Хемороиди по време на бременността - причини, признаци и симптоми, отколкото за лечение на хемороиди

Хемороиди по време на бременността - е патологичен промяна на кръвоносните съдове в ректума. Като правило, има заболяване поради застоя на кръвта във вените и образуването на хемороиди - разширени вени в ануса. В Проктология има отделяне от типа на болестта на първични и вторични хемороиди. За типичен период на бременността тя е само на първичните хемороиди, който се появява в резултат на повишеното налягане на матката на органите на малкия таз и ректума.Признаците и симптомите на хемороиди по време на бременността

Промяна на хемороидалните вени по време на бременност не се случват едновременно. Тя идентифицира няколко етапа на заболяването, всеки от които има свои собствени характеристики.

В началния етап на хемороиди характеризират със симптоми, като например:

Дискомфорт при посещение на тоалетната;

Усещането за болка в ануса по време на дефекация;

Може би наличието на кръв в изпражненията.

Ако не се лекува в първия етап на прехода към втория етап на заболяването. Това може да означава такива функции като:

Външният вид на външни хемороиди, които в крайна сметка ще изчезнат;

Необичаен за нормалното състояние на изпускане от ануса и сърбеж, причинени от това явление.

За трети и четвърти стадии на болестта са характерни:

Укрепване на болка, се тревожи за предишните етапи;

Външни елементи в ануса си няма да изчезне;

Повишена телесна температура при възпалителни процеси, причинени от появата на пукнатини в ректума;

Тежка кървене от ануса.

Причина за лечение на лекар

Ако приемем, че навременното приемане на мерки за премахване на патологичните промени на вени на ректума може значително да облекчи състоянието и намаляване на риска от кървене или други усложнения, трябва да се обърне внимание на появата на следните симптоми, говори за наличието на болестта:

Парене и сърбеж, който се засили, когато носенето на тесни дрехи, ходене или движение;

Болка, произтичащи при посещение на тоалетната;

Болка дърпа характер, в някои случаи, простиращи се на гърба или долната част на гърба;

Наличието на кръв в изпражненията;

Външният вид на възли в ануса, които в крайна сметка ще преминат, но след запек или вдигане на тежки предмети се появи отново.

В някои случаи, подобни симптоми могат да показват наличието на други патологии, такива като тумори и възпалителни процеси. Ето защо е важно да се представят всички смущаващи моменти лекар и се подложи на подробен преглед на проктолог.

Причините за хемороиди по време на бременността

Основната причина, която причинява появата на хемороиди е преливане на кръв се дължи на увеличеното натоварване на органите на малкия таз. Освен това, заболяването може да се случи поради следните причини:

Промяна на храносмилателния процес и свързаните с тях запек;

Налягането на зародишен главата на ректума в последното тримесечие;

Кръвният поток на тазовите органи, което води до преливане на венозна тъче в ректума.

В допълнение към тези причини има няколко фактора, които влияят върху риска от хемороиди при бременни жени. Те включват:

Ниска мобилност, което води до влошаване на кръвен от долната част на корпуса;

А историята на хроничен запек;

Процесът на два етапа на дефекация, когато възникне чревния освобождаване в два подхода на интервали до 1 часа;

Спиращ лошо храносмилане, диария, изразена в продължение на няколко дни;

Използването на неограничен брой прекалено солени или пикантни храни;

Вдигане на тежки предмети.

Как да се избегне хемороиди по време на бременност?

За да се предотврати хемороиди по време на бременност или намаляване на риска от прогресия на страдащи от болестта, трябва да се придържате към следните правила:

Спазването на диета, насочени към предотвратяване на запек и ферментационни процеси в червата, което може да причини диария;

Физическата активност, която помага да се справят с застоя на кръвта в кръвоносните съдове на таза и по-специално в ректума;

Отказ за дълъг престой в седнало положение, тъй като това може да доведе до допълнителен натиск върху венозния сплит и преливането на кръвта му.

Опасни хемороиди по време на бременността?

Рискът от хемороиди по време на бременност не е само в постоянното присъствие на дискомфорт. В началния етап на болката на болестта по време на движението на червата може да предизвика бъдещ майка рядко отида до тоалетната, което прави голяма вероятност могат да възникнат явления като запек и микротравми поява на чревната лигавица, причинено от преминаването на изпражненията е твърде трудно.

