Как да отрежете ноктите на котка или котка у дома

Отрязаното нокти при котките

Котката в дома носи радост и предизвикателства в същото време. Вашият любим домашен любимец може да навреди на собствениците на тапети, тапицерии и дреха, защото ноктите на животното растат през целия живот и трябва да бъдат систематично ги смила.Много собственици не знаят как правилно да отрежете ноктите на котката и те не я нарани по време на тази процедура. Преди да направите това, трябва да се запознаете с характеристиките на Вашия домашен любимец.

Заслужава да се отбележи, че тези, които живеят в апартаменти, особено котки трябва нокти обрязване, тъй като няма къде да ги смила, за разлика от роднините, свободно ходене по улиците. Как да се намали вашите нокти правилно и котката без излишно напрежение?

Отрязаното нокти при котките

Мога ли да изрежете ноктите на котката

В дивата природа, представители на семейство котки активно да се катерят по дърветата и се движат по земята, което води до ноктите на тези животни са постоянно износени.

Котките, които живеят у дома, да ги смила на специална чесане пост изработени от естествени материали, обаче, че тези мерки не са достатъчни за пълна грижа за нокти. Ако собственикът не забравя да ги нарежете на време, а след това на животното ще се тревожи и да се чувстват неудобно, тъй като дълги нокти обрат и да причинят болка при ходене.

Ветеринарните лекари вярват, че състоянието на ноктите зависи от породата и възрастта на животното. Например, Сфинкса и персийски котки често страдат от прекомерно разрастване на рога и пакета, така че ние намалят своите нокти трябва да са повече от 1 път на месец.

По-стари домашни любимци понякога се наблюдават аномалии растеж нокти, защото те са насърчавани да се намали под наблюдение, както и необходимостта от укрепване на ноктите на корекционните диета.

Някои собственици на котки се страхуват да отрежете ноктите на домашния си любимец, поради риск от увреждане на крайника. За да се избегнат проблеми, което трябва да знаете за структурата на роговите образувания в животното.

Отрязаното нокти при котките

Известно е, че котешки нокът се състои от твърда черупка, кръвоносни съдове и нервни влакна, както и мускулите, сухожилията и ставните връзки, чрез които животното произвежда и секретират естествената си оръжие.

По-голямата част от собствениците на котки се интересувате от честотата на описаната процедура. Като правило, домашния любимец се нуждае от съкращаване нокти 1 път месечно, понякога те трябва да намалят по-често.

Ветеринари и опитни животновъди препоръчват да привикнат на животното до желаната процедура от ранна възраст. Възрастните котки не са непосредствено наясно с ограниченията след съкращаване нокти, той може да падне, докато се опитва да се изкачи до обзавеждането на кабинета и други домашни или преживеят стреса.

Хората, които са закупили домашен любимец наскоро, все още не знаят как правилно да отрежете ноктите на котката и не могат да се предотвратят наранявания и болезненост. Ето защо, това трябва да става много внимателно.

Ако ви е страх за здравето на животното, или по някаква причина не може да се извърши процедурата по своя собствена, можете да отидете в някоя ветеринарна клиника. Предприятията, които произвеждат на мястото, поставени в списъка на услугите, където информацията за колко струва да се намалят нокти на животни. Като правило, цената варира от 300 до 800 рубли.Получаване на процедурата

Противно на общоприетото мнение, нокторезачки не са най-добрият инструмент за намаляване на ноктите на животното.

Отрязаното нокти при котките

Магазинът за домашни любимци или ветеринарната клиника, можете да си купите специален kogterezki, ножове са направени като се вземат предвид структурните характеристики на нокът на котка. инструмент за качество е изработена от неръждаема стомана и има гумени дръжки за дръжките, така че процедурата не отнема много време.

Изрежете ноктите на котката, в дома си, всеки може да се овладее, най-важното - да се успокои животното с помощта на обич и да не се създава стресови ситуации.

Непосредствено преди процедурата, подгответе следните елементи:

  • Специални ножици за подстригване нокти;
  • вълна;
  • водороден прекис.

Неспокойни и активни животни могат да бъдат ранени по време на процедурата, така че собственикът трябва да е готова да помогне в случай на повреда.

Отрязаното нокти при котките

Кой инструмент да избера?

Съвременният пазар на продукти за домашни любимци предлага на потребителите широка селекция от приложения за obstriganiya котешки нокти. След като изследвали границите, следните видове инструменти:

  • Заоблени kogterezki;
  • клещи;
  • задна под формата на гилотина.

Първият вариант - kogterezki със заоблени ръбове, прилича на обичайните за нокти ножици, този инструмент е лесен за използване и евтин.

Подстригване пирони котки с помощта на такова устройство би могло дори начинаещ в специални кръгли изрези положи нокът и съкратен предпазливо.
Nail Clipper под формата на форцепс са подобни на клещи, те са снабдени с допълнителен механизъм за заключване на острието, което прави използването и притежаването на безопасност.

Отрязаното нокти при котките

Много модели на този инструмент, различен специален ограничител, който ви позволява правилно да се намали нашата нокът на безопасно дължина.

Как да се намали ноктите на котка с ножица във формата на гилотина знае ветеринарни лекари и опитни животновъди на котки. Сходството на устройството с фатален изобретение на миналото ви позволява да отрежете роговия слой на кожата е бърз и безболезнен, обаче, минус продуктът няма възможност да се помисли дължината на нокътя.

Описание на процеса

Как да се намали нокти на котката без стрес и драскотини? След готвене стоки, необходими за процедурата, вземете вашия домашен любимец на ръцете и я инсулт. Опитните развъдчици препоръчват да запази животното нежно, но твърдо и здраво, за да не изскочи навън и се вливат в съседната стая.

Отрязаното нокти при котките

Kogterezki и ръцете трябва да се лекуват с алкохол, за да се предотврати замърсяване на евентуални наранявания. За да нокът отворен правилно, трябва да натиснете пръста си върху центъра на тампони на котката. Важно е да се намали нашата роговия слой в добра светлина, както и в тъмната стая човек не може да види на нервните окончания розово.

Инструментът трябва да е перпендикулярна на повърхността на краката и ноктите на котка, трябва да се намали на ръба на възбудена, без това да повлияе на кръвоносните съдове. След приключване на процедурата, се препоръчва всеки нокът внимателно да рязана с обикновени пили за нокти.

Отрязаното нокти при котките

След приключване на маникюр Treat домашен любимец вкусна лечение или забавна играчка, с течение на времето той ще свикне и ще бъде резервиран за да отговори на този процес.

Необходимостта за рязане на нокти на котката

В условията на домашния любимец апартамент е особено се нуждае от съкращаване на нокти и пренебрегване на тази процедура не може да бъде. Как да се намали вашите нокти на котка за първи път и как да се избегне стрес, кажи практикуващ ветеринарен лекар или компетентната селекционера на датата на покупката на животното.

Като правило, ние намалим ноктите коте лесно, защото, за да преподават на вашия домашен любимец в този процес трябва да бъде от най-ранна възраст.