Грижа за коте - котенца, британски котка, котки, коте купува, продава

Котки търка си език, като по този начин поемат коса, после повръща космени топки - безоаровия. Това е природен феномен, но ако косата в стомаха натрупва много може да предизвика нарушение на стомашно-чревния тракт, и констипация. За да се намали риска от безоаровия, котки се нуждаят от редовно гребен. За да се срешете котенцата трябва да научи едно дете. В магазин за домашни любимци, за да си купите гумени ръкавици или гребен език симулиране Cat (масаж на кожата и премахване на мъртвия подкосъм коса) може леко навлажнете с топла вода и срешете животното 1-2 пъти седмично. Можете също така да си купи гребен за разресване на грунда - при поискване. Циклене коте може да бъде вълна, така и срещу зърно. Slicker британски невъзможно да се почеше, той разкъсва подкосъм и разваля външния вид на козината. В допълнение към сресване безоаровия на разтваряне в стомаха на котки по време на линеене и периодично се получи паста, за да се отстрани твърдото вълна "Gimpet" малц-Soft.







Коте, не се препоръчва да се къпе до една година, може да се направи, ако си коте силно замърсен. Дори възрастни британската котка не се нуждае от често миене. тя се къпе от 2 до 4 пъти в годината или, ако е необходимо, преди шоуто. Не мийте котката твърде често! Прекаленото къпане навреди на кожата си. От тази пърхот се появява, и котката често да надраска.
За да се измие британската котка в магазин за домашни любимци се купи специален шампоан или сух прах за котки. Шампоани за котки хора не могат да плуват!

По-добре да се къпе котката в банята, не се измива в мивката. В банята, налейте топла вода някъде 38 градуса, така че водата може да достигне стомаха на котка. Къпете шампоана котка, като следвате инструкциите на опаковката. След къпане котката трябва да бъде внимателно попийте с кърпа, защото това би косата й беше възможно най-суха. Най-вероятно ще трябва две или три кърпи. След това вземете друга суха кърпа и разтъркайте котката внимателно. Ако вашата котка не се страхува от сушилнята, че е възможно с помощта му изсъхне косата си. След засаждането на котката в топла сухо място, през зимата можете да я поставите по-близо до батерията и оставете го да си оближе. Избягвайте проекти от тях Котката ви може да е зле!







Ако има малко коте гноен секрет от очите и сълзи - не се притеснявай, котето е здравословно, трябва да избършете разряд марля тампон, натопен в чай ​​листа или отвара от лайка. Ако гноен разряд - спешна нужда да се свържете с вашия ветеринарен лекар.

котешки уши трябва да се проверяват веднъж седмично. Те трябва да се почистват, ако е необходимо, но най-малко един път на месец. Можете да вземете сух памучен тампон, и избършете вътрешната повърхност на ухото, а не дълбоко zalazte. По пътя, може да се провери за наличие на ушни червеи - с кърлеж уши показват разпределение на тъмен цвят и една котка през цялото време чесане на ушите си.

Трябва да се проверява ежемесечно устната коте. здрави зъби коте трябва да бъдат чисти и розови венци. Малко вероятно е, че вие ​​ще забележите зъби заболяване коте или венците, но това е по-добре да го научи на тази процедура по-рано. Когато това се окаже необходимо, ще бъде по-лесно да си измие зъбите или да даде таблетки.

По същата причина трябва да отрежете ноктите на коте в ранна възраст. Нокторезачка можете да си купите в магазина за домашни любимци.

Ястия котки трябва да се поддържат чисти. Измийте купа е необходимо след всяко хранене, и не я оставят депозит, е ял котка, развалящи се храни. По-добре е да се хранят участъка, така че котето могат да се хранят по едно време. Прясна вода трябва да бъде винаги.

Обличане коте тава, така трябва да е чист, е необходимо периодично да се измие. Котките не обичат мръсни тоалетни и бедни четка пясък. В един момент, че ще направи "бизнеса си" от мръсната тава.

Първо антихелминтна профилактика коте направите, преди ваксинация на 2-месечна възраст, а след това на всеки 3-6 месеца, но най-малко два пъти годишно. За да направите това в магазин за домашни любимци можете да си купите лекарството Drontal. Таблетката трябва да се дозира точно на базата на теглото на животното. Не давайте на котето противоглистни препарати от човешки аптека, тя може да доведе до смърт на животното.