успешното избора на цветове боя, за да се обърне специално внимание на този въпрос по-ранен етап. За да се премахне вижда прехода на мястото на боя, можете да използвате специален автомобил за нокти. Тя се прилага с помощта на кози кърпа или много меки смилане чаша.
Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
Резултатът не винаги е като на снимката, често трябва да се усъвършенства и да определи недостатъци

Химичният метод да се отървете от корозия собствените си ръце

Метод с използване на химията се различава само в началния етап - почистване на части от ръжда. По мнение на производителя, тези вещества могат да доведат до корозия на ръжда, спират по-нататъшното му разпространение и не вредят на себе си желязото (за разлика от "nazhdachki"). Прилагане на една много проста - инструмент се прилага за около 30-40 минути до ръждясал повърхност, след което плата избършете или изплакнете с вода. Но за да се получи красива и гладка повърхност все още трябва да се почистват и полират на шпакловка (с изключение на началните етапи на корозия).

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
Няколко инструменти са на разположение на автомобилистите с дори и най-скромен бюджет

Разпродажба са комплекти, които ви позволяват да се прилага независимо защитен слой от цинк в организма на колата. Освен вече присъства разтвор за отстраняване на ръжда и прилагане на защитен слой, и върха на цинков електрод. Този процес е електрохимично, така че трябва да се свърже с батерията.

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
Комплектът съдържа цялата необходима течност и работа isntrument

Как мога да премахна от "гъби" и "бръмбари"

Много хора искат да вярват, че ако само имаше ръжда и малки джобове, а след това те могат да бъдат отстранени по някакво чудо средство за защита. За съжаление, това е невъзможно по принцип. Се появи на ръждата за големите горивни инсталации повърхност - това е само върхът на айсберга, основната щета дълбоко вътре.

Разпродажба има инструменти, за да ви помогне да премахнете червения цвят от тялото. Например, има паста "Antirzhavchina" - това е доста бързо и добре елиминира червени петна. Това е същата ръжда конвертор, който обсъдихме по-горе. То премахва видимите признаци, но не и източника. Такава манипулация обикновено е достатъчно за 2-6 седмици (в зависимост от атмосферните условия), и да ги използвате често, точно преди продажбата на колата.

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
Малките "бръмбари" понякога доставят голям проблем продавача автомобили!

Ако искате да се отървете от този проблем в дългосрочен план, то не може без физическа намеса. Необходимо е да се спре въздух и влага директно към метала. Теоретично е възможно да се удължи ефекта на паста действие, ако след обработката на увредената зона на капака на тялото с прозрачен лак. Но тя ще работи ако инверторът може да елиминира цялата ръжда. В повечето случаи това не се случи, тъй като средствата за малка дълбочина на проникване.

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
Постоянно се скрие щети само с помощта на паста, уви, няма да успее

Превенция и защита от колата

Избягвайте направи, за да помогне на наличните средства на всеки автомобилист работата, но това повечето от тях се игнорира:

 • Редовното почистване на превозното средство дори и през зимата (допълнителна восък лечение увеличава защитата срещу агресивна среда);
 • редовни проверки на екологично чисти автомобили (в началните етапи е много по-лесно да се реши проблема);
 • Гардероби и калници на всички колела (LCP запази приличен вид за много по-дълго);
 • Stone Чип филм върху капака и част на покрива над предното стъкло (алтернативно - "бухалка");
 • антикорозионни лечение на дъното на устройството.