Как да кажа "постави" или "определя:" Обичам българския език

"Недейте" или "легна" - на този въпрос за съвременния български език може да се нарече вечен, защото не съществува в езика на думата "определя" в случва разговорен реч по-често от дясната "място." И ако езикови ухо експерти като глагол боли, защото по-голямата част от обикновените хора изглежда правилно да се каже, че "определя".Често възниква объркване с използването на глаголи в различните времена и форми, така че се опитват да разбера как правилно да се говори и който глагол да се използва в определени ситуации.

Така че, не забравяйте да започнем с това, че "легна" глагол ( "е предложила" в минало време, и "Аз ще легна" в бъдеще време, съответно) не. Ние се откаже от използването на такива думи, и ако е необходимо, глаголът се използва само с представки ( "път" и "трябва", "сложи", "изложи", "свързан", "прикрепен").

Моля, имайте предвид, че глаголите, изброени по-горе, се използват само в миналото и бъдещето и да имат перфектен външен вид.

Глаголът "сложи" се използва, като правило без представки. Например, думата "много трудно" в литературния език не е, въпреки че е остаряла и се прилага по-рано. Глаголът "път" може да се използва по всяко време, и той има несъвършена форма на "път" и "съкровище", "Аз ще поставя".

С други думи, глаголите "пуснати", "да", а другият трябва да се използва, когато действието в миналото е била или ще бъде извършено в бъдеще, без акцент върху неговата продължителност. Например, "Сложих писалката на масата" - акцентът е върху факта, че писалката е на масата. Verb същото "място" се използва, когато ефектът е несъвършен вид и акцент върху неговата продължителност в миналото или бъдеще време или че операцията продължава в даден момент. Например, "Сложих писалката на масата" - действието продължава и днес. Или втори пример: "Аз съм сложи тухла в трите дни" - предложението изразява продължителността на действие на кокошките тухли, а предложението - "Сложих тухла" - ще се отрази фактът, че тухлите, вече установени.Така че, отговорът на въпроса, как да кажа, "сложи" или "легна" - не е толкова просто, колкото може да изглежда, но най-важното - да се помни две неща:

Е, да, но като тоалетна - това не е за българина след това.
Мисля, че би било интересно да се обсъдят не е въпросът какво е и какво не е на български или на друг език, и защо има нещо и нещо не.
Ясно е също така, че на езика - това е за разлика от преобладаващата естествена реч - изкуствено създадена система от правила (парадигми).
Какво трябва да се забрани съображения някои форми и одобрява правят другите? - това е основният въпрос на теорията на езика.
Можете да започнете с конкретни случаи. Например, защо се въведат такива правила определят и поставят?

Глаголът "да установи" е на български език, защото там е в контекста на живо реч и в действителност се използва (възпроизведено и разбрах) повече от една дузина години, което потвърждава дългогодишната си съществуване на лексикалната система. И това не е dialecticism, професионализъм, и така нататък. Д. и жаргона на глагола.

Станислав. // Ясно е също така, че на езика - това е за разлика от преобладаващата естествена реч - изкуствено създадена система от правила (парадигми) .//

Език - просто естествено развитите и развиващите комуникационна система, която се реализира в речта. Имитация е един уж културен глас добавка, която се налага като "право", за разлика от "неправилно". Самата система няма нищо лошо с езика. Всичко, което (системата език) позволява естествено падне. Всичко, че е целесъобразно - да поддържат и развиват, постепенно се променя.

// От това, което причини да забрани някои форми и одобряват правят другите? - това е основният въпрос на теорията на език .//
Абсолютно прав въпрос. Но, разбира се, не цялата теория на езика).

Веднъж се опита да отговори на него по отношение на произхода на книжовния български език. Аз дойдох до заключението, че на този въпрос а) личен вкус; б) обществен стереотип подкрепена филология.

Денис. и защо този глагол не е в речника (българския език (например, проверка на правописа)?

Олеся. тъй като тя не включва изкуствено лингвисти. Речниците не се съставят, и на хората. Тъй като те твърдят, че не е от типа, и по тази причина не включват. По принцип всяко речника неизбежно изостава действителната реч. В случай на "лъжа" глаголът настъпва необосновано (# 33) игнориране съзнание.
Имайте предвид, в самото начало на темата. Verb тип е не, но неговата активна употреба в речта - не е ли абсурдно)? В този случай, там не обяснява защо не е така.

Денис. така че това е вид на глагола "да установи" - две различни думи.

Олеся. Да. объркан. "Легни", разбира се). Между другото. За първи път е написал този офис, а след това отиде в интернет и намерих много интересно хипотеза твърди, изчезване на думите "легна" на езика. По-точно тя се опитва изкуствено да измести.