Как да направите детето си клизма у дома Usov

Клизма дете се изисква в някои случаи: при запек, черва за почистване след отравянето, за прилагане на лекарства. Обърнете внимание на детайлите на клизми видове. използва от деца, както и всички ситуации, в които те са направени.Какво правя клизма дете

Дете клизма за запек

За съжаление, брави са не само при възрастни, но също и при деца. Този проблем е особено остър в възраст от раждането до една година. В крайна сметка, в този момент бебето все още не е напълно развита микрофлора в състояние да поддържа нормалното храносмилане. Така че често свързва първите месеци от живота са запек. Клизма новороденото запек - най-добрият изход. Той помага да се евакуират в застой стол от дебелото черво.

Как се прави клизма в домашни условия

Но всички млади родители не трябва да забравят основното правило: не се предприемат действия, без да се консултирате с Вашия лекар! Трябва да сте сигурни, че състоянието на запек не е причинен от всеки процес на заболяването. В края на краищата, болки в корема при бебета и по-големи деца може да се появи при възпаление на апендицит, преплитане на червата, прищипване херния и други, също толкова опасни заболявания.

Клизми да се включат не е необходимо, червата на детето да "мързеливи".

Като най-ранна възраст, достигайки две - три години, при бебе е да се ядат зеленчуци, плодове - .. Т.е. мазнини. Той активно се движи. Ето защо, запек в тази възраст са много по-малко вероятно, отколкото в гърдата. Нормата за срок от две години или три годишно дете се счита за актове на дефекация 6 седмично. На по-рядко стол трябва да се консултирате с лекар, за да се определи причината. С изключение на всички възможни патологии, които са опасни за здравето и живота на вашето бебе, Вашият лекар може да предпише клизма.

Какво правя клизма дете

Как да направите детето си клизма?

На пръв поглед в klizmovaniya процедура не е твърде много проблеми. Но има много нюанси, за да бъдат запознати и отзивчиви.

 1. Какво правя клизма дете
  Измийте добре ръцете си със сапун и вода.
 2. Подгответе всичко необходимо за процедурата.
 3. Преди да направите клизма новородено, което трябва да се стерилизира малка гумена круша (вари в продължение на 30 минути). Изместване спринцовки варира от 30 мл до 360. За по-големи количества течност използвани чаша Есмархов. Това устройство се състои от гума балон (капацитет от 2 литра) от гумен маркуч и сменяем връх. Чаша преди прилагане достатъчно добре измити и пластмасов накрайник вари в продължение на 20 минути.
 4. Оставя се да кипи и се охлажда течност инфузията. Детската препоръчва температура на водата 33 - 35 градуса, за по-големи деца за подобряване на процеса на пречистване може да разтвор (или вода) е малко по-студено - температура от 27 - 28 градуса.
 5. Поставете мушама, отгоре лист покривка за леглото.
 6. Спринцовката или чаша Есмархов набиране варени течност. Нейният размер следва да бъде подходящо за всички възрасти. По този начин, дете 2 клизма запек трябва да бъде около 200 мл, 3 години - 300 мл.
 7. Върхът трябва да се избърсва с вазелин или масло.
 8. Необходимо е дете (между под една година), за да се отпусна и баста краката му до стомаха му, огъване коленете. По-голямо дете трябва да бъдат поставени от лявата страна и prisognut коленете.
 9. Bleed въздух от круши остатък (или петел леко отворена в кръг Есмархов докато маркуча не тече вода) и внимателно поставете на върха в ануса на дълбочина 2 - 5 cm (в зависимост от големината на детето).
 10. Бавно компресия на спринцовката за освобождаване на вода или разтвор.
 11. След това, без да се движат на патрона, премахване на върха от ануса.
 12. С цел предотвратяване на вода течеше директно от тялото, че е лесно да изтръгне задните части на детето с ръцете си и задръжте за 1 минута.
 13. За равномерно разпределение на течност през червата, е необходимо да се сложи бебето на една страна, а след това се обръщат към другата.
 14. След това трябва да се случи дефекация. Бебето ще го направи на памперса, и по-голямото дете да седне на гърнето или тоалетната (ако достатъчно възрастен).
 15. След клизма дете трябва да бъде унищожен и смяна.


гума крушка трябва да бъдат добре измити, сварени и се суши. Халба душове не трябва да бъдат стерилизирани, варени достатъчно бакшиш.

Какво правя клизма дете

Видове клизми за деца

Клизми са разделени по вид ефект, който се постига, когато те се използват:

клизма деца

Използва се за почистване на долната част на червата от изпражненията и газ. Enema е течен при температура от 28 до 38 градуса. Обемът на вода за прочистване клизми не са едни и същи за деца на различна възраст. данни стойността на параметъра, дадени в таблицата по-долу:

Моля, имайте предвид, че децата - това не е стандартна манекени, те са една и съща възраст може да има съвсем различен вид и имат различни тежести. Ето защо, при изчисляване на количеството на водата за процедурата за почистване е необходимо да се разгледа този факт.

Всичко за лечение на запек

Терапевтична клизма за деца

Този вид клизма се извършва само по лекарско предписание за напояване на чревните стени лекарства. Например, за отстраняване на образуването на газ - се прилага чрез клизма бульон лайка един, колит - .. шипка масло и др температура лечение течност трябва да бъде около 40 градуса. Терапевтична клизма направя половин час след почистване.

Какво правя клизма дете

Масло клизма за деца

Маслото се използва като клизма ефективен лаксатив. Тя сложи в нощта, в резултат се постига след 8 - 12 час след това. Течен парафин или растително масло се загрява до температурата на тялото и се въвежда малка спринцовка. Тя може да се използва не чисто масло и на разтвора на масло. В този случай, 3 супени лъжици. лъжици масло се смесва с 100 г топла вода, и след това се прилага в количество не повече от допустимото (вж. таблицата).

Хранителна клизма за деца

Нанася се с упорито повръщане. Цел насищане клизма на организма с хранителни вещества (слаб разтвор на глюкоза). Процедурата се извършва в болнична среда.

Сифон клизма за деца

Използва се в случай на отравяне, отравяне за спешната евакуация на съдържанието на червата. Изплакването се извършва много големи количества вода. Имате само в болница под наблюдението на лекар.