Как да премахнете блясъка от панталоните си от домакинството, "импровизирани" означава

Не всеки блясък материи и текстури е еднакво привлекателни и красиви. Това е едно нещо, когато става въпрос за естетически величие съвсем друго сатен или шифон, и - на лъскавите части на панталоните си. Защото от това, което се появява блясък на любимите си панталони? Заради дългите чорапи или неадекватно нещо грижи. Най- "проблемни области" за външния му вид - колената, бедрата и задните части.Как да премахнете блясък с панталон

По-рядко се среща и в други части на продукта. Ако панталони блестят дори и след правилното прах за пране и балсам, можете да използвате "тежката артилерия", както и да се отърве от недостатъците на различните импровизирани методи.

Тези опции също са подходящи за приложения, където е необходимо да се избере най-изрично метод на "лечение" любимите неща.

Пара в бойни зони непривлекателни лъскав плат

Най-лесният начин да "освежи" мърлявия панталони - да ги измият. Изтриване лъскавите райони могат да бъдат нещо обичайно чрез стрипинг с помощта на ютия. Парата има благоприятен ефект дори за "капризни" дива коза, много възражда нормално го тъкан, без никакви проблеми.

Процедура за източване няма да причинява вреда на тъканта, която е и допълнителен "бонус" в банката тази пари предимства.

Как да премахнете блясъка от панталоните си, с помощта на един обикновен чифт?

 • Дръж продукта по въже или закачалка, като го поставите над леген или кофа с вряща вода. Парата се абсорбира в порите на тъканта и напълно се възстанови оригиналната структура на материала. Но имайте предвид - този метод е приложим само в случаите, когато проблемът все още не е достигнала мащабите на природното бедствие. Ако нещо е изключително изтощени, тази опция ще бъде абсолютно безполезно да я;
 • След източване е завършена, отстраняване на елемента и отстраняване на излишната влага от него с помощта на обикновена четка;
 • В края на този процес трябва да бъде старателно сухи панталони във въздуха, или с помощта на желязо.

Когато домашни продукт, не забравяйте да изберете правилната температура и режима на желязо. В противен случай рискувате да получите обратния резултат - лъскав по-рано част ще стане още по-забележими. Между другото, блясъка на текстил от 60% проявява именно поради неправилно гладене.

Амоняк да помогне

Сигурно всеки от вас в аптечката има шишенце с амоняк. Тя може да ви помогне да премахнете петна на оплешивяване от любимите си панталони бързо и лесно:

 • Направете слаб амонячен разтвор чрез комбиниране на 2 супени лъжици концентрат с чаша обикновена чешмяна вода. Разбъркайте добре получената течност и обилно се накисва парцал в него салфетка;
 • Мокра кърпа избършете интензивно "брилянтен" любимо място на панталона;
 • След това, продуктът трябва да се гладят през тензух или специален лист хартия;
 • Ако тези стъпки не помогнат, опитайте да добавите към горния разтвор от 1 чаена лъжичка сол и повторете цялата процедура отново.

Забележка: последващите гладят железа не трябва да са горещи! Otutyuzhivat кърпа струва умерено затопля инструмент. След слаб амонячен разтвор трябва да гарантира гланц изчезват.Гориво в борбата за визуалната красота на нещата

Имате ли гараж и кола? Тогава със сигурност няма да ви е трудно да се получи бензин за възкресяване любимите панталони!

В допълнение към горивото, ще трябва Hyposulfite прах правилно да завършат процеса на почистващи продукти от грозни лъскави петна:

 • Изрежете малък скрап на вълна (задължително!) Fabric;
 • Намокрете го в бензин;
 • Избършете лъскави панталони репресивна проведе на кръгово движение;
 • Направи слаб разтвор на прах Hyposulfite. За тази супена лъжица споменатия прах запълване и половина л едва топла вода и интензивно се разклаща получената смес;
 • Сега се накисва чиста клапа в този разтвор и отново преведе през "проблемните места";
 • Изплакнете всички панталоните с чиста вода, без добавяне на сапуни и други почистващи вещества;
 • Почистете панталоните мека четка за отстраняване на материал от своя вода;
 • Желязо седалката намокрена с топла ютия.

Как да премахнете блясък с панталон

Бензин трябва да се почисти! С помощта на чисто гориво може да бъде нещо по различен начин. Pat проблематично място вълнена тъкан, богато напоена в пречистена бензин.

След това, вместо да се използва специален прах, посипване блестящи части обикновената маса сол. Оставя се да престои 10-15 минути. След това се разклаща абразивни частици с материал част на четката чиста, топла и внимателно се изгладят желязото чрез тензух.

Такъв метод не действа като ефективно като натриев Hyposulfite, но също така е достатъчно мощно намаляване на действие.

Елиминирайте блясък с помощта на картофи

Обичан от много от нас картофи могат да станат не само основа за вкусна гарнитура, но и отличен материал за пречистване на панталони от "мазни" петна. С нея ще можете бързо да премахне блясъка на любимите си панталони, и тъй като този инструмент е напълно естествено, не се страхува за безопасността на материала.

Това може да стане по следния начин. Пречиства предварително корен намален наполовина. До тялото е сочно и воднисти, разтривайте, че е проблематично раздел продукти. Ако е необходимо - намаляване на "изтрити" зона и картофите, лекувани тъкан отново.

Дайте на неща, за да изсъхне по естествен път - не изсъхне косата си сушилня и не постави на радиатор. След интензивно почистване третираната зона с мека естествена четка. Ако е необходимо, се изгладят лъскавите части на топло желязо през тензух.

Сапун решение в борбата срещу lasami

Можете да използвате обикновена сапунена вода, за да се унищожи Lasy на любимите си дрехи.

Това се прави в три стъпки:

 • Направете мек сапун (винаги със сапун!);
 • Подгответе малка мека четка. Продължавайки това чрез накисване в разтвор избършете лъскавите части интензивни движения;
 • Lasy избършете и сухи панталони по естествен начин.

Как иначе да премахнете блясъка на панталоните с редовен сапун? В същото решение, че сте направили за почистване на тъкани, щедро пръска марля. панталони Progladte през него за гладене, поставени на умерена температура, докато изсъхне.

Ако искате да засилите ефекта - предварително избършете лъскави места с вода язвителен с лимонов сок или сух киселина.

Ако панталоните блестят, и посочените по-горе материали и инструменти под ръка не е - това няма значение! Можете да помогнете на обикновения черен чай инфузия. Но имайте предвид - това е важно да се използва естествен лист отвара, а не заместител на изкуствените чанти.

Как да премахнете блясък с панталон

Така че, направи много силен разтвор на черен чай на листа. Активно избършете с кърпа или ги четка досадно Lasy. След това се изгладят проблемните области, като се използва умерено загрята желязо. Не забравяйте да използвате марля, чрез които ще се глади!

Най-нежелан, но доста ефективна опция - лъскав плат триене шкурка или пемза. Това се препоръчва само за много плътни материали, а в най-крайните случаи. Бъдете внимателни и не търкайте тъканта твърде силно - така рискувате значително се влоши сегашната ситуация.

И не забравяйте - дори и старата, износена, занемарено, което може да се купи почти оригинален външен вид, ако подходим с ума и точността на реконструкция. Нека любимите си неща, ще получат нов живот, независимо от тяхната действителна възраст!