Как да премахнете блясъка от панталони и чорапи си от желязо, тъй като желязото, че не свети

Блясък често се появява на панталона в областта на колената, бедрата и бедрата, че разваля външния им вид. Следваща ще бъде даден на ефективни начини за премахване на една грозна блясък. Също така да се вземат предвид разходите за гладене някои тайни право на панталони не са светли.Как да премахнете блясъка от желязото


Ако панталоните е лошо и изплакнете ги остава препарат, а след това, когато те започват дъска "изгори", и лъскави петна. Те също така да се дължи на неправилно избор на температура за тъканта, неадекватно производител гладене, мръсен плоча. Коригиране на ситуацията може да бъде по следните начини.

оцетна разтвор


Има три начина на приложение на оцет:

 • Приготвя слаб оцетна разтвор - една част от 9% оцет а се смесва с 2 части вода. това Излива се в резервоара за вода на желязото, избран "Stripping" режим и желязо zalosnivshiesya порции.
 • Вземете ленена кърпа и потопени в един и същ разтвор. Внимателно я изтръгне и я пренесе през панталона.
 • Ако проблемните области от много неща, или те заемат голяма площ, панталони изцяло напоени с оцетна вода (3 литра вода се разтварят 1 супена лъжица оцет). Стига толкова, че те определят за 2-3 часа, след което те се измива и се глади, с акцент върху препоръките на производителя.

Как да премахнете блясък с панталон

Оцетната разтвор се използва за леки тъкани. На тъмно той оставя следи и разводите, както и в състояние да причини обезцветяване на тъканта.

Амоняк (разтвор на амоняк)


В един литър вода се прибавя 2 супени лъжици амоняк, 1 чаена лъжичка сол, и след това се разбърква добре. Вземете една кърпа, да се навлажни в получения разтвор, добър избършете области, в които формират една непривлекателна блясък и гладят панталони през хартията или влажна кърпа.

Амонякът се използва и за леки панталони, тъй като това може да оставите обезцветена материал или следи.

пране сапун


Има две версии на приложението:

 • Парче марля, напоена с добра пяна и сапун. Изстискайте, поставете я върху проблемните области и желязо нажежено желязо.
 • Подготовка силно концентриран разтвор на сапун. Парче втрива на ренде и се разрежда с вода. След това се разклати добре до получаване на твърд пенопласт и да го прилага за обектите. Стойка за известно време, и нещо старателно се промива, суши се и се глади желязо през памучна тъкан, която е напоена с подкиселена вода и внимателно притиснат. Вода подкиселена с лимонов сок или оцет.

борна киселина


Разтвор - 200 мл вода се бърка 1 супена лъжица борна киселина. Кърпа или гъба, напоена с получения разтвор и се прилага на петната. Оставете гащите сам за 30 минути - разтворът трябва да е добър момент за него да се накисва инча точка след това се изплаква с вода, изсушава се на открито и изгладено.


Той се използва за такива инструкции:

 • Вземете парче вълнен плат и влажна кърпа.
 • На светъл лъч, за пръв път, вълната върху него - влажна кърпа.
 • Поставете гореща ютия на върха, да го оставите до тогава, докато тъканта се загрява добре.

След тази манипулация място става по-малко видими или да изчезнат напълно.


Зеленчуци - това са естествени средства, които са подходящи за всички тъкани:

Как да премахнете блясъка на панталоните си от чорапите?


Има няколко доказани методи, които могат да ви помогнат да се отървете от небрежен блясък на чорапи:


Влажна кърпа фланела облече zalosnivshiesya площи и пара желязо. След това, без налягане преминава през панталона с мека четка.

готвене на пара


Двойки - универсален инструмент, който помага да се освежи нещо и да го отърве от светлината, обаче, един добър резултат ще бъде постигнат с условието, че блясък се появи наскоро и петна са свежи. Той се използва за такива инструкции:

 • Панталони, пуснати на специална рамка, или сгънати, виси на въжето осигуряването им клечки.
 • Zalosnivshie парцели, третирани с вертикалната парната ютия или по-чиста пара с мощна пара.
 • Ако няма такива уреди, елементът се поставя по широк леген с вряла вода за 30 минути.
 • Четка избърше излишната влага и да прекарат върху проблемните зони няколко пъти. Gloss става по-малко забележими. Stain изчезва, ако пистата беше плитко.


