Как да празнуват Великден

От особено значение за всички вярващи е Велики четвъртък. В същия ден Исус беше в празнична вечеря с учениците Си (ви известни за литература Тайната вечеря). Днес православните в четвъртък (тя се нарича още Велики четвъртък) се опитва да комуна, както и почиствате у дома си и преди изгрева на слънцето - винаги плува. На този ден, в деня преди или дори по-добре, опитайте се да се пекат сладкиши и боя топки.Торти пече повече, защото те са на едно ниво с, krashankami яйца - най-традиционните подаръци за Великден. Те трябва да бъдат достатъчно дълго, за да има достатъчно, за да даде на роднини, приятели и познати, както и членове на домакинството, а не само на една неделя, но също така и през всичките дни на Брайт седмица след Великден.

В петък, църквата издържи саван - плата, в която се е увила тялото на Исус Христос. Ангажиран е гробът му ритуал. Капакът извършват около църквата тогава. Вие днес по-добре от нищо сериозно и планират да не предприема. същото не може да бъде фурна хляб.На Велика събота, на храма, подадена торти и яйца за освещаването. Верните дойде на литургията и за през нощта остана, защото нощта състоя тържествена служба, най-красивата акт - Midnight Великден, шествието около църквата със свещи, радостен сутрин услуга (утринната) и света литургия. Ако не можете да се държа за услугата през нощта, но винаги искаме да стигнем до освещаването на Великден, се опитват да ходят на църква поне четири сутринта. Обикновено няколко пъти бащата преминава в редиците на вярващите в улицата пред храма и произвежда освещение. Или отидете и да се молят в следобедните часове. Доведете и оставете тортата в църквата - това е приет.

В коша на посвещаването, поставете сладкиши, боядисани яйца и Великден извара. Вино или водка, която не може да се постави във всеки случай. Понякога хората слагат в кошници и хляб, сол, варено свинско месо, домашна наденица и други продукти. По принцип, това е грешно, но те обикновено са твърде посвещаваш.

След завръщането си от църквата, се приготвя празнична трапеза за razgovleniya. Поставете осветен продукти, поставени на масата на предварително подготвени други ястия - това е обикновено свинско, печена патица с ябълки или гъска, сирене Великден, торти, желе и т.н.