Грижа stephanotis у дома, цвете снимка

грижа Stephanotis у дома

Мадагаскар жасмин или по друг начин - stephanotis принадлежи към семейството. Lastonevyh. В залата за култура е в състояние да расте един вид - мадагаскарски жасмин. Родина - източноазиатски страни, където е известно, 16 вида растения.Отглеждане на лозя у дома - не е лесна задача. Трябва да се грижи за stephanotis внимателно. Но след това, можете да се насладите на една необичайна гледка към зелен екзотични и изпитат малко изследовател, откривател на нови малки растения, които няма да ви разочарова.

Evergreen катерач до 5м дължина, с възможност за бързо плитка разположени наблизо. Листата като кожа, разположени един срещу друг. Във формата на фуния цветя имат ярки цветове и деликатен аромат, са събрани в съцветие от 7 парчета. В природата, цъфти почти през цялата година.

Това е интересно: стая има stephanotis цветя с дебели листа крем или бяло. Цветя за дълго време не избледняват, те украсяват булчинските рокли и се допълва състава на букети за булки.

грижа Stephanotis у дома

Принципи на грижи stephanotis цвете у дома

Съдържа растителен не е проста: ще трябва да прекарат време и енергия, за да видите лозата в естествената си форма.

температурни условия

Поддържана в диапазона от + 14-25 Cº. Лятна цветна нужда от топло режим - т = + 20-24 Cº, а през зимата за поддържане на хладно е важно: т = + 14-16 Sº. Не можем да позволим на температурата да падне до 12 Cº. След хладно период stephanotis ще бъде дълго и трайно разцвет. Следвайте правилото: през лятото не е необходимо да прегрее през зимата - хипотермия.

Светлината трябва да е ярка: светлина изисква лоза. Тя бързо разклоняване на растенията, той се нуждае от пространство и много светлина. Но преките лъчи инцидент от прозореца, може да напусне жълти петна, изгаряния. Ако Мадагаскар жасмин е на слънце, по-добре е pritenyat.

Развива се добре и се развива в източната или западната страна на къщата. В близост до северния прозорец, той цъфти рядко, а на юг - получите слънчево изгаряне. Температурните промени, или проекти се отрази неблагоприятно на "Oriental красавица".

Stephanotis нужда дълги светлата част на денонощието. Когато денят е много кратко, е необходимо да се организира осветлението.

Тази култура - аматьорски изобилие поливане по време на вегетация. Трябва да се уверите, че ком земята не е пресъхнал, но водата не се застояват в пота. През есента и зимата, да се намали поливането.

режим за поливане: през лятото - на всеки два дни през зимата - веднъж седмично. Стая за култура нужда от висока влажност на въздуха. Това е особено важно през зимата, когато въздухът е сух. Да не се пръска върху лист или избършете с влажна гъба.

Съвет: Цветя и пъпки не трябва да се пръска. Зимни гърне с лозови постави на тава с вода или мокър мъх.

грижа Stephanotis у дома

Почвата и торове

Първи структура, образувана от същото съотношение торф земята, листа почва, торф и груби речен пясък. Можете да добавите малко количество костно брашно. Когато кацане веднага организира дренажния отвор, поставянето на дъното на камъчетата на контейнера, бетон блок, натрошени тухли.

Ако прясно цвете емисия stephanotis на почвата, така че често се налага. Комплект Праймер и така наситена с хранителни вещества. Един от ключовите елементи, необходими на растението - е калий. Поради това се прави по-голям и по-малко азот. Можете да използвате комплекса тор. През есента и зимата хранене не е направено.Съвет: азотни увеличения цвете стъбла и листа, които след това трябва да бъдат отрязани. То спира процеса на цъфтежа. За периодичните цъфтящи лозя нужда комплекс минерални торове с микроелементи цвете, което прави, когато stephanotis още не е започнал да цъфти.

