Как да кърви шока, преди да инсталирате свои ръце

Както багажник, преди да инсталирате помпата

Преди да инсталирате амортисьори определено изпомпва. Това трябва да се извършва в съответствие с правилата за обслужване и монтаж. В допълнение, багажник на помпата е необходимо за тях да изпълнява напълно предназначението си и е работил за дълго време. Ето защо, всеки шофьор трябва да знае как да кърви амортисьорите преди инсталирането. Дори и да не се извърши тази работа, по-добър контрол на процеса на инсталирането им на бензиностанцията.







Защо помпа, преди да инсталирате амортисьори

Както багажник, преди да инсталирате помпата

Не се изпомпва, преди да инсталирате амортисьора няма да работи.

суспензия структура е тръба, в които буталният прът работи. Това бутало компресира течност или газ с увеличаване на натоварването на шасито. Без такъв амортисьор за всички нередности по щеше да завърши с удар в тялото или на превозвача на машината. По време на транспортиране или съхранение на течност или газ, в зависимост от структурата на суспензия са разпределени неравномерно в камерата. Ако не се изпомпва амортисьор преди инсталацията, за омекотяване материал ще остане разпределя неравномерно. В резултат на това амортисьор няма да работи правилно. В допълнение, амортисьора инсталира без изпомпване, ще продължи много по-малко. Bleed багажник може да се окаже свои ръце, без по никакъв начин усъвършенствани инструменти. Преди багажник помпа, преди да инсталирате необходимостта да се определи вида им. Газ и нефт се изпомпват амортисьори по различен начин поради различия в структурата.
Обикновено, производителят на опаковки уточнява по какъв начин да се изпомпва нов амортисьор на компанията преди инсталирането. Модел автомобил. която ще бъде определен амортисьор няма значение. Всички окачване работят на същия принцип, както и на гишето проблем в този случай, закалителни трептения дупка. В допълнение към описване да инсталирате като там е задължително, ако помпата амортисьори преди инсталирането. Но можете да направите, без такава инструкция. Основното нещо, за да се определи точно какъв тип амортисьор - нефт, газ или gazomaslyany.

Как да изпомпва петрол шок, преди да инсталирате

Както багажник, преди да инсталирате помпата

Кървене масло демпфер

абсорбери изравняване може да се извърши в един обикновен гараж. Основното нещо е да не ги повредите механично и да извършват цялата работа върху чиста твърда повърхност. За това се вмести в редовен етаж в гаража.

Ако изпомпване прът се движи с смотаняци и провали, той изисква допълнителна помпена амортисьор.

  1. Амортисьор трябва да се измъкнем от кутията и завийте на стъблото надолу.
  2. Стволови трябва да извади 75% от дължината му. Ако ръцете получават тежки склад, и тя се изплъзва, е възможно да се навива резбата на гайката и го издърпайте. От стъблото се дърпа много по-лесно. След това, клапата се завърта в позиция, в която тя ще бъде инсталирана.
  3. Пръчката е натиснат, а след пет секунди по-късно извади от 75% от дължината си, а след това отново трябва да изчакате 5 секунди. Тази операция се повтаря 4 пъти.
  4. Абсорбатор прът се поставя на пода нагоре. Сега ние трябва да се опитаме и натиснете прът. Ако тя се движи плавно, амортисьорът изпомпва и работи нормално. Ако пръчката се движи с смотаняци и провали, можете да го опитате да изпомпва отново. Ако прът чувствителна на натиск има пропуски, и няма спокоен ход, дори и при повторно изравняване, амортисьорът е дефектен. Това в никакъв случай не може да се инсталира на колата.
  5. Шок държи през цялото време във вертикална позиция преди инсталирането в превозното средство. Тя не може да преобърне.






