Инвазивни методи - studopediya

Широкото използване на вътрематочни инвазивни процедури по време на бременност са получили с появата на диагностично оборудване, ултразвук, е с висока разделителна способност, която осигурява относителната безопасност на тяхното изпълнение. В зависимост от бременността и индикации за диагностика за получаване на зародишен материал използване разтваря horionbiopsiyu, амниоцентеза, cordocentesis (фиг. 36), биопсия на зародишен кожата, черния дроб тъкан туморни образувания аспирация фетален урината от пикочния мехур пикочните та или бъбречно легенче , Всички инвазивни процедури се извършват при което се наблюдава deniem асептична техника в операционната зала.Cordocentesis - фетални съдове пъпната връв пункция за получаване му Kro-ви. Понастоящем, основният метод за получаване на зародишен кръв трансабдоминален пункция cordocentesis под ехографски контрол. Манипулация се извършва в II и III триместър (фиг. 36Ь). Кор-dotsentez използва не само за диагностициране фетален патология, но също така и за нейното лечение.

Хорион въси (horionbiopsiya) (фиг. 36 в) се извършва чрез различни методи. В момента се използва transcervical аспирация или пробиване на номиналната transabdo-horionbiopsiya I тримесечие на бременността. Стремежът на хорион въси се провежда под ехографски контрол с помощта на въведена-нето в дебелина на залепващи punktsionnoi специален катетър или игла. Основната индикация за horionbiopsii пренатална диагностика на вродени и наследствени заболявания на плода.

Фетална кожна биопсия - при вземане на проби на плода кожата чрез аспирация или ултразвук фронтон или fetoskopicheskim контрол в це-Lyakh пренатална диагностика хиперкератоза, ихтиоза, албинизъм и други.

Биопсия pegeni - получаване на чернодробната тъкан метод фетален аспирация проба за диагностика на заболявания, свързани с дефицита Ing чернодробни специфични ензими.1 риск - минимум

Практически здрави мултипарна (поколения 2 и 3), които не са имали повече от един аборт и акушерски усложнения са отсъствали в даден бременност. Тази група включва също видимо здрави нераждалите жени на възраст над 18 и под 30 години с нормален растеж (над 150 cm) и съответния телесното тегло, с не повече от един аборт в историята на миналото без усложнения. Такива жени в нашата околна среда могат да раждат в родилни домове на 1 степен на риск. Този четири часово дежурство болници без акушер-гинеколог, или ако има такива, но без часовника (непосредствена) предоставяне на упойката и интензивни грижи. Това родилни отделения на местните болници и родилни отделения, повечето от CRH.

2 риск - среден.

Бременна с възможните усложнения по време на бременността, раждането и следродовия период. Като цяло - е бременна с компенсирано екстрагенитална патология, с история на акушеро-гинекологичната анамнеза, акушерски отклонения от нормата в настоящия бременност, бременни жени, по-млади от 18 години и по-възрастни от 30 години. В нашите условия, раждания на тези жени са допустими само в родилните отделения 2 рискови. Той е в болница с операционната часовник мито акушер-гинеколог и анестезиолог генерал-кислороден апарат с възможност за бързо привличане на квалифицирани специалисти (лекар, невролог, офталмолог) и неонатолог (без часовник мито). Тези родилни домове са в регионалните центрове на градски тип (Глазов, Можга, Votkinsk, Сарапул). Те включват по-регионални болници родилни и родилните отделения №№ 2, 3, 5 на Izhevsk. Ако ситуацията се промени по време на бременност може да изиска превод на 2-рискови жени в клиничната майчинство дома (3 риск).

3 риск - тежък.

Жени, които са във връзка с тежестта на екстрагениталните заболявания е противопоказан по време на бременност, но те настояват да бъдат пазени. Тази група включва жени, които по силата на предишни бременности и раждания са акушерска кръвоизлив, жени с тежки, животозастрашаващи усложнения на бременността (прееклампсия, мъртъв плод, плацента превия) и кървене по време на бременност. Такива бременни жени трябва да се изследват и да се подготвят, за да роди в родилните отделения 3 риск. Това клинично акушерски институция в голяма обща болница (РКС 1 и г / г № 6). Приемливо доставка и в родилни отделения 2 риск има статут на интер-област