Как да размразявате колата, замъка и стъкло

Как да се размрази на двигателя

Зимния студ безмилостно не само за самите хора, но и да колите си. Замразена превозно средство в нашия свят скорости не са много често просто разочароващо, но дори фатално. А в списъка на "замръзналите" нарушения може да бъде доста впечатляваща: батерията на двигателя. подложки, заключване на вратите. ... За щастие, има експерти, които са били бързо да споделят своя опит и да ни кажете как да се справят с авариен на този или онзи проблем.Най-често тези проблеми е необходимо да се започне на колата след една нощ на "зимен сън" в див студа. Защо така? При ниски температури, капацитетът на батерията е намален, така че батерията не е ключа за запалване е в състояние да се превърне стартера при такава скорост, която се виеше мотор. Когато аз все още не са били в гараж (не загрява, между другото, но тухлата, че по чудо се предпази от замръзване), колата ми беше замразен при -30 ° C, което е само по себе си не е изненадващо. С помощта на добри съседи колата успя да се разбърква, но за да ги избегне да не се измъчва всеки ден, аз започнах да старателно се затопли колата пред "мечта". Когато задържа повече студени (около 30-35 градуса), дори и завързали будилник и ставам да се затопли през нощта. Малко по-късно, през нощта студът не става толкова тежка, а аз вече доста се затопли колата преди да си легнете, така че на сутринта тя е търпимо започне.

Можете, разбира се, за да пести енергията на батерията по различен начин. Например, за да се отстрани и да го плъзнете вкъщи за през нощта, в топло помещение. Така, че е горещо и лесно zavedet сутрин, когато го плъзнете назад и да зададете под капака. Но това е само така, ако сте твърдо знам как да премахнете и инсталиране на батерията, и не се конкурират с гравитацията. И аз се срещна с мнението, че да включва достатъчно за 10-15 секунди или къси няколко пъти ", за да започне да мига" далеч, той се загрее електролита в батерията и е необходимо машината да бъде придобит. Но при -20 градуса стартер често е възможно да "разтърси" и без него, и при -30 ° С, както показва практиката, това не е особено полезно. Така че тук е окончателно решение на проблема, често се използва от нашите автомобилистите. През нощта (и ден, също, ако превозното средство е, например, паркиран в близост до офиса на цели осем-девет часа) шофьори "заключителен" батерията на всеки плат с добра топлоизолация. Това му позволява да замрази до смърт не е толкова силна, както и въртящ момент на двигателя е достатъчно за институцията.Много е важно и тези нюанси. Когато се опитвате да започне колата не е необходимо да се обърне стартера твърде дълго. Десет секунди са достатъчни, за да разбера на двигателя да бъдат придобити, или не. По-дълъг обрат стартер е лошо за колата си, и безполезни. Ако имате ръчна скоростна кутия, се опитайте да стартирате двигателя, за да се получи по-добро сцепление изцеден. Това ще улесни работата на стартера. И ако стартиране на двигателя, педала бързат не позволявайте малко чакане и задръжте гладко. Ако двигателят не стартира, а след това след три неуспешни опита на автомобила трябва да се даде малко "почивка". След няколко минути, можете да повторите вашите усилия. Но ако след няколко посещения ще видите, че двигателят не е в "ръцете", както и усилията ви са напразни, следователно, при тези температури колата си система не може да работи. След това се опитайте да се бутат достави колата в топъл гараж, затопли си "железен кон", а след това да продължи усилията си да "събудят".

В допълнение, устройството няма да може да започне не защото на батерията, както и по други причини. Например, поради дефектни или мръсни свещи. Те трябва да се почистват от утайките и да се провери и да си купи нов комплект, ако е необходимо. Възможно е също така, когато скрежът се използват специални добавки (не се притеснявайте, имена, които не знаят - това е течност, нищо сложно в използването на не), които се продават в почти всеки магазин автомобил. Обща в същата добавка излива в карбуратора или горивната система за по-добро начало на двигателя.

Не се нередно да се грижи за да се избегне замръзване е моторно масло. Минерални може да замръзне при минус тридесет. Така че, ако очаквате да тежките студове и се насладете на застраховка срещу неприятни изненади, можете да смените маслото в синтетични. промяна Pleasure масло не е много евтин, така че е най-добре да има podgadat "се приближи термин" промяната в двигателя масло - това обикновено се заменя след 7-10 хиляди километра. В допълнение, с по-малко закономерност е необходим за смяна на маслото в скоростната кутия и диференциал. Аз някак си през зимата, например, скоростната кутия замръзна, трябваше да чака дълго време, докато не може да се затопли и да превключите предавките. Промяна на ръцете на петрола никога не са достигнали - "на живо" до пролетта, а след това аз имам кола и закупени. Но ако ще има подобен проблем, моля, обърнете внимание - в кутии също е на разположение масло.

Неопитен автомобилистите зима постави колата си на ръчна спирачка. Естествено, студът не може да направи това, тъй като подложка замръзване. Първата му зимата, тъй като водачът стъпи на греблото като имаше четиридесет минути на теглещото превозно средство за извършване назад и напред, за да отблъснат подложка. Добре е, че проблемът със замразени блокове лесно да се избегне - вкарах колата на паркинга на трансфера.

Как да размразявате заключването на колата?

Ако не разполагате с време, за да придобие такава размразяване състав, а проблемът е вече, можете да се опитате да отворите ключалката, ключовият отоплението запалка. Просто задръжте пластмасовата част на ключа, и по-добри носете ръкавици! И просто не трябва да се използва топла вода да се размрази - вратата е отворена, но водата в кладенеца и след това да се замразява, а проблемът само ще се влоши.

Специални условия за размразяване на прозорците на колата

Специално за размразяване може да се използва, ако хард стъклото почиства от лед. За да се постави по-добре от горния ръб на стъклото: това ще излязат и разхлабете primerzshy лед, а вие само ще трябва да работят малко стъргалка или специална четка.

Накрая бих искал да припомня, тази цифра, която експертите твърдят: студен старт при мразовит време е сравнимо с нивото на вреди, причинени на машината, тя получава 300-500 км. Така че се опита да получи топъл гараж и ако е така реших да отида без да се провалят на колата, не забравяйте да го стопли, дори и ако двигателят стартира за първи път. Машината е винаги "благодаря" ти за това по-късно ...