Gazomaslyany шок, преди да инсталирате изпомпва по същия начин, както и маслото, най-важното е разклащане си поставя само вертикално, и същия магазин във вертикална позиция преди инсталацията. Кървене стелажи, преди да инсталирате задължително се извършва в чиста стая и е желателно да не се докосвайте лъскавата страна на пръта на триене. Тази част е в контакт с вътрешната страна на жлеза. Ако състав са драскотини или прах, уплътнението на вала може да се повреди в резултат на амортисьора тече.
Служители на бензиностанции, които се определят на амортисьорите могат да използват дюзата за изпомпване на стелажи. Такава дюза за изпомпване на багажник е лесно да се направи със собствените си ръце от обичайните метални пръти, които служат за подобряване на сцеплението. Така че много по-лесно да се изпомпва багажник пръчка и да не се подхлъзва от ръцете му. Един от прътите на монтаж багажник, а втората с заварена гайка завинтена върху пръта.

Как да изпомпва газ амортисьори преди инсталирането

Както багажник, преди да инсталирате помпата

Проверете в магазина демпфер

Gas амортисьор има друг проект и не се изпомпва като петрол и gazomaslyany. За изпомпване на стелажи нямат нужда от допълнителен инструмент, всички операции се извършват ръчно. В сервизен център, където трябва да се извърши бързо цялата работа може да се използва за изпомпване на съоръжения стелажи, не се изисква при нормални обстоятелства. Помпа нови газ амортисьори, преди да ги създава в следния ред:

  1. Абсорбатор прът седна, а след това след 5 секунди, жезъла е изтеглен, докато спре. Ако прътът е първоначално в разгънато положение, а след това просто трябва да я държи.
  2. Прътът се добавя до края, след амортисьор прът е обърнат нагоре и прът се извади отново, докато спре. След 5 секунди, пръчката се натисне отново до края. Така че ще трябва да се повтаря 4 пъти. Ако след този на стъблото леко натискане и отстранява с една ръка, без никакви допълнителни усилия, тя се изпомпва.

В някои случаи, когато купувате повишена амортисьор, Необходими са повече усилия. Помпено амортисьор преди монтажа се съхранява с извади стволови насочена нагоре. Ако амортисьора не се изпомпва, тя не работи правилно.

Кървене амортисьори и ремонт по време на работа

Както багажник, преди да инсталирате помпата

Кървене амортисьор, преди да инсталирате

Помпа шок, преди да инсталирате е необходимо, независимо от техния вид или структура.

С течение на времето, амортисьорите са износени и трябва да се променят. В този случай, можете да запазвате и лесно ремонт щанд. Обикновено основната носещ прът част и остават непокътнати и изтрити каучук опаковане и клапани. Ако амортисьора сгъване, ремонт процес отнема малко време. След подмяна на консумативите е необходимо за изпомпване на старата багажник, както и нова. Ето защо, преди да я смените новата, можете просто да се научат, че има смисъл да има работилница за ремонт на помпата и да бъдат избирани. Като правило, разходите за ремонт са 2-3 пъти по-евтино от подмяна.
Ако стелажите са извън реда по време на дълго пътуване и не съществува възможност за замяна на това е възможно да се прибегне до примитивни методи за ремонт. Ако gazomaslyanom или олео разлятото масло, той може просто да бъде добавен към спринцовка с тънка игла през жлеза. След това е необходимо за изпомпване на стойка, без да се маха от колата, просто размахвайки един от ъглите на устройството. Такива ремонти достатъчно, за да стигнат до паркинга или в къщи, а не да навредят на окачване на автомобила. Но това е препоръчително да не се използва дълго време след шока от такова лошо качество на ремонта.
Помпа шок, преди да инсталирате е необходимо, независимо от техния вид или структура. Тази процедура се извършва лесно със собствените си ръце. А амортисьор се изпомпва в продължение на няколко минути и след това е готов за употреба. В допълнение, с разклащане може да се определи, не е дефектен амортисьор. Това означава, че в случай на повреда, че е възможно да се върне в магазина, без да губите време на инсталацията.

Прочетете по-нататък: