Измъчван цистит, отколкото лечение, причини, симптоми

За съжаление, цистит не са съвършени, но това е ужасно повтарящ се цистит? Какво е правилното лечение на рецидивиращ цистит при жените, и как да се предпазите от това неприятно заболяване - тези въпроси се нуждаят от пълен и подробен отговор. Това заболяване не причинява нежелани реакции, трябва време, за да се потърси медицинска помощ.Цистит какво да правя
Ако цистит терапия не дава резултати - да се преразгледа и повторно посети своя лекар.

Причини и симптоми на заболяването

Инфекция на пикочните пътища е най-често срещаните инфекциозни заболявания, те са обект на всички - независимо от възраст и пол. Има моменти, когато излекувани от него до края и да не се получи цистит при жените се среща по-често от мъжете. Причината за възпалението в инфекция на пикочния мехур навлиза в уретрата, и неадекватно лечение причинява цистит, че се възобнови.

Фактори, които предизвикват пристъпи

Почти всяка жена притеснява въпроса, защо да не мине цистит и "как да се избегне повторение епизод? След курса на антибактериални тяло то се връща към нормалното, но след известно време, заболяването се появява отново. В допълнение към инфекции, повтарящ се цистит може да предизвика следните фактори:

 • хормонални нарушения;
 • неспазване на лична хигиена;
 • необезопасен секс действа с нередовни партньори;
 • отслабена имунна система;
 • хипотермия;
 • стрес;
 • генетично предразположение.
Обратно към съдържанието

Than за лечение на инфекциозни заболявания?

Бактериален повтарящ се цистит често е резултат от неправилно лечение по време на първия епизод на заболяването. За да избегнете това, е необходимо да се откаже от себе си и да видите един специалист. Правилно избран и антибиотично средство доза е обикновено в рамките на 7 дни на умъртвяване инфекции. Въпреки това, в допълнение към антибиотици, лекарят трябва да uroseptiki и билки, които са в състояние да се създаде благоприятна среда, която се отразява на положителен лечение на цистит назначи. Те трябва да се вземе една седмица след края на лечението. Ако тези мерки не бяха приети и не преминават цистит, резултатът от лечението е сложно.

Ефект на третиране се постига, ако причината за заболяването е първоначално дефинирани неправилно. В случаите, когато се провали процедурата след месец лечение, трябва да се диагностицира чрез контраст радиография. Също така, за по-широката картина се препоръчва да се подлагат на преглед, на съседни органи, в които може да има асимптоматични заболяване. Ефективното лечение е само, когато се изключи всички възможни причини и тригери.Тестове през втората диагностициране на цистит

Ако симптомите не изчезнат за дълго време, трябва да бъде преразгледан от специалист и да премине през необходимите тестове, като по този начин, за да се установят причините за повторение. Обикновено такива анализи включват доставяне на урина и тампон. Според резултатите от анализите може да се определи вида на патогенния инфекциозния агент и вземем някои антибиотици група, към която той е най-възприемчив. Важно е да се има предвид, че често продължителен лечение може да разкрие няколко вида патогени, причиняващи заболяване, което е и причината списък с лекарства и ще се увеличи значително.

Лекарите препоръчват пациенти, склонни към рецидивиращо заболяване

Цистит какво да правя
Основни изисквания за профилактика на рецидивиращи, цистит - наблюдение течност прием, диета, хигиена.

Than за лечение на цистит? Какво става, ако измъчван на цистит? Първо, да вземе всички тези мерки. На второ място, ние трябва да започнем да се следи отблизо в размер на приема на течности. Тя ще бъде полезна, тъй като не-газирана вода и натурални сокове, плодови напитки, чайове и отвари от билки. На трето място, важно е да се спазва добра лична хигиена, да се носят само памучно бельо. Независимо може да вземете вана с билки, за да се намали дразненето на кожата на външните гениталии. Билковите чайове също са добри за пиене, те са в състояние да се засили защитните сили на организма.

Какво трябва да направя след лечението и не мога да направя?

Най-важният метод за предотвратяване на повтарящи се цистит, в допълнение към медикаменти и лична хигиена е превенцията, която е най-добре да се придържаме към продължение на много години. В трябва да бъде като превенция:

 • Избягвайте хипотермия, рокля за времето;
 • избегнат честите места на едно място;
 • не носят синтетичен бельо;
 • не може да бъде толерирано в чест желание за уриниране;
 • Не можете да използвате обичайните душ гелове и сапуни;
 • Ние трябва да се изпуска напълно пикочния мехур;
 • трябва да изберете най-подходящото средство за контрацепция;
 • извършват хигиенни процедури преди полов акт и след това, дори и ако имате редовен партньор.

Стана така, че дори и след лечение на рецидив - чест нарушител. Ако не спазват правилата за превенция, рецидив може да се развива, за да хроничен цистит. Диагнозата на "хроничен цистит" се поставя, когато повторната поява на една жена, постоянно се повтаря в продължение на няколко години. Все пак, това не означава, че не е възможно да се възстанови от това, хроничен цистит победимия сложни процедури.

Лечение на рецидивираща цистит сложни методи

Много жени са дошли на лекар с проблема, отколкото за лечение на цистит? Такава инфекция може да се излекува само комплексни мерки. антибиотици не забравяйте да вземете със себе uroseptikov и средства на базата на билки. Първият от тях убиват бактериите, втората подкрепа, необходими за действието на антибиотици в сряда, а други ще ви помогне да се поддържа имунитета. Правилното лекарство ще ви предпази от хронични прояви на болестта.

Допълнителна превенция на рецидив

Ако всичко друго се провали, можете допълнително да използвате традиционните методи на лечение, като например:

 • вземе топла вана и душ;
 • горещ компрес и вана за крака;
 • сух локално парно;
 • сок от червена боровинка или плодова напитка;
 • по-голяма гъвкавост.

Мазна и пикантни храни, газирани напитки, алкохол, кафе, сладки и брашно е по-добре да се използват в ограничени количества, за да не провокира изостряне на заболяването. Такава диета трябва да се спазва в продължение на една седмица, след като антибиотици и uroseptikov. Но пациентът е важно да се разбере, че без значение колко много той не пази диета или не правят билкови вани, в никакъв случай не може да се хвърли на рецепцията на антибактериални препарати, курсът трябва да продължи, докато симптомите на болестта. И знаеш ли, ако цистит се повтаря - това не е шега.