Това неизбежно води до възпаление, което при липса на навременно лечение могат да докоснат други вътрешни органи. В допълнение, запек допринесе за натрупването в тялото на бременна жена, токсични вещества, които влияят на плода не е най-добрия начин.

3 и 4 стадии на заболяването отпаднали процедури, за да промените позицията на възлите може да предизвика влошаване на общото състояние на здравето и жените да повлияят на плода позиция. Родовото процеса в присъствието на конюгата на заболяването с висок риск от поява на кървене от ануса.

В допълнение, хемороиди по време на бременност може да предизвика смущения на хемороиди. За да се премахне това заболяване може да се наложи операция. След края на бременността, болки в ануса, много жени станали доста чести, тъй като появата на благоприятни фактори за развитието на обостряне на заболяването неизбежна.Намерени грешка в текста? тя и няколко други думи Изберете, натиснете Ctrl + Enter

хемороиди The Cure време на бременност?

При избора на метод за лечение на хемороиди по време на бременност трябва да се ръководят не само от вида и степента на развитие на заболяването, но и на факта, че лекарства и лечения не трябва да се отрази неблагоприятно на протичането на бременността.

Има много видове терапия, които са разрешени за употреба по време на бременност:

регулиране на стола

Важно е да се предотврати появата на запек. Така че на първо място в менюто, за да се коригира:

подлежи на изключване на тежки ястия - пържени, мазни, пикантни;

на напитка трябва да се даде на зелен чай. натурални сокове и плодови напитки, билкови чайове;

ограничи броя на продукти от тесто;

в приоритетните поставени ястия от зеленчуци и пълнозърнести храни;

увеличи размера на плодове;

задължителен елемент от менюто трябва да е млечни продукти - сирене, кисело мляко, мляко, сирене;

количество вода пие на ден трябва да бъде поне 1,5 литра.

хигиена

За да се предотврати развитието на инфекции в ануса препоръчва след всяко пътуване в тоалетната да се измие ануса с топла вода и сапун. В присъствието на външни сайтове, то трябва да се прави внимателно. За да обърше по-добре да се използват специални кърпи за еднократна употреба за лична хигиена или всеки друг, не съдържат алкохол и аромати. Конвенционални тоалетна хартия в присъствието на хемороидалните конуси е нежелателно за използване, тъй като това не е достатъчно мек. Бельо трябва да бъде памук, меки и не прекалено тесни. Това осигурява максимален комфорт и защита срещу разпространението на инфекцията.

Използването на тави с различни билки трябва да бъдат изключени напълно. Въпреки факта, че много народни средства за защита могат да помогнат при лечението на хемороиди, риск от заразяване на проникване в гениталния тракт през топлата вода е достатъчно висока. Особено важно е да се вземе предвид този факт по време на бременност.

използване на лекарства

За да се премахне симптомите, като болка, запек, възпаление и отклонения в дилатация на ректума в първия, втория и следващите етапи на болестта е необходимо да се използват специализирани лекарства. По време на бременността предпочитание бременност се дава на такива средства, като кремове и мехлеми, гелове и супозитории. Независим избор на лекарства за облекчаване на симптомите е крайно нежелателно, тъй като приемането им има голяма вероятност от увреждане на плода.

Това често се използва за лечение на хемороиди по време на бременност:

Повишават тонуса на кръвоносните съдове, phlebotropic препарати. При тяхното прилагане значително увеличава пропускливостта на стените на кръвоносните съдове и подобряване на потока на лимфен. Благодарение на този ефект се забавя развитието на болестта, има възпаление стоп.

Витамини за бременни, използвани за подобряване на общото укрепване на организма кръвоносните съдове. Обикновено, съставът на тези средства включват повишени количества от витамини С и P.

обем Microclysters на 40 мл. Има два вида mikroklizm: да се омекоти изпражненията с масла и за премахване на възпалителни процеси с билки. Петролните microclysters не само омекотяват съдържанието на дебелото черво, но също така имат екранировка ефект. Те предотвратяват появата на микро травми по време на дефекация, и укрепват стените на кръвоносните съдове, дължащи се на витамините, съдържащи се в маслото. Microclysters с отвара от лайка и невен допринасят за отстраняване на възпаление и възпаление на ректума.

