Как да изведе коте без котка

Ситуация, при новородено котенце е останало без майка - не е рядко явление. Котката може да умре, да се разболеят, изоставят котенца, а след това всички проблеми на храненето и грижите за бебето поема човек. А на въпроса как да се хранят новороденото коте без котка, грижа и опитен развъдчик, и обичайните любители космати същества.Когато се грижат за малко дете остана без майки трябва да следвате следните стъпки: хранене на животното, гнездо оборудване, осигуряване на нормален живот. Трябва да се помни, че тялото на новороденото на практика не е подходящ за независим живот. Здраве и животът му е изцяло зависима от външни фактори.

Избор на млекозаместители

Мощност новородено бебе - най-важният етап в лечението на сирак. Много от собствениците, се сблъскват с необходимостта от самостоятелно медицински сестри, да зададете въпрос: как да се изведе едно новородено коте без котка?

На първо място, трябва да се определи избора на храна. Трябва да знаете, че в първите дни след раждането на една котка стои коластра и мляко само по-късно. Първият е за новородени котенца предпазване от много инфекции, тъй като съдържа готови ЗАЩИТА вещества. това е много важно за здравето на поколението на децата, получили коластра през първите няколко дни на живота от майка ми.

Ако по някаква причина това не е възможно, трябва да привлече помощта на ветеринарен специалист, както и подкрепа на имунната система млад със специален серум. Тя се приготвя от кръвоносните имунни котки. Такава формулировка се прилага подкожно или новородено разпояване. Процедурата позволява да се осигури на организма с необходимите антитела за вируси и бактерии. Друг вариант е предварително да разпояване замразена коластра от други котки. Разбира се, podkladyvanie коте до току-що родила жена - най-добрият вариант в тази ситуация.

За да разберете какво да се хранят новородени котенца без котка, трябва да се знае какво е уникална част от котката мляко. Той съдържа почти 2 пъти повече протеин от краве мляко. Много по-високи нива на мазнини, минерали и витамини. мляко Cat има високо ниво на таурин - аминокиселина, без която нормалната разграждането на мазнините в котета.

Най-добрият заместител на котка мляко са специални смеси за котета. Те произвеждат много известни фирми, специализирани в производството на храни за животни. Смеси най-точно възпроизвеждане на химичния състав на млечни котки. Те са обогатени с основни аминокиселини, включително таурин. Когато се използва правилно, не причиняват алергични реакции, нарушения в храносмилането, и така нататък .. Много производители са опаковани сместа в малки пакетчета за еднократна употреба, комплектът включва бутилка и зърното, което е много удобно за използване. Купете заместители на мляко могат да бъдат в ветеринарни аптеки, магазини за домашни любимци.

Но какво да правите, ако котка не е мляко, как да се хранят потомството по този случай? Принципът на подбор на заместител на мляко е същото като за котенца сираци. Ако проблемът с храненето на децата хванати неподготвени, да, че в началото може да използвате адаптирано мляко. Въпреки това, бебешка храна, трябва да се разреди с 1,5 - 2 пъти с гореща вода.

Цялата краве мляко не е подходящ за отглеждане на котета. Неговият състав е бедна на протеини, мазнини и минерали, практически не съдържа таурин. Котенцата са на негово поливане често се развиват нарушения в храносмилането, водещи до смърт.

Малко по-близо до химичния състав на млечни котки коза. Въпреки това, в състава му е почти никаква жизнена таурин. може да се използва в редки случаи, козе мляко за хранене, предварително разреден преварена вода в съотношение 1: 1 и добавяне на 50 грама на един пъдпъдък яйце.

правила режим и хранене

В допълнение към избора на компетентен заместител на майчиното мляко за изкуствено хранене, е важно да се знае как да се хранят коте, ако няма котка. Най-добрият вариант би бил да се подражава на поведението на майката. Преди хранене на бебето нужда от потупване по челото и гърба. Това трябва да се направи със стерилна кърпа, имитирайки движенията на котка. Този масаж подканва да активното смучене рефлекс, подобрява храносмилането.

Храненето е най-добре да се сложи едно новородено бебе на стомаха. Служи смес трябва да бъде с малък капацитет чрез бозки. Шишета и биберони могат да бъдат закупени в магазин за домашни любимци, ако тя не е предоставена за котенца смес. Тя може да се използва като очите капкомер, като го правиш в гумената част на дупката.

