Как да получите ранен реколта от маруля в открито поле

За да получите най маруля културата в началото на пролетта, че е необходимо да се обърне внимание на следните важни точки.

1. Избор на място да расте

Въпреки факта, че салатата - мразоустойчив култура, да расте то има нужда от леглата топли, загрява от слънцето, vysokoplodorodnyh където е възможно началото на работата на терен. Най-доброто място да бъде в близост до южната стена на къщата или плевнята.Салати не растат добре в кисели почви. Те не понасят въвеждане на пресен оборски тор. Тя трябва да се разглежда.

че е необходимо да се даде предимство на началото на падеж сортове за производство на ранен маруля. Салата листа имат време да растат в продължение на 40-50 дни от засяването на семената, за да даде добри продукти в май в открит терен. Ръководи групата има вече расте, 50-80 дни. Салата с Коч формират по-добре да култивират в оранжерии или парникови приюти.Не всеки сорт, подходящ за ранно отглеждане. Много сортове маруля реагират по различен начин продължителност на деня и може да strelkovatsya. Повечето от гарантирани сортове листни: Kucheryavets Одеса, Lolla Rossa, Москва газове, коледни, вкусни. От Коч Група: Арктика, Берлин жълто, Miracle четири сезона, Sprinter и др.

3. Отглеждане на разсад ще осигурят ранно прибиране на реколтата

Отглеждане маруля в открито поле

Преди засаждане на растенията се втвърдят.

4. засаждане на разсад в земята

сортове Листни са засадени на открито място по схемата :. Между редовете на най-малко 15 см между растенията около 10 см за по-добро вкореняване на растенията са покрити с нетъкан текстил, и, когато е студен щракне и дори филма. Рано полски марули на открито място, на няколко пъти се разхлаби и плевене, напоени, както е необходимо.