Как да премахнете отцепила у дома методи за премахване на трески снимка видео

таблица на съдържанието

Отцепила се под кожата понякога не е толкова безобиден, колкото изглежда на пръв поглед. Много малка цепеница винаги причинява много проблеми и болка. Най-често, тъй като различни дървени трески подават дървени стърготини, парчета стъкло върху шиповете и други дребни артикули, които имат остри ъгли. Отцепила могат да получат във всяка област на тялото, но най-често засяга пръстите, краката, ходилата, очите рядко, гениталиите. Независимо от локализацията на раздробят, той трябва да бъде отстранен възможно най-бързо. В противен случай, в допълнение към болка, болка може да предизвика локално възпаление на тъканите, абсцес, което може да доведе до заболявания като абсцеси, целулит или престъпник. В такива случаи, без помощта на медицински специалисти не може да направи. Нерезидентният тяло се освобождава в кожата, обикновено замърсена и е отличен почва за развитието на бактерии. За да се избегнат такива проблеми, е необходимо по-скоро да се предприемат действия и да се опита да премахне трън в дома.


Премахване на трески могат да бъдат сравнени с малка операция. Не си струва да се очаква, че в крайна сметка ще раздробят себе си, напротив, то може да влезе дълбоко в тъканта, след това извадете, че няма да бъде лесно. Допълнителна възпалителен процес може спортни през 6 часа след излагане на кожата на трески. Ето защо си струва да се помни, че възпалението все още не е започнало, а не раздробят влезе дълбоко в кожата, шансовете за привличане на отцепила достатъчно голям. Има няколко начина за премахване трън в дома, някои от тях доста болезнено, но ефективна.

Как да премахнете много трън

Трън в подножието

Няколко начина за премахване трески

На първо място, преди да извадите раздробят трябва да мият ръцете си добре и да видите мястото, където влезе в трески. Можете да използвате лупа, ако треската е доста малък. Можете също така трябва да се въоръжат с импровизирани средства: памук, бинтове, пинсети, игла, антисептичен разтвор. Не си струва да се използва като антисептик йод или Зеленка, така че попълването на повърхността на кожата, не могат да видят треската. Всички възможни средства за премахване на трески трябва да са стерилни. Пинсета или игла може да се варени или внимателно се затоплят през огъня, охлажда се и се обработват алкохола.

Как да премахнете много трън

Използвайте лупата, за да видите по-добре треската

Ако треската се вижда ясно върху повърхността на кожата, а след това можете да използвате само един форцепс и внимателно я издърпайте навън. Ние трябва да действаме внимателно, така че да не се скъса раздробят, или част от него ще остане в кожата, и да се получи, че не е лесно.

Ако треската се вижда през кожата и не е влязъл дълбоко в кърпа си, а след това можете да използвате тънка игла, която се нуждаят от игла до отлепете края на кожата и да направи една малка сълза. Когато отцепила ще се вижда на повърхността, е необходимо да се ангажират форцепс и внимателно издърпайте.Сол баня. Най-лесният начин за отстраняване на трески. Трябва да се подготви сол баня, да се пропусне пръст или крак, и задръжте, и нейните 15 минути. След известно време, кожата е омекотена и треската ще дойде по-близо до повърхността на кожата. След това извадете отцепили пинсети. По същия начин, баня може да се направи на сода и сапун.

Ihtiolovaya мехлем. Компресиране ихтиолови маз трябва да се прилага върху кожата с трън в продължение на 10 часа. Когато отцепила се появява на повърхността, отстранете го с пинсети.

Алкохолът. В една чаша водка или алкохол трябва да се натопи пръста си с кука и изчакайте 30 минути. След треската следва да си дойде и да го махна съвсем просто.

Бананови кори. Чрез кожата, където прониза необходимостта подпалка за през нощта, за да направите бананови кори и прилага превръзка. На следващата сутрин трън ще дойде до върха и лесно се отстранява с пинсети.

Смес от лечебните растения. Тя се нуждае от: семена от сминдух, черен оман корен, дъвка хвойна, живовляк листа. Всички билки трябва да са добре грайнд и се смесват с малко количество топла вода. Ако се получи гъста паста, която трябва да се постави върху кожата с кука, назад и оставете за една нощ. След това измийте кожата с вода и с пинцети за отстраняване на малки парченца.

Мазилки. Една малка част от самозалепваща се лента за осигуряване на мястото на тръни, и да направи скок в обратната посока. Такъв метод е ефективен в случаите, когато има пинсети и видимата върха на раздробят.

Премахване на трески с помощта на черен хляб.

Вие ще трябва: парче черен хляб, сол, гипс или превръзка. Малко парче хляб трябва да се притеснявате със сол, търкалят малка троха и го сложи на негово място трески. След това поставете парче, оправя превръзката и оставете за една нощ. Sutra премахване на пластира, треската трябва да излезе.

Как да премахнете много трън

Премахване на треската, с помощта на черен хляб

След отстраняване на раздробят, непременно да се лекува раната с йод или друг антисептик. В случаите, когато кожата около раната е повреден, е необходимо да се налагат стерилна превръзка.

Когато не можете да премахнете отцепила дома

Извадете тръна в дома не винаги е безопасно. Не докосвайте раздробят на разходите, ако:

  • той се намира дълбоко в кожата;
  • когато раздробят до артерия или в окото;
  • когато отцепила се състои от ломени парчета от стъкло;
  • Ако има оток около треската. зачервяване;
  • когато раната където шипът се кървене;
  • когато силна болка.

Не струва да се използват съмнителни методи за отстраняване на подпалка на детето. Някои инструменти могат да бъдат ефективни при възрастни, но са вредни за детето.

В случай, ако извадите тръна себе си не се получи по-добре, да се потърси медицинска помощ. Splinter, които призоваха за дълго време в тъканите на кожата може да доведе до много проблеми със здравето му.

Важно: Ако премахнете ръчно отцепила дома, и ние сме уверени, че няма остатъци в кожата, но кожата около раната възпалена, зачервена, във всеки случай, не използвайте различни мазила. Те допринасят за образуването на филм, който може да подобри възпалителния процес и да доведе до рана гноясване. По-добре е за лечение на йод кожата или водороден прекис. Ако в рамките на 2 дни не се е подобрило, вижте вашия лекар.

Общи препоръки за отстраняване на трески

В процеса на премахване на трески трябва да следвате няколко насоки, които ще ви помогнат да не се влоши положението и е лесно да се извади тръна.

  • В процеса на премахване на отцепила се забранява да натиснете или стиснете кожата около раната. В противен случай, фрагмент може да влезе по-дълбоко в кожата, също притискане може да се раздробява на малки парченца твърдо крило.
  • Преди изваждането на повредени проверката на кожата с лупа. Обърнете внимание на ъгъла, под който е заседнал. Това ще ви помогне да изберете най-добрият метод за да го премахнете.
  • Изваждане раздробят, бъдете сигурни, за лечение на кожата с антисептичен разтвор.
  • Всички метални елементи, използвани в процеса на отстраняване на отломки, трябва да бъдат дезинфекцирани.

Придържайки се към основните правила, можете да намалите риска от проникване на инфекцията, както и да се отърве от трески.