Инструкции за това как да се премахне ръждата и корозията с кола

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила

Тяло - най-скъпият и представител на превозното средство. Много шофиращите избират колата е на външен вид, а не на скоростта или други параметри. Всеки производител на автомобили използва собствената си начин на рисуване машини и обработка на тялото му, така че толкова дълго, колкото той продължаваше първоначалната си форма. Но има такова неудобство като ръжда, което се отразява на всички превозни средства, без изключение. Ако тялото на колата започна да корозират, спешна нужда от премахване на "центъра" на проблема, и това може да бъде направено на ръка.Което е защо има ръжда по колата

Когато се появи ръждата корпуса на колата, той незабавно губи стойността си, а дори и на вторичния пазар да продават колата на корозия върху тялото ще бъде много трудно. Специалисти винаги ще бъде в състояние да определи дали работата е извършена на каросерията на превозното средство, за да се премахне ръжда прояви или не, което е и причината за тази ситуация е по-добре да не се заведе дело.

Това на металното тяло на колата не се появи корозия, че е необходимо да се грижи за тях:

 • Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  Лято: Как мога да се измие колата по-често. Частиците път паднат върху тялото, дъното и другите елементи на превозното средство, което може да причини корозия на метала.
 • Зима: Да се ​​съхранява на колата в отопляем гараж, който има добра система за отработените газове. Грешката, която ще бъде да съм сложил на колата след посещение на топло място. Също така е важно да не се забравя за почистване на снега от придържането на тялото на автомобила, включително дъното си. Желателно е да го правя всеки ден, особено ако машината работи в града, където пътищата се почистват с помощта на различни реагенти.

Корозия могат да бъдат разделени на два типа, които варират по тежест и причинява от:

 • Суха корозия. Този вид метал щети може да допринесе за поддържане на машината в суха среда. В този сух корозия на колата проявява метал потъмняване, но активни "горещи точки" по тялото не се наблюдава. За да разрешите или предотвратите сухо покритие корозия автомобил изисква специализирани антикорозионни агенти.
 • Wet корозия. Информация форма щети метал, който го е направил видими петна от ръжда. Ако те не са неутрализирани, те ще растат, което в крайна сметка ще доведе до сериозно увреждане на каросерията на автомобила.
  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила

Като част от тази статия, ние ще обсъдим как да се справят с мокра корозия върху тялото на колата и премахване на ръждата на техните собствени.

Етап ръжда по тялото кола

Всеки автомобилист знае, че ръжда се формира върху тялото на машината е повредена боя, например след пътен инцидент. Но също така и в тиха обстановка, корозия може да се случи на метала, и най-често се случва на ставите на части от корпуса на машината, например, в близост до фарове, решетка и корнизи.Процес ръжда върху тялото на машината може да бъде разделена на три етапа:

 1. Първият етап от корозия, която се появява на кръстопътя на части и тя може да бъде доста лесно да се отстрани с шкурка или други подръчни средства;
 2. Вторият етап на корозия, която също се нарича podplenochnoy. Следва да се отбележи подуване боята на колата и появата на "дом".
  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
 3. Третият етап от корозия - критичен. Това е последният етап от действието на ръжда на метала, което води до образуване на отвори на машината.

За да се избегне разрушаването на каросерията на превозното средство, в резултат на действието на активното ръжда, се препоръчва да се проучи по-подробно седмичните прагове, калници, главата, както и други елементи на машината за появата на тези признаци на първия етап от корозия.

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила

Как да премахнете ръжда по себе си колата

Ако по време на проверката на щетите от корозия корпуса на колата е бил открит, е необходимо да се реши проблема възможно най-скоро. За да премахнете ръждата на колата трябва да се запасите на следните инструменти:

 • Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
  Пясъкоструй или мелница (без финансовата възможност за придобиване на такива инструменти може да ограничи шкурка);
 • хартия;
 • Самозалепваща лента;
 • парцали;
 • Означава "Rust", които могат да бъдат закупени във всеки автомобилен магазин;
 • Грундиране и фибростъкло шпакловка (ако са налични през отвора на тялото);
 • гумени ръкавици
 • Бои и лакове.

В зависимост от етапа на корозия, набор от инструменти, се изисква, ще варира.

Когато необходимите инструменти, за да бъдат подготвени, можете да започнете да се премахне ръждата върху тялото на машината. Изпълнението на тази процедура, както следва:

 1. Автомобилът трябва да е добре измит, така че мръсотията не пречи на корозията на борба.
 2. След това трябва да се почисти повредените участъци на тялото чрез пясъкоструене, шлайф или шкурка. Важно е преди да започне капака на почистване неповредена част на тялото с помощта на хартия и тиксо. В този случай, затворете "здравословен" част от случая, не трябва да бъде в непосредствена близост до повреден, или по ръбовете на елементите на корозия са отстранени. По-добре е за почистване на повърхността повече от проснат площ ръжда, отколкото по-малко. Почистени фрагменти на тялото е необходимо, така че да са гладки и дори в края на работното място.
  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
 3. След това трябва да се носят гумени ръкавици за защита на ръцете си от киселина атаката и прилага конвертор ръжда, преди обезмасляване на повърхността.
 4. След това, на оголената част на праймера се прилага и изравнени. Когато в процес на обновяване ръжда третия етап, това е, с дупки в тялото на машината, те трябва да бъдат ремонтирани, като се използва фибростъкло пълнител. След нанасянето на грунда е длъжен да оставя колата за 12 часа.
  Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила
 5. Последната стъпка е изборът и прилагането на боя. Предварително намерете в автомобилната магазин за бои, идентичен цвят на тялото си. Освен това следва да се приложи към рамата на машината в слоя 2-3, а когато тя е напълно сух лак. След прилагане на бои и лакове, колата трябва да се оставя в продължение на 2-3 дни, след което ремонтираната зона, ще трябва да се полира.

Както можете да видите, премахване на ръжда от колата много лесно да притежава, и с подобна задача се справи с всеки автомобил ентусиаст.