Импетиго; - лечение, причини, симптоми

Импетиго е това, което е
Импетиго - е кожна инфекция, причинена от стрептококи и стафилококи, по-рядко, в комбинация с друг. Засяга горните слоеве на епидермиса. Empyesis се появи навсякъде по тялото, които след това се превръщат в струпеи да образуват корички. Можем да кажем, че импетиго - заболяване на децата, което включва главно в предучилищна възраст. Деца си играят с общи играчки са общи елементи на домакинството. Тялото на детето по-малко устойчиви на инфекции в сравнение с възрастните, които от своя страна също може да получите на болестта, когато лоша лична хигиена.Инфекцията се качва на тялото на пациента през малки разрези, ухапвания, рани. Тя умножава с бързи темпове, което води до всяко възпаление. На човешката кожа инфекциозни микроорганизми са винаги там, и те се разпространяват само в една мръсна среда.

При хората с псориазис. екзема и други кожни предразположен към заболяването, рискът от импетиго е много по-добри. Деца, страдащи от ексудативна диатеза, също част от риска от инфекция.

опасност болест се крие в негативните последици: заболявания на вътрешните органи. Ето защо, когато първите симптоми на импетиго трябва да се консултирате с дерматолог за проучването. Ако започнете лечение навреме и да се придържат към всички препоръките на лекуващия лекар, белезите ще изчезнат безследно.

импетиго причини

Причините за импетиго на заболяването са фактори, развитие на заболяването. Като лезии на кожата, екзема, дерматоза, контактен дерматит, ухапвания от насекоми и ожулвания. Хипотермията или тежка прегряване на кожата, намалява имунитета, недохранване, диабет. наличието на болестта в нито един от членовете на семейството са също води до появата на импетиго на фона на ниското ниво на хигиена на човешкия живот. Използването на хормонални мехлеми за лечение на други кожни заболявания осигурява плодородна почва за развитието на язви. През летните и есенните дъждове вероятно импетиго увеличава инфекция значително.

импетиго симптоми

Основните симптоми на заболяването - ясно различими под формата на петна пустулозен лезии, които се появяват по време на проникването на инфекциозни организми в микротравми. Няколко дни по-късно гнойни неоплазми се спука. Тяхното съдържание при сушене образува жълто-кафява коричка, които изчезват след 5-7 дни. В този случай, на повърхността на кожата е изложена под формата на язви, които кървят и податливи на нараняване.

Лезиите се показват на всяка част от кожата. Това зависи от проникване на патогена в импетиго микротравми. По принцип обрив по лицето открити в близост до устата, брадичката и горната устна. В този случай, пациентът се чувства много болезнено. Неговата притеснява парене и сърбеж желание да срешете лезията. Много често пациентите да направят това. След това, мехурчетата се пукат и тяхното съдържание заразят здрава кожа. Когато симптомите на импетиго заболяване лимфни възли са значително увеличени.

Съществуват няколко вида на импетиго. Въпреки приликите, всеки има свои характерни различия. Когато стрептококов образуване импетиго балон с плоска прозрачна течност. След падане от кора розови петна остават. Стафилококова импетиго се характеризира с появата на малки мехури с мътни съдържание. След кора отпада излагане ерозивен повърхност.

Патогенът е Streptococcus. Strep импетиго е най-често при деца и жени, които имат нежна чувствителна кожа. Тъй като този тип импетиго инфекция е особено бързо (главно при деца), тя се нарича заразна импетиго. Червените петна, които се появяват върху кожата на лицето, на страничната повърхност на багажника, понякога крайниците, в рамките на няколко часа се превръщат в мехурчета (phlyctenas) размер на 2-10 мм. Bubbles малко над кожата, изпълнени с неясно съдържание, поради образуването на гной. По краищата на техните джанти, заобиколени от червено. Първото изригване може да се показват единични или малки групи, при което се образува пръстеновиден (tsirtsinarnoe) импетиго.

След сушене на мехурчетата на място са светложълто или кафява кора, които впоследствие изчезват и се оставя малки петна. Заболяването продължава в продължение на 3-4 седмици. Когато пълно излекуване петна изчезват.

Съществуват няколко вида на стрептокок импетиго: стрептококов хейлит, лишеи, interriginoznaya streptoderma, повърхностни престъпник, импетиго sifilopodobnoe папулозен. Децата се заразяват от други деца, близане играчки или ръце. По този начин, в ъглите на мехурчета устата появяват нарича свързване. Мехурчетата образуват веднага жълтеникаво кора. След отстраняване то образува кървене рана. Силна болка не пречи на пациента. Въпреки това, има случаи на импетиго лезии на лигавицата на устната кухина.Импетиго е това, което е

Фото стрептокок импетиго

Заболяването се усеща когато полусферична интензивни мехурчета достигнат диаметър от два сантиметра. Във вътрешността на балона е неясна течност, понякога примесени с кръв. Покрита с гъсти мехурчета гуми. Phlyctenas булозен импетиго са разположени най-вече на гърба на ръцете и краката. Кожата около заразеното издутината на фокус, повишена телесна температура, главоболие. общо неразположение, повишени нива скорост на утаяване на еритроцитите в кръвта. За заболяването е по-тежка, ако пациентът страда от други кожни заболявания като екзема или други форми на дерматит.

