Идеи ремонти в детската стая с ръцете си, дизайнът снимки на деца, как да се украсяват детска градина, дизайн

Тъй като стая за ремонт на детето, на първо място трябва да се реши тези задачи като:

 • Зониране на помещението;
 • Съблекалня;
 • сигурност;
 • комфорт;
 • Брой на деца;
 • Пол деца;
 • Възраст (разликата във възрастта между децата също играе важна роля);
 • Хобита.

Всички тези аспекти отразяват на оформлението на стаята, нейният дизайн и декоративни елементи.Детето е остро възприема околната среда и всичко, което е свързано с нея: пространство, цвят, осветление, както и мебели.

Ремонт на детски стаи със собствените си ръце

Ако имате само една стая за децата, както и няколко деца, опитайте се да визуално разделят на стаята на няколко части и всяка една част от проблема в различни стилове. По този начин той ще бъде създаден за всяко дете им корнер, но всички деца ще бъдат снабдени с връзка помежду си. Това ще им помогне да се научат да възприемат интересите на другите хора.

Цветова схема за детската стая

Изборът на цвят на мебели за детската стая, даде предимство на по-тихи и неутрални тонове. Обекти прекалено ярки цветове са разсейващи и детето ще бъдат разсеяни от процеса на обучение. Детски психолози и дизайнери препоръчват пастелни цветове, особено зелена светлина, който е известен със своите успокояващи свойства.

Ремонт на детски стаи със собствените си ръце

Разбира се, детска стая, не можем да си представим без ярки играчки. Те не пречат на обучението си, те трябва да са на време, някъде чист. Поради това ще бъде чудесно решение множество рафтове и чекмеджета в шкафовете. шкафчета под леглото.

Детска стая за две деца, трябва да бъдат снабдени с чекмеджета, като е възможно: това ще гарантира личното пространство на всяко дете и да ги научи да почисти след себе си.

Детска стая за две деца, които трябва да имат предвид, че никой не беше ранен

Когато решите да се организира една стая за две деца, да бъдат подготвени за факта, че вие ​​трябва да се консултирате с всяко дете и вземат под внимание всички желания. Ние трябва да помним, че децата са различни навици, интереси и хобита.

 1. Ако децата са неспокойни и предпочитат активни игри релаксиращи занимания, а след това в стаята трябва да има много свободно пространство. В този случай, на леглото трябва да стои близо до стените по цялата дължина. Прибиращ или походно легло ще бъде най-доброто решение.
 2. Любителите на тихите игри на маса се нуждаят някои таблици. Така че децата могат да се организират състезания помежду си и техните гости.

Две деца, особено ако е момче и едно момиче, най-вероятно ще са в конфликт помежду си за дизайна на стаята. Момичетата съзряват по-бързо, физиологично и интереси могат да бъдат напълно противоположни, особено за цветове и декорация на интериорни елементи. В този случай, най-добрият вариант би зониране стая на две части. Това може да се осигури с помощта на мебели, чрез библиотека или шкаф, дори и с цветя.

Ремонт на детски стаи със собствените си ръце

При проектирането на стаята на детето, помислете за личното пространство на всяко дете. И дъщеря му и синът му трябва да бъде едно кътче, не се гледа отстрани, където можете да се скрие от любопитни очи, четете, да слушате музика, да се пенсионират.

За да определите такова място, трябва да се зона пространството на функционални характеристики:

 • площадка;
 • работен кът;
 • кът за сядане.

Площадка ще трябва дете на възраст и по-възрастните - кът за работа. Ако децата ви са на същата възраст и на същата възраст, е необходимо да се оборудва работното си място, като се вземат предвид две индивидуални седалки.

Ремонт детска стая с ръцете си: какво да се обърне специално внимание

стая планиране, в която ще живеят децата, трябва да се започне с избора на помещения. Първо, трябва да се вземе предвид размера и яркостта. Специалистите съветват да се даде предимство на страните на юг и запад.

Ако е възможно, изберете стаята на детето е малко повече, и достатъчно далеч от хола и кухнята, особено ако детето е все още малък.Ремонт на детски стаи със собствените си ръце