Панталони, са изложени на дъската за гладене, покрийте с вестник и ютия с топла ютия. Тя обръща специално внимание на проблемните зони.

Hot желязо гладят забранено. При висока температура, мастилото може да бъде отпечатана върху тъканта, и най-накрая е развалена елемент (вж. Правилните изгладени панталони със стрелки).

Как да премахнете блясък с черни панталони?


На черен панталон е по-добре да не се експериментира с инструментите, които са избелване свойства. Затова ние препоръчваме следното.


С черни панталони блясък помага за премахване на обичайните чаени листа. Така че, първоначално трябва да се подготви нова силен чай. Те втрива блестящи области, и след това се суши и изгладени панталони изгладят през тензух. Прясно сварено чай дава тъмно матови цветове.

Той е ефективен в борбата с петна само чай на листа, която се подрежда чаени листа за тази цел няма да работи.


Ето три начина за неговото прилагане:

 • За блясък си отиде, да вълнен плат и се овлажни в безоловен бензин. Разтрийте й zalosnivshiesya области с кръгови движения. След 0,5 литра вода се разтваря 1 чаена лъжичка на натриев тиосулфат и този разтвор се втрива петна чиста кърпа. След като всички процедури панталони промиват с топла вода и се сушат.
 • Парцели лекувани бензин, ги поръсва със сол и се оставя да престои в продължение на 2 часа. След това солта се разклаща се и се пресича от панталони четка, в края на тяхното желязо чрез мокро марля.
 • На "тежки" случаите, секциите на тъкан с гланц напълно импрегнирана с бензин и след това унищожи готов разтвор на амоняк, която е лесно достъпна в областта на фармацията. Той неутрализира амоняк газ и премахва миризмата.

Как да премахнете блясък с панталон

Да се ​​отървем от блясъка на копринени панталони


Притежателите на копринени панталони за премахване на блясъка ще трябва сода за хляб, защото тази тъкан изисква внимателно лечение, а това означава, че няма да боли.


 • Получава се разтвор на сода - водно стъкло се разтваря в 1 чаена лъжичка сода.
 • Вземете парче плат, намокрена в разтвора, изцедени и се поставя на място с блясък.
 • Задушени панталони гладят, докато блясъкът не се губи.


 • Получава се от сода пулп чрез добавяне на вода.
 • Нанесете го с тънък слой върху проблемните области и се оставя да изсъхне напълно.
 • Внимателно се отстранят остатъците от сода с мека четка или суха гъба.

Shine върху плътна тъкан


Ако панталоните са пришити от дебела и плътна тъкан, можете да опитате да се място zalosnivsheesya отстранен с пемза или фина шкурка. Въоръжени с тези прости инструменти, избършете внимателно кърпата за изчезването на блясък.

Въпреки това, този метод е по-добре да се използва в краен случай, тъй като това значително намалява живота на нещата. Панталони на тънка тъкан, този метод е неприемливо.

Как да се изгладят панталони, така че те не свети


Лъскав петна най-често не се появяват от панталоните влошаване и грешка по време на гладене. С цел да не се сблъскват с подобен проблем, е достатъчно да се вземат предвид следните съвети:

 • Панталони винаги се гладят през влажна марля или тънка памучна кърпа.
 • За да се избегне водни петна за желязо добавена киселина - лимонов сок или оцет.
 • Thing гладят отвътре навън.

Други полезни съвети: Как да се изгладят риза (инструкции стъпка по стъпка).


Ако се придържате към тези прости правила, панталони, винаги ще изглеждат страхотно, след като дъска. Ако любимите си панталони, претърпени от дълго носене, той прибягна до един от тези методи, можете лесно да се върнете към оригиналния им вид, а дори и на стария, което придобива нов живот. Но ние трябва да помним, че тези инструменти елиминират свети всеки път, когато тя ще бъде по-трудно и по-трудно, и положителен резултат ще бъде по-малко забележими, отколкото първия път.