И двете, като щорите на тапета на прозорците

Тя отдавна се използва като щори завеси аналози и са все по-популярни с всяка изминала година: практични, удобни и функционални, те са напълно подходящи за всички видове прозорци. Въпреки това, дори и евтини варианти на тези устройства са способни да проникнат съществена празнина в бюджета. Ето защо, много от тях са наближава, и двамата, като щорите на прозорците. Материалите, използвани за това голямо разнообразие от - дърво, хартия, плат и картон.Щори от тапети

Във всеки дом може да се намери останките на тапети, след ремонт, а дори и на ролка, което не е полезно. Ако имате няколко варианта за панели, изберете най-доброто един екземпляр, който е най-подобно на цвят и текстура. Въпреки това, се отдава предпочитание на по-фини модели, като тапет под боята. Те реагират по-добре на лечението и добре пропуснете слънчева светлина.

Първо, вие искате да се правят измервания. След това е необходимо да се отреже част от тапета, два пъти надвишава размера на отвора и леко сгънете "акордеон". Колкото по-гладка гънките, толкова по-добре резултата, което получаваш.

Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си

Щори хартия

След това, с шило, дебела игла или голяма перфоратор трябва да се направи дупка в средата на "усукваща" (тя трябва да е в сгънато положение, не се разширява). Дупките по краищата оптимално Лентови лепило за по-голяма здравина.

Следваща - залепване двустранен лента за най-горната лента на грешната страна. Това ще постави на щори монтаж. Първо е необходимо да се вдене въже или лента през отвора от долу нагоре. Къде се залепва двустранно самозалепващи се ленти, въжето трябва да бъде обезопасен с тиксо. На противоположния край на кабела е необходимо да се премине в ключалката.

Сега трябва да се открие двустранен лента самозалепваща лента и priladit получената структура на полагащото му се място на прозореца. Самостоятелно направи ролетни щори на прозорците на тапета изглеждат чудесно в селска къща, напълно подходящ за малка веранда и защита на помещението, което е в процес на обновяване.

плат завеси

Плътен плат - идеален материал за производството на ролетни щори. По-добре е, ако платът ще бъде в хармония с общата атмосфера на стаята и включва цвят среда.

Цялостно изпълнение ще позволи да се направят проби, качеството и външния вид не е по-малък купен от магазина колеги.

Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си

Ярки щори от плат

За да работите по-удобно:

 • избрания плат хареса цветове;
 • мозък, панделка или лента;
 • пръти на дърво раздел 2.5 cm;
 • голям телбод;
 • няколко винта;
 • силна нишка;
 • ножици.

Точно както в случая с тапети, работния процес започва с измерване на отварянето на прозореца. Имаме нужда от две нарязани, дължината на който е равен на прозореца на отваряне + 12 см на склад. Ширината съответства на прозореца с точност от 2 см бъдещи шевове.

И двете части са сгънати отвътре навън, а след това с пришита периметъра, с изключение на едно нещо. Резултатът е един вид плик, който се оказа и зашива до края, и внимателно загладени самата тъкан.

Следващата стъпка - използването на дървени барове. Получената завеса разпространението на плоска повърхност, определят тясна част, където горната / долната и след това избран горната половина стека бара, като интервал от ръба на уеб 5 см. Самият бар трябва да бъде два сантиметра по-къса от тъканта на торбата, т.е. от двете страни " скрие "в тъканта 1 см.

Барът е увит в кърпа и фиксирана конструкция телбод. Втората част е предназначена за единни обтягащи ленти за употреба. Необходимо е да се шият в долната част на завесите на бъдещето. За тази цел, на долния ръб на лентовия материал деформиран до 3 см, зашити, което води до "джоб", и които ще прободат втория дървен блок (също така е възможно да се използва кръгова релса).

