Как да използвате батерии

Как да използвате батерии

Ролята на батерии в съвременния живот не може да се надценява. Те се използват в мобилните комуникационни устройства, електронни устройства за различни цели, превозни средства и др


Животът на батерията зависи от правилното използване.
Акумулаторните батерии имат няколко параметри - плътност на енергията, цикли на размера такса / такса. В зависимост от вида на качества и видове батерии може да се определи как и колко те ще работят в конкретно устройство.

1. Ni-Cd - никел-кадмий батерия
Ni-Cd батерии се използват за специализирани електрически инструменти, аварийно-спасителното оборудване и други устройства. Те са предназначени за високи токове на натоварване, и може да работи при много ниски температури.
Нова батерия трябва да се зареди напълно и да се използва в устройството (за която е била придобита), за да завършите разряд. Така че 2-3 серии на батерията вкара обявената мощност.


За пълно зареждане Ni-Cd батерия е желеобразна винаги. Но ако сте все пак, понякога само половината dozaryazhat изтощен акумулатор, правят на всеки 2-3 месеца се разреди напълно / заряд. Ако това не е направено, след елементи плочи образуват големи кристали намаляване на капацитета на батерията.
За правилното функциониране на таксата за брой / такси може да достигне до 700 цикъла.
Сред недостатъците може да се каже, че ниската енергийна плътност на Ni-Cd-батерията и висока степен на саморазряд.

3. SLA - запечатани оловно-киселинни батерии
SLA батерии се използват в източници на енергия besperiboynogo, електрически играчки, електрически мотопеди и други устройства. Оловно-кисели батерии са много надеждни и не изискват високи разходи за поддръжка химични източници на електроенергия. Те нямат "памет ефект" и те напълно да пазят заръчаното.
Vzavisimosti капацитет на батерията да се зарежда от 7 до 20 часа. За разлика от Ni-Cd и Ni-МН-ти батерията олово киселина не трябва цикъла разряд / заряд. Пълното зареждане може да бъде сулфатиране плочи. Батерията може да бъде podaryadit дори и да се използва само 30% от своите omkostti. Не забравяйте, че по-малките по-дълбоко разреждане на батерията ще издържи.
SLA батерии се поддържа да. Ако съхранявате батерията се изтощи напълно случи сулфатиране плочи - причина за загубата на капацитет, а след това не може да се зарежда изобщо.


5. Li-Pol - литиево полимерни батерии
Полимерни батерии са различни от литиево-йонни оглед на електролита използва.
Те са по-тънки, но да има добър контакт позволи да се осигури токовете, необходими за работа в днешните устройства.