Котенца обичат да доведе до

В спешни случаи и сместа се оставя да влязат през спринцовка за еднократна употреба без игла. Ние трябва да бъдем внимателни, защото котето може да се задуши, развиват пневмония. Постоянно се хранят бебето си от спринцовката не е необходимо. Не е безопасно за здравето и живота му, и в допълнение, отслабена смучене рефлекс води до проблеми с храносмилането.

При хранене, важно е да се отбележи, температура пил заместител на млякото. Сместа хранене през първите 3 - 4 дни от живота да се нагрява до температура от 36-380 ° С В следващите дни температурата доставка трябва да бъде 30-320 ° С студена смес беше причина лошо храносмилане и хипотермия, което е неприемливо за новородени котенца.

Нахранете бебето трябва да бъде толкова дълго, колкото той е гадно. За да се определи, че котето е ял, може да бъде на закръгленост на корема и поведението. Добре хранените бебета не скърцат, не пълзи, почти веднага заспа. След хранене, котето да се внимава да се получи вертикално положение, тя допринася за отстраняване на въздуха от стомаха и подобряване на храносмилането.Начин на хранене зависи от възрастта. През първата седмица от живота е необходимо да се хранят децата на всеки 2 часа, включително и през нощта. През втората седмица от живота интервалът между храненията трябва да бъде не повече от 3 часа. Нощно хранене все още продължава в този момент. Когато бебето се обръща на 3 седмици, те трябва да се хранят 6 пъти на ден. С това хранене през нощта възраст вече е задължително.

Сместа за хранене трябва да се приготвя. Магазин разреден заместител кърма може да бъде не повече от 6 часа в хладилник. Важно е да се отбележи, чистотата и стерилността на бутилки, биберони, стъклени предмети за смесване. Биберон трябва да се промива с гореща вода. Спазването на тези мерки се предотврати развитието на храносмилателни разстройства при децата.

Изграждане на място за котето

След като реши проблема с храна, собствениците на сирак помислили и за въпроса, как да се грижи за новородено коте без котки. На първо място е необходимо да се оборудва място за бебето (гнездото). Той трябва да бъде безопасно, сухо и топло. Най-често се използва за тази цел, една малка, но стегната картонена кутия или пластмасов контейнер (малка купа). Дъното трябва да бъде да се водоустойчива мушама, отгоре лежеше мека кърпа и памперс. Box трябва да бъде поставен в тиха среда, създаване на сянка. Тя трябва да се постави мека играчка за да се симулира наличието на котка в гнездо. Това ще успокои децата, те ще се чувстват сигурни.

Не винаги собствениците на домашни любимци имат пълно разбиране на това как да се оставят без котка новородено коте. е не само храна, но и разположението на гнездото за здравето на хората, на бебето. Cat затопля тяхното потомство, поддържа оптимална температура. Новородени котета са много податливи на хипотермия, защото тяхното терморегулаторна система все още е несъвършена. Поради това, собствениците трябва да обърнат специално внимание на температурата на околната среда. За да го контролират в кутията трябва да бъде инсталиран термометър.

Котенца обичат да доведе до

През първата седмица на температури на живот за коте трябва да се поддържат в рамките на 29-320 С. През втората седмица от живота трябва да се намали до 27-290 С. Когато бебето се обръща на 3 седмици, най-удобно за тях да бъде температура под 240 С.

Оптималният коте може да се настрои с помощта на следните устройства:

  • Електрически нагревател. На всичко отгоре е покрит с водоустойчив материал.
  • IR лампа. Разстоянието, на което източникът на топлина се суспендира се определя емпирично с термометър.
  • Бутилка с топла вода. Този метод е подходящ за аварийно отопление.

Когато се грижат за котенцата трябва да избягват чернови, влага, прегряване и преохлаждане. Необходимо условие за успешно кърмене котенца е чиста, суха и в гнездото. Постелята трябва да се сменя редовно, да извършва почистване за профилактика на чревни инфекции и хипотермия.