След това изберете връзки, необходими за сглобяване на продукта. В ролята на жартиерите са перфектни тесни ленти, ленти от плат. Не трябва да съдържа два пъти височината на прозореца, плюс надбавка 30 см. Lace е фиксиран към вътрешната страна на мрежата около телбод на барове и след това да бъде привлечена към долната скоба и закрепени.

Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си

Долните лайстни могат да бъдат свързани чрез верига

Последната стъпка - поставяне на получената структура на прозореца: тя вертикално разположени ролетна щора долната страна се прилага към рамката и са фиксирани с винтове. В лентата в горната част.

Дървени релси за завеси

Тези, които са картонени и плат опции не се харесва да използвате дървени летви / ремъци. Въпреки масивен външен вид на продукта, производственият процес е доста проста, но крайният резултат е напълно подходящ за всеки интериор.

Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си

Това ще изисква по-силни нишки ленти от дърво, бормашина, болтове, байц и лак.

дължина презрамки трябва да съответства на ширината на отвора, ширината - 4 см, дебелина - 3 -5 мм. За правилното изчисляване на броя на лентите трябва да се раздели на височината на прозореца от ширината на един от дървен елемент.

Първо, всичките летви подложени на шлифоване, а след това се прилагат към петното и накрая лакирани. Това ще даде на продукта привлекателен външен вид. След това всяка отделна лента се извършва с помощта тренировка три дупки: двете крайни и един среден.Силни теми, необходими в размер на три части: най-дългата, равно на удвоеното височината на прозореца, а останалите се отварят височина + 20 см голям кабел се прекарва през отвора в средата, а другите две по ръбовете ..

инсталация процес е както следва:

На първо място, в горната част на прозореца на отваряне се фиксира първо бар.

 1. Дупките са резбовани конец и ги връзват силни основни възли.
 2. Следващата лента се поставя върху нишката с 3.5 см от предишната.
 3. Връзват възли са едни и същи и да се пристъпи към следващата релса.

По този начин, издърпване на конец каишка и фиксиране им възли събира изцяло уеб. Темата на всяка страна, закрепена в горната част на прозореца и на средна дълга панделка, определен в отключено положение, така че да е лесно преместени и отвори вратата.

Дървени завеси могат да бъдат украсени чрез прилагане на различни изображения. Например, за да направите многоцветни летви или излезе с някоя интересна схема (герои, цветя, снимки на животни или абстракция).

Модерен дизайн е доста лесно да се инсталира у дома или в офиса, обаче, че щорите дойдоха перфектно, много компании предлагат услугите на професионален измерител. Правилно избран устройство ще изглеждат по-добре и издържат по-дълго. Въпреки това, доста способни да вършат работата си, ако знаете как да се измери щори за пластмасови прозорци.

Първата стъпка е да се определи конкретния вид щори: валяк или касетофон, вертикално или хоризонтално, и може, плисе? Това е важно, защото за всеки сорт на процес прозорец перде инсталация е малко по-различна.

Измерванията за хоризонтални продукти

Има три възможности за монтаж на хоризонтални щори:

 • по крилата;
 • на стената;
 • в рамката на вратата.
 1. При закрепване на структурата на крилото на прозореца е необходимо да се разстоянието, измерено от един ръб на другата, по който устройството почива. Ако клирънс не е необходимо, а след това на резултата трябва да се добавят 3 сантиметра. Въпреки това, ако има нужда от допълнителни тела, професионална помощ все още е необходимо да се прибегне.
 2. Измерванията за монтаж в отвора на прозореца трябва да бъдат направени най-малко три точки в височина и ширина, тъй като тя не винаги са най-правилното листа правоъгълна форма. От трите резултати е необходимо да се избере най-малко.

