Импетиго симптоми и лечение, снимка, Причини

Импетиго е това, което е
Какво е това и как да се отнасяме е? Импетиго заболяване (в превод от латински) се отнася до заболяване на кожата с образуване на струпеи.

Според определението на съвременната медицина, като заболяването е повърхностна бактериална инфекция на кожата.Патогени - стрептококи и стафилококи. активно се умножи в космените фоликули, което води до образуването на гнойни везикули (пустули) под формата на балон пустулозен обрив а.

Спукването мехурчета образуват гноен кора преминаване в струпеи. В резултат на разрушаване на епидермиса на кожата, понякога се образува кожни язви - ерозия.

класификация


Съвременната медицинска класификация се разграничават три основни типа импетиго:

 • стрептококов изглед;
 • стафилококова натура;
 • вулгарно - смесени видове.

стрептокок импетиго


Просо засяга кожни мехури пълни с серозен течност с гнойни примеси. Стрептококови бактерии са причинители проникват в повърхностния слой на кожата в резултат на повреди и причиняват патологични процеси.

Унищожаване на тънкия филм върху повърхността на кожата (роговия слой) и увеличава пропускливостта на външно натоварване на живи клетки, тя допринася за рязко увеличение на заплахата от живота и насърчава лесно проникване на патогенни бактерии.

Жените и децата, на горния слой на кожата по-мека и деликатна, така че те са по-податливи и по-вероятно да се заразят.

стафилококова импетиго


Заболяването се причинява стафилококи, поражението изглежда като тънък изтощена гнойни мехурчета в устата на космените фоликули. В основата на пикочния мехур е възпалена външния вид на кожата.

Везикулозна лезии бързо падат, а кожата отдолу е гладка, "лакирана" повърхност.

То засяга предимно мъже, локализиране на мустаци, брада, както и други части на тялото, където има "растителността коса." Процесът продължава в продължение на седмица, кожата не се променя - следите и белезите остават.

Streptostafilokokkovoe - вулгарен импетиго


смесен импетиго тип заболяване, като патогени могат да бъдат коковидна бактерии, двата вида. В него има няколко вида симптоми:

 • външен вид, включващ образуването причинени от атипични микроби;
 • хронична - streptostafilodermii и хронични форми botriomikoz.
На фона на сърбежни дерматози, образувани блистери с гной субстрат, който при сушене, образува гъста жълто-зелена утайка. Разположен на устието и ноздрите, в очните кухини.

Възможна образуване на багажника, ръцете и краката. Възпалени лимфни възли. По принцип, болестта податливи малки деца, жени и девойки.

булозен импетиго


Булозна форма - представителна форма на стрептококовата импетиго. Но инфекциозния агент може да служи като стафилококи. Прониквайки през увредената кожа и да предизвика образуването на гной везикулозна обрив.

Засегнатите райони локализирани в ходилата, краката и гърба на ръцете. Bubbles разтеглени има полусферична форма, достигайки понякога до 5 см размери. Мътната ексудат при гъста "шапка" може да присъства кръвни примеси.Отличителна черта на този вид е, че видът не е булозен става хронично, и образуването на обрив се появява върху наранена кожа, лактите и коленните стави.

Причини за възникване на Импетиго


Импетиго е това, което е
Основните и основната причина за инфекция - бактерии Streptococcaceae семейство. Проникване през устата на космения фоликул, от износване и пукнатини по повърхността на кожата, патогени причиняват възпаление, провокира различни кожни заболявания.

Импетиго може да изглежда като усложнение от заболяване или едновременно акт - може да бъде и двете първични и вторични форми.

При деца и възрастни, като допринася за появата на най-различни причини:

 • топъл, влажен климат;
 • Дъждовният сезон или през лятото;
 • микротравми и ухапвания от насекоми;
 • нарушение на санитарните условия;
 • наличие на заболяването в семейството;
 • отслабена имунна система;
 • смущения в метаболитните процеси;
 • Вследствие на усложнени кожни заболявания;
 • контакт с пациента.

симптоми на импетиго


При възрастни и деца, симптомите на заболяването определя типа на патогени и формата на импетиго, която има много разновидности и техните характеристики.

 1. 1) прорез-като форма - Zayed. Проявява предимно при деца, на балона (phlyctenas), напълнена с мътна течност прорези, разположени в ъглите на устните. Изолиране на мехурчетата бързо свиват, образувайки кора и за в бъдеще е много болезнени пукнатини. Е дългосрочен. Cm. За лечение на perleches ъглите на устата.
 2. 2) Whitlow - заболяване проявява suppurations около ноктите тъкан, гнойни мехурчета са разположени в основата на ноктите. Забързан възпаление допринася за замърсяване на околните тъкани и победен напълно покрива фаланги.
 3. 3) Pemphigus новородено - мехури пълни с мътна течност и гной, са разположени върху "скитник", бедрата и други части от тялото на новороденото. Заболяването е заразна и се предава лесно, отслабени деца е сериозна заплаха.
 4. 4) Sifilopodobnaya папулозен форма - утаяване са в интимните зони. Сформирана петна цианоза цвят, характеризиращи се с развитието на ерозия. Поради сходството със сифилис. при диагностицирането на серологично изследване се използва.
 5. 5) Ring-импетиго - е остра форма на болестта. Изригвания под формата на малки мехурчета плоски бързо увеличаване на размера. Podsyhaya в централната част, се образува кафява коричка. На пикочния мехур, разширяване на основата образува форма на пръстен. Оттам идва и името.
 6. 6) Strep импетиго лигавицата - афтозен (язва) се определя от симптомите или обриви плосък, малки мехурчета върху лигавиците - конюнктивата, очната ябълка, носа и устата. В същото време може да се прояви кожни лезии.
 7. 7) вулгарно импетиго вегетиращи - характеризиращ вегетиращи огнища покрит с кора на гноен, в резултат на което на изхода на ексудат. Маркирана възпаление на лимфните възли.
 8. 8) неуспешен разнообразие - streptokokktsiya. Обикновено се среща при деца. Проявите се експресират върху лицето на появата на пурпурни петна с различни размери с фини мехурчета и люспи. неравномерна пигментация се появява като бели петна на червено кожата под въздействието на слънчевата светлина.
Когато дълъг процес процедура може да увеличи poliadenita на развитие температура (множествена възпаление на лимфни възли), левкоцитоза (променя клетъчния състав на кръвта)

диагностика


В основата на диагнозата на импетиго е:

 • идентификация на патогена от лабораторни анализи;
 • симптоми на заболяването;
 • идентифициране на предишен контакт (заразени деца, ухапвания от насекоми, порязвания и ожулвания).
Необходимостта от лабораторен анализ, поради факта, да се изключат подобни на симптомите на заболяването. Те се основават на ограда ексудат да сее патогена.

лечение на импетиго


Импетиго е това, което е
Един различен вид импетиго по различни начини, за да го лекуват голяма степен зависи от чувствителността на бактериите. По-голямата част е местен или извън болнично лечение.

Отворените и третирани язви смазване Zelenko, антибактериален мехлем или крем. Курсът на лечение - до две седмици. Не се препоръчва да се затвори мазилката рана или превръзките. Чрез кожата трябва да бъде свободен достъп на въздух.