Булозен импетиго не става хронична и не зависи от наследствеността.

Импетиго е това, което е

Фото булозен импетиго

Пръстеновидно импетиго - един вид импетиго стрептококови видове, в които се характеризират с големи групиране phlyctenas. В центъра на мехурчета изсъхне за образуване на кора, и краищата са нови форми във формата на пръстеновидни форми. Този вид импетиго засяга главно долната част на крака, крака, и района около нокътната плочка. В тези места има phlyctenas с началния етап на серозни тайни превръща в гнойна.

Разработва пръстеновидно импетиго в случай на стружките, наранявания на пръстите. Чрез тези стрептококи рани проникване през кожата. Фалангите с активното движение става болезнени, подути. При аутопсията phlyctenas възпалено се образува в пръстеновидна форма, обхващаща нокътна плочка, която понякога е необходимо да се използва отхвърлен и хирургия. Когато пациентът импетиго пръстеновидната заболяване не се чувства добре, му втрисане и треска.

Когато импетиго на прореза заболяване, което също се нарича ъглова стоматит, изглежда повърхностни линейни пукнатини. Те са разположени в ъглите на устата, образувайки perleches. Phlyctenas по този начин бързо се отвориха. замърсяване Камина може да се появи и крилата на носа, както и около външния ъгъл на окото. Заболяването е съпроводено с неприятна сърбеж, болка при ядене и говорене. Заразени с импетиго може да се отвори чрез общите битови предмети. Също така, болестта се предава чрез целувка. Пациенти с увредени зъби кариес, възпаление на лигавицата на окото, липса на витамин В, лечението е по-дълъг.

Кожни phlyctenas с вулгарни импетиго (стрептокок болест) се отразяват най-вече момичета и жени, както и хора с бъбречни заболявания на черния дроб, сърдечно-съдовата система. Хората със слаба имунна система, които подлежат на умствена и нервна стрес също са в челните редици на болестта вулгарни импетиго. Най-често се появяват мехурчета по шията, главата, ставите в гънките. Phlyctenas пълни със съдържание гнойни. След изсушаване форми гъста кора. развитие на болестта се проявява в рамките на осем до петнадесет дни. След изчезването на кората, петна бързо.

Стафилококова импетиго (наричан също osteofollikulit) се проявява в възпаление на космения фоликул, което се причинява от стафилококус ауреус. На кожата има множество гнойни пъпки, вътре пълни с гъста гной. Малък по размер, често разположени на лицето, шията, бедрата рядко. Тогава гнойна пъпка пресъхва и се превръща в жълто-кафява коричка и изчезва в 3-5 дни. Понякога има пилинг, който впоследствие преминава незабелязано.

Насърчаване стафилококови импетиго леки наранявания, мръсна кожа, намалява имунната организъм, лошо хранене и други инфекциозни заболявания.

Импетиго е това, което е

Снимка на стафилококова импетиго

Импетиго при децата

Импетиго при децата се проявява в образуването на червени петна, превръщайки се в струпеи да образуват корички. Главно те се виждат в устата, носа, зад ушите, в задната част на ръката. Phlyctenas понякога на венците, което дава на детето много неудобства и болка. Често децата се наблюдават обрив в ъглите на устата, така наречените задължителни. Мехурчета с тънка кожа спукването образуващи процеп като ерозия. На негово място бързо образува коричка. Long заздравяващи рани при деца - резултат от навика да ближе ъглите на устата му. Пръчици стафилококи и стрептококи проникне в тялото на детето чрез ухапване от насекоми, драскотини и други увреждания на кожата при контакт с други деца. Това е най-вярно за децата, посещаващи детски градини.

лечение на импетиго

Първият дерматолог трябва да се определи вида на импетиго. Необходимо да се започне лечение в ранните стадии на болестта, с цел да се избегнат усложнения. По същество това назначен амбулаторно лечение на импетиго. У дома, пациентът трябва да има всичко на индивида - ястия, спално бельо, продукти за лична хигиена. Дете болно импетиго, не е нужно да карам в детската градина, да не се допуска контакт с децата, защото инфекцията е много бързо се прехвърлят към другата.

Ако заболяването не се лекува, може да продължи повече от една седмица. При спазване на всички посочени дерматолог препоръки заболяване минава през пет дни, без да остави следа.

Пациенти с изглед стрептокок импетиго предписват пеницилин мускулно или сулфонамидите.

Кожата около засегнатите райони и два процента салицилова спирт тампон. Същият импетиго се третира с алкохолен разтвор на блестящ зелен или pioktanina, 5% biomitsinovoy мехлем и други медикаменти, предписани от специалист.

Phlyctenas булозен импетиго отвори и смазват с анилинови бои и мехлеми, които включват антибиотици, 3-4 пъти на ден. След това ще трябва да покрие раната с превръзка, за да се предотврати инфекция инфекция на здравите участъци на кожата, или хората около тях.

Когато подобното на прорез импетиго прилага два процента живак мехлем и целеви рибофлавин 0,03 грама на ден.

Лечението се провежда в продължение на десет дни до пълното изчезване на видимите признаци на заболяване. В никакъв случай не може да се измие с вода рани. Само разрешено обработка алкохолни разтвори на лезиите и околните кожни области.

При лечението на импетиго назначен диета изключва брашно сладки храни.