  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си

  Размерите на отвора на прозореца

  За да се определи размерът на отворите за вентилация, е необходимо да се измери ширината на стъклото на прозорец и получената стойност за увеличаване на размера на един от печата. Дължина - е равно на височината на уплътнителя стъкло на базата, плюс надбавка в размер на 1 см трябва да се разглежда като част от издадените щори: завеса пръчка ще се простира отвъд откриването на 36 мм от двете страни .. Така че трябва незабавно да се изчисли дали дизайнът няма да бъде в контакт с склонове, примки или в компактна форма пречи на отварянето на клапаните. Дантела за повдигане ремъци, 2/3 от височината на дължината на отваряне, обикновено свързан към страната на пантата.
 3. Ако избраният вариант привързаност "стената", ширината трябва да надвишава подобно разстояние до прозореца на отваряне от 10 см на височина по-свободна C :. може да се избере структура, обхващаща перваз, който се простира до задника си или с определено разстояние между дъното на щорите и налчето пространство. Във всеки случай, общата дължина на продукта трябва да надвишава височината на прозореца в 5 - 6 см, необходима за осигуряване на дъното на корниза. Желателно е също така да се разгледа варианти на лява и дясна устройство за контрол.

Параметри вертикални продукти

Вертикалните завеси могат също да бъдат прикрепени към тавана на стената или в отвор:

 1. При определяне на отвора трябва да определи ширината на горната кутия с остатък от крайния резултат на два сантиметра. След това се измерва височината на стените и се изважда 1 см. Тези стойности ще бъдат и ширината и височината на конструкцията. Желателно е също така да се определи директно капаците контролирани.

Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си

обтураторите контролната верига

 • Ако продуктът ще бъде на стената, на размера на прозореца на отваряне трябва да се добавят 10 см и дължина от 5 см. В случай, че перваза се простира отвъд стените, капаци трябва да бъдат до него. И когато затворите перваза на прозореца на дължината на продукта е необходимо да се добавят няколко сантиметра.
 • При монтаж на тавана първо е необходимо да се измерва разстоянието от перваза повърхността на тавана и да се 2 см. Това е последната дължината на перваза с капаци, издаващ се извън пространството на стената. Ако продуктът е за покриване на перваза на прозореца, се увеличава с дължина от 5 см. Ширината на ламели на тавана трябва да са по-близки стойности на отвора на прозореца не по-малко от 10 см.
 • Премахване на измерванията за производството на ролетни щори

  Ролкови щори се монтират директно върху стената или до отваряне на прозорец:

  1. За закрепване в отвор на необходимостта да се измери ширината на отвора и се изважда стойността, получена при 4 см. Получената стойност съответства на ширината на лентата. За да се определи дължината на плата се измерва с височината на прозореца. На този етап, извършва принудително събиране материал, цвят и местоположение на капаците.

  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си

  производствения процес на римски щори за

 • При изчисляване щори размер, които са окачени на стената, ширината от особено значение, така че можем да вземем на произволен брой (в разумни граници). Основното нещо е, че в интернет се оказа по-широка бленда, но вече не. Височината ще бъде равна на разстоянието от тавана до перваза с добавяне на 5 см на склад.
 • Измерване на касетъчни щори

  Те се монтират на рамката на прозореца. Първо разстоянието се измерва между леглата на стъклата, което е равно на ширината на продукта. И след това -. Височината на мъниста остъкляване по ръбовете с точност от 2 cm по-добре е да се направят няколко измервания в различни точки на прозореца и изберете измежду получените цифри най-ниските стойности.

  Ако е необходимо, както и наличието на време, само за няколко часа можете да създадете пълно работно щори за пластмасови прозорци с ръцете си от тапети, картон, дърво или тъкан.

  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си
  Размерите на отвора на прозореца
  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си
  обтураторите контролната верига
  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си
  производствения процес на римски щори за
  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си
  Щори хартия
  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си
  Ярки щори от плат
  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си
  дървени щори
  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си
  Долните лайстни могат да бъдат свързани чрез верига
  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си
  Инструменти и материали за производство на щори
  Венециански за пластмасови прозорци с ръцете си
  текстилни завеси