грижа Stephanotis у дома

репродукция

Има два начина, по които можете да се размножават това екзотично растение: апикална резници и семена. Първият метод е най-предпочитан. Стъпка по стъпка процедурата е както следва:

 1. В началото на пролетта прекарват резитба резници в началото на stephanotis за репродукцията.
 2. Разрезът да бъдат третирани растежни стимулатори: Appin или Kornevinom. Това е необходимо за по-бързо вкореняване.
 3. 1/2 от дължината им се засаждат в контейнер, напълнен със смес от торф и пясък.
 4. Контейнер покриване с плен или стъкло, образуване на газове, и пуснати на топло. Е, ако има по-ниска отопление. Температурата трябва да бъде разсадник + 27-30 Cº. Ние предоставяме редовно проветряване.
 5. Процесът на вкореняване дълго ще продължи един месец и половина.
 6. Веднъж образувани корени, младите филизи са засадени в контейнер. Формиране, рязане една трета до по-активен клон.
 7. Годишна такса поддръжка е работа на младите растения. На първо място, а след това, през втората година те са поставени в по-големи саксии редовно prischipyvaya Съвети стреля.

грижа Stephanotis у дома

Stephanotis в състояние да възпроизвежда и семена. Но това отнема време и труден процес, който не винаги се получат положителни резултати. Лиана лоши размножава в културата стая и извличане на зародиша на семената - рядко явление. В допълнение, семената обикновено не са зрели: периода на образуването им трае 12 месеца.

Как да се оформи лозата?

Stephanotis форми цветя само на нови издънки, така че се нуждаят от резитба. Неговото умерено подрязват в началото на пролетта, преди цъфтежа. През лятото е желателно топинг бягства до екзотична култура процъфтява в продължение на дълго време.

Докато младите филизи и добро завоя, тяхната равенството на подкрепата. Израствайки, те odrevesneyut и впоследствие трудно да им се даде желаната посока. Като предпочитан поддръжка на свода: тя изглежда по-декоративна лоза.

Stephanotis цветя са разкрити през май. Те са многобройни и са събрани в съцветия сенници. Размер красив бял цвят е 4 см, лек вкус и тънки. С подходящи грижи, може отново да цъфтят през есента.

грижа Stephanotis у дома

Защо листата пожълтяват в лозята?

Най-често срещаният проблем: stephanotis жълти листа. Какво може да доведе до това явление?

 • Когато полива пълзящо твърда чешмяна вода. Водата трябва да бъде при стайна температура и е добре разстояние.
 • В остри температурни разлики могат също така да се има предвид yavlenie.Vinovnikom лист пожълтяване, че може да бъде температура. При температура под 15 Cº спалня спира култура "питейна вода" и се превръща в жълто. Тези условия могат да бъдат на хладно перваза на прозореца. Резултатът - на загниване на кореновата система.
 • Ако е налице "промяна на пребиваване". Не е желателно да носят едно растение от място на място. Ние трябва да създадем добри условия за осветление, и не пипай лозата. Ако пролетта разполагане екзотична красота, тя може да загуби и цветя.
 • В случай на преизпълнение или недостатъчно поливане, което културата се движи с трудност. Ако земята е твърде мокра, а след това на "капризни красотата" да гният корените и листата пожълтяват и окапват. Когато стъбло цвете появи полупрозрачни петна, както и клонове стават увехнали - това е знак за развалени корени. Необходимо е да се премахне растението и се вгледате внимателно в кореновата система.
 • Кафяв цвят корени говори за процеса на гниене. Корените трябва да се режат на жива тъкан трансплантирани в нова почва субстрат. Създаване teplichku, се покрива с фолио и се организира допълнително осветление. Поливането по-рядко, но често разпръсква.
 • Ако stephanotis хвърля листата, можете да изрежете голите клони, и стимуланти на растежа на растенията спрей - цирконии, или Epinay. Всички тези методи ще помогне за възстановяване на здравето на растенията, нормалния растеж и развитие.

грижа Stephanotis у дома

Всяка година в домовете ни има повече необичайни растения от цял ​​свят. Ние създаваме цветен оазис на екзотични култури, като добави нови елементи към своята колекция. И тук е ново откритие за цветар - Мадагаскар жасмин, което ще донесе на Зелените, нежни, полупрозрачни цветове и аромати на далечни земи.

прочети повече