Хиперхидроза спре това, което е, как да се лекуват, причини, симптоми, средства

Местните повишено потене на краката, придружени с изпотяване, зловонни с възможно добавяне на инфекциозни заболявания, наречени хиперхидроза спре. Тя може да бъде причинено от различни причини, има тежки симптоми оказало негативно влияние върху качеството на живот.Хиперхидроза го спре
Страдащи от прекомерно изпотяване хора губят способността си да функционира нормално и да се отпуснете

характеристика на заболяването

Хиперхидроза крак оказва отрицателно влияние върху психо-емоционалното състояние на пациента и да определи своята твърдост. Foot се поти обилно и не позволяват на човек да се чувстват уверени. Той се срамува от своите проблеми, срамежливи, за да премахнете обувките си, да се притеснявате за неприятна миризма крак и не знам какво да правя, когато изпотяване крака. Това води до закриването и липсата на нормална комуникация.

Патология често се локализира на стъпалата на краката. Защо се случва това? За развитието на хронична прекомерно потене има благоприятни условия:

 • Излагането на обувката;
 • терморегулацията смущения в резултат на ходене;
 • придружаващи развитието на гъбички на краката си;
 • голям брой потни жлези.

Взети заедно, тези фактори създават подходящи условия за хиперхидроза крак. Какво да правим в този случай? Разберете причините за болестта и да се лекува своевременно в здравно заведение или у дома, след консултация с Вашия лекар. При хората, за всеки квадратен сантиметър от кожата води до 125 потни жлези. От външната страна на крак след тяхното местоположение 250, и на повърхността на ходилото - около 350.

Нормалната потта по време на тренировка или пеша, без да стоя на неприятния мирис. Защо да не може да се нарече хиперхидроза? В резултат на хигиенни процедури изпотяване минава, а кожата става суха. Това е временно явление, известно като физиологичен хиперхидроза. Лечението се изисква за постоянни спирания изпотяване, симптомите не изчезват с най-стриктна хигиена на краката.

Хиперхидроза го спре
За обилно потене често се присъединява неприятна миризма

Фактори, причиняващи заболяване

Хиперхидроза се случва в 3% от населението, а заболяването може да бъде общо или селективен характер - в някои пациенти изпитват прекомерно изпотяване в същото време лицето, подмишниците, ръцете и краката, а други - една част от тялото. Защо не всички хора, изложени на неприятна болест? Много зависи от отделния човек. Причина заболяване различни причини за това:

 • Наследствено предразположение. Особено очевидно в юношеството.
 • Грешен избор на обувки, води до нарушаване на терморегулацията на кожата и тежки изпотяване краката.
 • Физическата активност и работа в мокри обувки, в допълнение към физиологичната хиперхидроза води до гъбички на крака.
 • Хормонални нарушения в организма на фона на възрастта и пола промени, бременност и менопауза, затлъстяване и диабет.
 • Заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, които трябва да бъдат незабавно лечение, водят до прекомерно изпотяване, особено в моменти на обостряне.
 • Рак и инфекциозни заболявания. Злокачествените тумори, туберкулоза, ХИВ, сифилис - често срещани причини обилно изпотяване.
 • Разрушаването на ендокринната и заболявания на нервната система и кожата. Повишено изпотяване краката може да доведе до постоянен стрес.
 • Неспазването на правилата за хигиена, грешна грижа за обувки.


Само за да разберете защо е имало спиране хиперхидроза, можете да започнете да лекува болестта. Пренебрегването на лечение води до допълнително инфекция на кожата и необходимостта от операция.

Хиперхидроза го спре
Хигиената е от голямо значение за премахване на прекомерно изпотяване

Първият симптом на хиперхидрозата се изразява изпотяване. Тя е съставена от вода, амоняк, карбамид, киселини и соли. Когато температурата на околната среда увеличава количеството на потта се увеличава, но нормално е в отсъствието на неприятния мирис. Хиперхидроза краката, придружени от симптоми, които могат да се идентифицират като у дома си:

 • Когато носите качествени обувки, изработени от естествени материали, в съответния сезон, крака се поти много.
 • Намира се в тих емоционално състояние без да се извършват всяка физическа активност, човек се чувства, че стъпалото да е силен и пот изобилно.
 • Ако хиперхидроза се разпределя много голям брой на пот, което причинява силна дискомфорт.
 • Конвенционални хигиена не помогне да се справят с изпотяване и неприятна миризма.

Заедно с физическите симптоми на заболяване при хората, е придружен от емоционални симптоми: раздразнителност, нервност. Ако потене придружава от изразен неприятна миризма, симптом присъединяване хиперхидроза инфекциозен агент - гъбички или бактерии.

Лечението трябва да започне с едно пътуване до дерматолог, който след поставяне на диагнозата ще препоръча какво да правя, и ще назначи на посещение при специалист, ако хиперхидроза е следствие от основното заболяване.

Хиперхидроза го спре
Преди лечение е необходимо да се консултирате с лекар

методи за елиминиране

Традиционни и народната медицина предлага ефективно средство за борба с изпотяването. Консервативната лекарства е да се прилага външно приложение, чакъла и йонофореза.

Хиперхидроза го спре
Съвременните лекарства могат да помогнат за решаване на проблема

За тази цел, както следва лекарства:

 • Паста Teymurova. Мехлем бързо помага, когато краката се потят много. Тя се прилага вечер на добре задушени кожата на краката дебели. Лечението трябва да продължи най-малко десет дни.
 • Цинк мехлем. Нормализира работата на потните жлези, той помага с леки изпотените крака. Мехлемът се използва три пъти дневно. Пълният курс на лечение е 30 процедури.
 • Formidron алкохолен разтвор. То се отнася до антибактериални средства. Той убива бактериите, които причиняват лош дъх. Тя дава добър резултат, когато краката се потят много. Лесно е да се прилага в домашни условия, но има противопоказания.
 • Ботокс или Диспорт. Под кожата да правя инжекции върху цялата площ на стъпалото. Блоковете на наркотици на нервна стимулация на потните жлези, което помага за намаляване на изпотяване запазване ефект от шест месеца до една година.
 • Йонофореза. Лечението включва излагане на електрически импулси. Слабите настоящите преминава под краката на кожата, спуснати в парите разтваря във вода, и предотвратява прекомерно потене.
 • Таблетки от изпотяване. Препарати включват средства, които има влияние върху психологическото състояние на човека, който има потни крака, невротрансмитер, процеси и калциеви канали. Най-ефективните средства - амитриптилин, клоназепам, Belloidum, дилтиазем, Bellataminal.

Такива консервативно лечение включва също използването на специални дезодоранти и алкохолни разтвори на формалин и глицерол. Те могат да бъдат използвани у дома, но е препоръчително да не се превишава десетдневен курс. Хирургична интервенция е показан за отстраняване на потните жлези или потискане на нервните окончания.

Хиперхидроза го спре
Не забравяйте да редовната употреба на вани за краката

За лечение на хиперхидроза у дома се препоръчва да се направи баня с дъб и кора от върба, градински чай, лимонов сок, чай. Възможно е за лечение на заболяване сам прах талк, нишесте, соли, стипца, борна киселина. Всички методи са високо ефективни и да помогне за нормализиране на потните крака. Важно е да се помни, че ефективно и бързо лечение е възможно само в случай на отстраняване на причината за хронична хиперхидроза, а не симптомите на болестта.