Как да расте мъх в дома

Как да расте мъх в дома? Само не питай защо. И не казвам, че тя расте добре на улицата. На улицата - това не е в саксия на перваза на прозореца.

Как да расте мъх

Първо го отглеждат в голям аквариум с подходящ антураж. Полюбувайте. Ето най-после ще видим защо да получите или да дадете двама!

Особено, когато себе си расте, нека да бъде там. И все пак трябва да се работи внимателно у дома, за да расте то. Строги точки на влага и количеството светлина няма да бъде позволено да прокара в буркан парче мъх от гората и да седне, чака красива картина.

И така Засаждане къща мъх. Стоп. Как да се засадят? Нито един от видовете, все още няма корени или семена. Какво ще се размножава? Спорове природата. И откъде да ги вземем? Не и с микроскоп, за да се скитат в търсене на.

Всъщност, всичко е лесно. Ние отиваме на разходка. Горите не вървят. Горски мъх, който расте по дърветата, много агресивни и Шаги. Вместо алпийски идилия ще се превърне руини на графа след атентата. Имаме нужда от мъх, който расте по скали, дънери, стари стени. Дори и само с сенчестата страна на сградата.

Naschipyvaem себе си малко. Можете просто това се изважда. Кой пише там: внимавайте да не се повредят корените? Може би награда. Nobel. И все пак, за първи път в милиони години намери корените на мъх!

зеленчуков коктейл

Ако просто сложи централата на дънна плоча на аквариума, изсъхна. И няма да имате хубав пейзаж. Ето защо, ние ще направим коктейл. Не, не и за пиене. За смазване на повърхности. За да го готвя което се нуждаете е блендер. Ето няколко рецепти:

  • 100 грама мъх, 2 супени лъжици. л. сметана, 200 мл чиста вода.
  • 200 г растението, всяка бира 400 мл, 1 супена лъжица. л. захар.
  • 1 супена лъжица. мъх 2 аспирин, 2 супени лъжици. обикновена вода.
  • 200 г мл кисело мляко за растителна 200, 300 мл вода в продължение на 1 час. L. захар.

Вземете съставки от всяка рецепта. Е, тези, които ще бъдат на разположение. Приятелски и забавно добавите в купа или кана. След това весело Hammer блендер. Предупреждавам ви веднъж: аромати коктейли с млечни продукти - preotvratnye. Е, няма значение. Красотата винаги изисква ...

Нанесете грим

Разбира се, преди изготвянето на този прекрасен тор, ние разположен във вътрешността на камъните аквариума. Ние събрахме изкуствен замък, стар koryazhek наложени. В долната част на пясъка прибавя малко ситен излива. Вярно е очарователен това се случва? Но нещо липсва.

Тъй като не каза най-известните анимационни герой? Тя ще бъде малък. Не е достатъчно! Добави естетика. Между другото, смрадта от стомната вече подуши. Сега вземете една стара четка. Добър го забивки в един коктейл и започнете да пишете. Скалите, замъкът, от корени. Намажете от душата, не съжалявам. Можете дори малко пръски.

Това, което остава, поема към задния двор. Те избират най-тъмна и влажна ъгъл. И точно по стените изготви течност. Всичко, което дойде на ум. Въпреки, че му автограф. Добри резултати се получават чрез изтегляне чрез шаблон. Гости ще бъдат дълго озадачени като мъх може да нарасне добре. Разбира се, доскоро ги държи на тъмно. И все пак, това е вашата изключителна!

Разбира се, след това мъха попълнено всички наличното пространство. Но дори и само един пухкав меки стени хваща окото. И не се страхувайте да се направи много вреда на сгради. Мос не разрушава основите, но само тя покрива като килим.

Ужасно цвят смес над. Но все още нашия случай. Ние се пристъпи към следващата стъпка.

Грижи след засаждане

Да, да. Нашата разпръскване на животински тор култура, наречена научен аргумент. И ако сме посели, така че трябва да бъде реколта! И какво друго е необходимо, за да го получи? Точно така - грижи.

Как да расте мъх

По принцип, като у дома си, той е периодично да навлажни аквариум мъх и Тоскана на слънце, а след това обратно. Само два часа, рано сутринта, но не е задължително всеки ден. В противен случай, нашият любимец няма да има желания сочно зелено. Всички останали от времето си, можете да запазите светлосенките. Но не съвсем в дъното на стаята. По-добре някъде близо до прозореца, но с приюта.

За хидратация. Rose сутринта - погледнем към стъклото. Има конденз? Така че днес не е нужно да се полива. Стъклото е абсолютно суха? Ние подпечата за спрей. Между другото, водата се плискаше тя само се стопи. Или се филтрира. В противен случай, по мъха появява грозни бели петна. Тя не се нуждае от нас.

Защо спрей вместо leechka. Тъй мъх напитка повърхност на тялото. Той не разполага с корени. Ето защо, поръсена с малко растение. Внимателно, без фанатизъм. Overflow потъмняване лицето и загуба. Показват плешиви места, плесен. Цялата красота на нищо.

Разбира се, тези процедури се извършват само след като видите резултата от чертеж му течност. Това обикновено се случва в продължение на около 10 дни. До този момент по-добре да покрие само стъклото на аквариума или парче дебел филм. Слънцето в този момент не нося! Но не забравяйте да проветрявам веднъж на ден.

След това, след Microsystem ще коригира си климат, ще се насладите само на мини-алпийски ливади на вашия работен плот.

интересно полезност

  • Вместо това, в аквариума може да отнеме широк бутилка. И дори с тапата. В случая, когато един човек сложи мъх в бутилка, наля него. Аз се затваря и вече не е отворен. Това беше преди повече от 40 години. А Microsystem е жив и днес. Със своя климат, влажност и, разбира се, с мъх. Опитай отново!
  • Между другото, представители на научните среди все още не е известно, вредители и болести, които Мос ще опитат. Това форми понякога се опитват за вкус. И дори тогава, само след подгизналия.
  • Да не се държи тяхната кацане в близост до радиатор. Твърде сух въздух е вредно за мъх.
  • Грубите камъни са във вашия състав, толкова по-лесно ще бъде да се запази растението. Гладките камъчета остават плешиви. Между другото, те са напълно заменя със счупени парчета от керамични съдове. Само без Глазура.
  • Как да расте мъх в дома? Много е лесно и забавно. Понякога дори забавно. Това не отнема много усилия и разходи. Е, с изключение на тази на покупката на аквариум.