Слабителни средства са лекарства, използвани в случай, че има постоянни проблеми с движението на червата. препарати групи трябва да съдържат най-вече естествени съставки, например, екстракт от сливи. Използването на който и да е слабително, трябва да бъдат одобрени от Вашия лекар.

Ректално свещички и мазила са основната група лекарства, които са одобрени за употреба по време на бременност. В основата на техните включени компоненти, които премахват болката и намаляват възпалението. В допълнение, има са специално предназначени за бременни жени с наркотици достъпна хемостатичния ефект.

Оперативни и минимално инвазивни процедури

Този тип на лечение се използва при възникване на кървене, което обикновено се случва в етапа на 3 и 4 заболяване. При извършване на манипулации по отстраняване на хемороиди с помощта на хирургично лечение, задължително се използва анестезия. При остър ход на заболяването, този метод трудно приложим поради високата вероятност от усложнения.

Какви процедури са включени в броя на процедурите за бързото отстраняване на симптомите на хемороиди, одобрени за използване по време на бременност:

Rektoanalny повдигане - зашиване хемороиди. След прилагане на анестезия лекарят изпълнява затягане на разделени възли в нормалното си положение с инструмента и специални прежди. Възстановяване от тази процедура продължава до 6 седмици.

Gemorroidektomiya - изтриване възли с помощта на конвенционален скалпел или лазер. Недостатъкът на процедурата е дългосрочно възстановяване на тъканите. През последните години използването на лазер е станал по-популярен, поради факта, че по време на действието на употребата му се случва много по-бързо изцеление.

Лигиране на хемороиди се прави само за 1 и 2 стадии на заболяването. Същността на метода е единица база влекач използва латекс пръстен. В рамките на около седмица след възела процедура умира, е четата му от стената на ректума.

Склеротерапия извършва при висок риск от кървене на всеки етап от болестта. С помощта на тази процедура, на притока на кръв е спряно за хемороиди, при което тя умира.

Photocoagulation се извършва с помощта на специален апарат. В основата на този метод е нагряването на хемороиди, използвайки инфрачервена радиатор, което води до тяхното изчезване. Подходящи за използване в етап 1 и 2 заболяване.

Dezarterizatsiya показан за лечение на хемороиди в етапи 1 и 2, но във връзка с повдигане rektoanalnym може да се прилага в по-късните стадии на заболяването. Процедурата се извършва с помощта на специален инструмент, под контрола на ултразвуковия апарат. Основното предимство на този метод на лечение е липсата на съкращения и възможността за зашиване на всички възли в една-единствена процедура.

Само ако има пълна информация за статуса на жените и на плода лекарят може безопасно да се прецени целесъобразността и безопасността на използваните методи. Това е в основата на успешното лечение на хемороиди, по време на които няма да окажат неблагоприятно въздействие върху здравето на бременната жена и нейното бебе.

Най-точно обратното, че почти нищо не може да бъде по време на бременност. Ако помощните свещи и мазила, като хепарин, бременността почти всички от тях са забранени в нормални случаи. Лекарите обикновено препоръчват да не допуска такова горчиво и диета. Яжте повече зърнени храни, плодове, за да "стол" е мека, пие повече вода. С правилния подход, той е много добър. Е, ако "се случи", можете да опитате да се измие със сапун 72%, също е ефективна.

По принцип съм никога не е имал запек, включително по време на бременност, но все пак имам хемороиди. За лекарят да излизат навън - за това аз не съм искала. Отидох в аптеката, казах на доктора за проблема и тя ме посъветва да си купя зърнастец свещи. Започна да ги използват, те са добре отстранения болка, възпаление, а след това отиде и подутини. Много добър инструмент, който се грижи за задника.

Тук също след първото раждане той се появява хемороиди игнорирани. Родила 2, всичко е нормално там, и след 3 и 2 подутини появи изкачи без клизма в тоалетната не мога да отида алое ми помогна за първи път, а сега не знам не работи и няма време да отидеш на лекар, за да посъветва нещо.

Ани, купуват в аптеката някакви свещи от хемороиди може невен може да бъде с морски зърнастец масло, може всеки друг мехлем troksevazin. През нощта вложка в ануса свещ възли мажат мехлем troksevazin. Вътре можете да вземете flebodia наркотици. Занесете я до 1 таблетка (600 мг) два пъти на ден в продължение на една седмица, а след това по 1 таблетка веднъж на 1-2 месеца.