Как да почистите вашия собствен лаптоп от прах 2 лесни начина

Как да се чисти на лаптоп от прах и мръсотия? Това е много проста процедура, която може да се справи с всеки възрастен. То не изисква никакви специални знания и умения, за да се отстранят ефективно и бързо прах.Можете да изберете един от двата основни подходи към този проблем:

 • вакуум изпускателната отвор чрез конвенционален прахосмукачка;
 • очисти входящия отвор спрей със сгъстен въздух.

За да извършите почистване правилно, а не да повреди устройството, което трябва да се разбере какво точно се нуждае. Работата на всеки съвременен компютър процесор на силиций участва. Тя може да се сравни с мозъка: ако процесора не работи, на лаптопа "мисли" бавно и здраво. Мощни процесори, които не могат да работят без система за охлаждане, тъй като само при ниска верига температури съпротива може бързо провеждане на електрическия импулс.

Охладителна система - по-хладно поле, във вътрешността на който е инсталиран на вентилатора. Достъп до охладителя може да бъде получена чрез премахване на задния панел. Но ако компютърът ви е в гаранция, не може да се разглоби.

Единственият начин да се гарантира чиста устройството - тя е да я занесете до официалната служба на производителя. Ако потребителят ръчно премахва капака и повреди гаранционната пломба, той е лишен от безплатен ремонт. За да разберете това, което на гаранционния срок, който трябва да намери документите на лаптопа си и да прочетете информацията в сертификата.

Как да се чисти на лаптоп

Как да се почисти без да се разглобява?

Почистване на бележника от прах в дома трябва да се фокусира именно върху вентилационните решетки, защото там получава най-много дребни домакински мръсотията. Почистване ще се изтеглят от външни частици прах на решетката.

Как бързо и лесно да се премахне замърсяването от контакта?

 • Изключете лаптопа.
 • Постоянно го постави на ръба, като книга.
 • Вземете един обикновен прахосмукачка, отстраняване на дюзата.
 • Включване на прахосмукачката, държи тръбата за вентилация решетка, се накисва в продължение на 2-3 минути.

Приемът отдушник-лесно за почистване с помощта на кутията на сгъстен въздух. Това могат да бъдат закупени на хардуер или магазин за компютри. В балона има дълъг нос, който може да бъде вкаран в вентилационната решетка. Чрез натискане на спрей от въздух под налягане, се оказва, вентилатора и да го удари на разстояние.


Как да се чисти на лаптоп

Как да се чисти на лаптоп от прах с помощта на кофа за боклук?

 • Изключете устройството, за да взриви балон всякакво замърсяване между клавишите на клавиатурата.
 • Сложете на лаптопа на вентилацията на изходящия ръб чистка.
 • Казано е в нормално положение, ще очисти входящия.

За отличната работа имате нужда от компютър, за да извърши превантивен почистване на степента на замърсяване, който е достатъчно често. Знаейки как да почистите вашия преносим компютър от прах, а не търсите, ще ви помогне да се поддържа отлично производителността на процесора. Лаптопът ще издържи дълго време, ако се грижите правилно за почистване и времето на вентилатора за него.

Как да се чисти на лаптоп

Общо почистване: как да се премахне напълно пръстта?

Ако почистването на лаптопа не се извършва в продължение на години, може да се наложи да разглобите корпуса. жилища корица е фиксиран на малки болтове размотаващи нужда Филипс отвертка подходящ диаметър. Болтовете да се въртят обратно на часовниковата стрелка. След отстраняване на необходимостта да се съберат всички тях, за да не загубим.

В дома, разглоби и сглоби на лаптопа може дори домакиня. При почистване е необходимо да се намери по-хладните и радиатора. Охладителят прилича на фен в квадратна рамка. Радиатор - кутия с решетка. Можете да духне охладителя и радиатора с помощта на спрей или вакуум. Изгодно да използвате спрей, защото те могат да се разхождат из вътрешните вериги.

Ако почистване разглоби минава с прахосмукачка, трябва да се действа много внимателно. За да не се навреди на крехките и сложни чипове не може да донесе тръба края на прахосмукачка или докосване на структурите. Още по почистване с лаптоп замяна топлинна грес не се държи по-добре, ако няма специални умения. След провеждането на процедурата е необходимо да се събира на тялото назад.

Как да се чисти на лаптоп

превантивни мерки

Правилната грижа за такава сложна и скъпа техника, като персонален компютър, е леко лечение.

Ето няколко съвета за това как да се предпазите лаптопа от повреди и замърсяване.

 1. Работа на компютъра ви трябва само да се изгладят и чиста повърхност, на специална стойка или на маса. Не поставяйте ноутбука, одеяла и възглавници! При провеждане на охладител засмуква въздух през отвор, който в повечето модели е на дъното, така че - лесно запушена.
 2. Не замърсявайте на клавиатурата трохите, не го разлеете лепкава течност. Почиствайте клавиатурата с консервата на сгъстен въздух веднага щом старт бутона лепкава.
 3. Изключете компютъра или го поставете в режим на хибернация по време на почивката в употреба.

За домашно качествена грижа за лаптопа, че е необходимо да има една кутия на сгъстен въздух. Това устройство това изглежда лесно и безпроблемно изтласващо трохи от клавиатурата, за почистване на вентилационните отвори и хладните да се поддържа чиста.