 1. При ремонт, отделя специално внимание на осветление. За предпочитане е да изберете първото място светлина и да се осигури нощни осветителни тела, както и да се планира осветление и настолни сайтове, особено важни за детето си. Това може да бъде зона за игра, стена с рисунки или сглобени пъзели, рафт с колекция от любимите играчки. Не забравяйте да се вземат предвид натоварването на визията: осветление трябва да е мека и гладка.
 2. При избора на материали за ремонт на детска стая, даде предимство на незапалим и щадящ околната среда. Като подово покритие е перфектно или ламиниран паркет. те са сравнително лесни за почистване. Килим или друг плат покритие, по-добра позиция във всяка област, като на игра, а не да се разпространява по цялата ширина на стаята.
 3. Ако децата са малки, а след това да се грижи за предварително изолирани версия на подови настилки - балатум или ламиниран паркет. За по-големи деца Изберете кратко - или srednevorsovoy килим, за да се избегне прашен.
 4. За да купите стена в строителния пазар специален детски тапети. Те имат широка гама от цветове и голямо разнообразие от образи, до обучение. Детето ще се радва да любими герои анимационни филми или филми. Wallpaper лепило е по-добре в два елемента: един модел в долната третина на височината на стената, друг модел - останалото. За преход той бордюри подходящ цвят паста.
 5. Един добър вариант ще бъдат боядисани стени. Тази повърхност дава на детето много възможности за развитие. Стени могат да рисуват независимо по желание на детето. Използвайте алкидна или акрилатна състав, той бързо губи вкуса си и е лесно да се измие.
 6. Направи тавана в детството под формата на звездното небе. Можете да си купите тапетите със специален модел или собствена боя и боя на повърхността.

Оптимален решение за стаята на детето е следното: стените, пода и тавана трябва да се накиснат в по-светли цветове, а обзавеждането - в тъмното.

Детска стая за момиче: страхотна интериор за малка принцеса

Мислейки интериора на една стая за момичета, трябва да се вземат предвид интересите и възрастта на детето. Съответно, тези възрастови групи се отличават:

Ремонт на детски стаи със собствените си ръце

За едно малко момиче е най-добрият вариант - спалнята на принцесата.

Не е необходимо да го поддържа в розово. Използвайте въображението си и не е нужно да се харчат много пари за ремонт на помещението. Най-важното нещо - качество, екологични материали, лесни за почистване.

Стекът тапет. Уверете се, че да спи в областта възможно най-малки изображения, които детето не се разсейват. Същото важи и за района на обучение.

Вземете подово отопление в игралното поле, легна на килима. Децата обичат да играят на пода, така че трябва да ги предпази от настинки.

Едно момиче на възраст между 6 и 10 години е самата може да са свързани с ремонта и дизайна на стаята си. Поради това, че момичето е в училище, обърнете специално внимание на мястото на изследване. Препоръчително е да изберете една маса мултифункционален с рафтове и чекмеджета за книги. Осветлението е интензивен и равномерен, както през деня, и през нощта. На тази възраст момичетата вече започват да се интересуват от собственото си външен вид, така че можете да сложите тоалетка.

След 10 години на момичетата влиза юношеството. Старите играчки повече не се интересуват, така че позицията на игра трябва да бъде заменен с компютърно бюро или пергола.

Това става повече дрехи, книги, и така трябва да инсталирате допълнителни шкафове или рафтове. За малкия размер на залата ще бъде добър вариант ъглови шкафове.

А тийнейджърка на 13 години иска да независимо реши кой проект трябва да бъде в стаята си. Вие ще трябва свободно пространство, и следователно трябва да бъде въз основа на тези условия:

 • Почти не съблекални;
 • Простотата на форми;
 • Мебели с най-широк функционалност;
 • Наличие на електрически уреди.

С натискането на осветлението в детската стая за момиче - тийнейджър, спрете за един модел на прожектори на тавана. Тази красива и оригинална решение ще спаси и в същото време да се даде достатъчно светлина.

Дизайн детска стая за момче

Детска стая за момче, неговият дизайн и изисквания трябва да са подходящи за възрастта си, темперамента и интересите на детето.

Разбира се, ситуацията в стаята за малко момче и тийнейджър ще се различава значително.

Ремонт на детски стаи със собствените си ръце

Все пак, има някои основни правила, които се прилагат към стая, независимо от възрастта на детето:

 1. Обекти и материали, използвани в дизайна на стаята за момчето трябва да са естествени, безопасни, антиалергични и отговарят на здравните стандарти.
 2. Мебели трябва да са надеждни, netravmoopasnoy, удобно и подходящо за всички възрасти.
 3. Когато използват ярки цветове и нюанси, но не и агресивен. Предпочитам тапети с когнитивни модели.
 4. Важно е, че помещението е добре осветена през деня и през нощта, така че да даде на детето си най-светлата в детската стая.
 5. Завеса използва природен органза или тюл, които предават светлина добре и са незапалими. За пердета, изберете материали, като памук и лен. Просто използвайте щорите за деня, в който е възможно да се затъмни стаята.
 6. Заснемане и сигурно всички мебели и по-тежки строителство. Тъкани - щори, завеси, покривки за легло, спално бельо - трябва да са здрави, за да издържат на пране.
 7. УПИ стая с помощта на различни тапети. Малки декоративни елементи, които не използвате: те могат да бъдат напълно изоставени, оборудване детска стая за момчето.

По този начин ще може да се гарантира, че вашето малко момче голяма стая, която ще се настанят всички свои интереси.

Както можете да видите, просто се дават на децата си да притежават уютен пространство. Ремонтни детска стая със собствените си ръце - работа интересно, забавно и му ангажиране на дете, ти privote детството си вкус на умения, стил, точност и ефективност.