Особености грижи за сираците котенца

Дори опитните развъдчици не винаги имат компетентно разбиране за това как да се грижи за котенца без котка. Фокусирайки се върху храненето на децата, не забравяйте за другите функции. Новородените не могат да изпразнят червата и пикочния мехур. Ето защо една котка-майка старателно облизва котенцата си. Той отпуска мускулите и изпразване се провежда.

За да се осъществи успешно собственик на старчески редовно и старателно масаж аналните и уретрата отвори. Тя трябва да започне с гали корема с кръгови движения около пъпа. Движенията трябва да са силни, но спретнати. За масаж на перинеума по-добре влажна стерилна кърпа след всяко събуждане животни. Не забравяйте за масаж и грижа за косата и очите на котенца, тъй като животните се научават да се измиеш в 3 - 4 седмици.

По въпроса за това как да се повиши коте без котка, не забравяйте за развитието на бебето. Майка Котка говори с малките си, като ги учите трикове на живот, оцеляване, проява на ловни инстинкти. На възраст от 3 седмици котенцата са добре виждаме, чуваме, започват да се движат. По това време трябва да се играе с тях, да насърчи ловните навици, за да спре нежелано поведение.

котенца примамка

На възраст от 3 - 4 седмици котенца трябва да бъдат свикнали твърда храна. Правейки това не трябва да се използва за изкуствено хранене, тъй като имунната и храносмилателната система на млади, отглеждани без котката, слабите и началото на предаването, за да твърди храни предизвика диария, повръщане. Как да се хранят коте месец без котка? Допълнителни храни трябва да започнат да се въведе много внимателно. Размерът на първите части - само грах. Необходимо е да се следи отблизо стола след въвеждането на диетата на всеки нов продукт. Feed трябва да се обърне в малка купа и я поставете на достъпно място за котето. Продуктите са закупени и хранени пресни, а не топли и студени. Месец коте се подава най-малко 5 - 6 пъти на ден. След всяко хранене съдовете трябва да се промива старателно. Малките деца трябва да са на свободен достъп до вода.

Котенца обичат да доведе до

Собствениците често се чудят какво да се хранят котенца месец, откъснати от котката. Те могат да бъдат дадени:

  • извара от млечни продукти, ферментирали печени мляко, кисело мляко, заквасена сметана, сметана;
  • на месни продукти и кайма е попарена с вряла вода пилешко или говеждо месо;
  • питателна коте пиле и пъдпъдъчи яйца;
  • полезен топъл бульон;
  • добре да се включват в диетата на варени зеленчуци и зърнени култури (зеленчуци трябва да се втрива на ренде или котлет в блендера).

При хранене сухи храни трябва да се предпочитат специализирани състави, подходящи за възрастта котенца известни производители. За младите подрастващи животни, най-добрият вариант ще се хранят на премията и супер премия.

Разбира се, че изкуственото хранене и грижи за собственик на коте не е заместител на естествената грижа за поколението на майка-котка. Но търпение, упоритост, познаване на характеристиките на физиологични процеси котенца, безгранична любов към пухкави бучки, са гаранция за успешно кърмене на деца, оставени без котки.

Котенца обичат да доведе до

Преди да възникне новият собственик на естествен въпрос, как да се определи възрастта на котката, важно е да се направи на компетентен медицински сестри и грижа. Новородено коте. В първия ден слепи новородени котенца. Около 7-годишна възраст.

Котенца обичат да доведе до

Условия за хранене и грижи за новородените си котенца. За да се покаже на децата без майка не е толкова лесно, колкото изглежда. Това е особено трудно да се оцелее през първата седмица заедно.

Котенца обичат да доведе до

Хигиена и грижа. Кастрация и стерилизация. Особено малки котета хранене майка. Особености хранене котенца майка. Почти веднага след отелването, котката се появява коластра.

Котенца обичат да доведе до

С какво да храним котенца, ако майка ми не е имал мляко. При липса на специални смеси, подходящи за хранене котенца цялата козе мляко, както и сухи строителни смеси, предназначени за кърмачета.

Добре дошли в zootvet.ru! Можете да се консултирате с опитен ветеринар, както и информация за състоянието на вашия домашен любимец. Задайте своите въпроси, и ние ще се радваме да Ви отговорим в рамките на 24 часа!