Гонорея - Предизвиква гонорея - Гонорея Симптоми - Диагностика на гонорея

Какво болестта гонорея

Гонорея - тип венерическа болест, която се причинява от gonococcus. Това ще впечатли лигавични урогениталните органи. Също така могат да бъдат засегнати: ректума, конюнктивата, лигавицата на фаринкса.Gonokokki малко устойчиви на околната среда, те не могат да съществуват извън човешкото тяло и умират по време, когато субстратът е сух, тъй като това ще убие вируса във вода и сапун, в допълнение, да има разрушителен ефект gonokokk антибактериални и антисептични агенти. Заслужава да се отбележи, че гонококи в човешкото тяло бързо да свикне с различните сулфонамидни препарати и антибиотици.

Като цяло, заболяването се предава по полов път. Възможно е също така вътрешен инфекция, ако е налице нарушение на хигиенните правила.

Гонорея - Причини за възникване на заболяване

Така че ние вече сме измислили, че такова заболяване като причина гонорея гонококи а. Те са в състояние да живеят в клетките на лигавицата и уретрата, което причинява възпаление. По време на полов акт, бактериите предават на партньора. Тъй като тези бактерии не могат да живеят в среда, вероятността от инфектиране през кърпа, кърпа, както и други тоалетни принадлежности, е много малък.

Гонорея - симптоми

Най-ранните симптоми на гонорея инфекция при мъжете са разряд жълт цвят на пениса, и това може да бъде и заболяване при уриниране. Тези симптоми могат да се появят две до десет дни, но има моменти, когато първите симптоми се появяват в рамките на един месец се дължи на бактериална инфекция, причинена от възпаление и уретрата. Един от отговорите на организма на такива бактерии - отделяне, подобно на гной, те са в състояние да мръсни дрехи. Най-интересното е, че симптомите могат да бъдат изцяло отсъстват от десет на сто от мъжете, което означава, че човек е в състояние да се разпространява гонорея, без дори да знае какво е болен.Тук жените, в повечето случаи, замърсяване на такова заболяване като гонорея се случва без симптоми на всички, така че преди лечението отнема доста дълго време. Този период увеличава значително риска, че ще има редица усложнения, така че, дори и без да знаят за заболяването си, жените автоматично стават разпространители на инфекцията.

Гонорея - диагноза на заболяването

При мъжете, гонорея се диагностицира чрез микроскопско изследване на освобождаването от уретрата след боядисване специален разряд боя. И надеждността на този метод е повече от деветдесет процента, така че в бъдеще е да бъдат тествани от време на време. И тези хора, които са имали хомосексуални връзки са като все повече и анализи на уретрата.

Но за жените е единственият шанс да се постави диагноза - се посее. Но във всеки случай, не може без цервикални намазки и на дебелото черво. Също така, в някои случаи, взети натривки от гърлото. Основното нещо е, че днес има не е най-ефективният метод за откриване на гонорея заболяване.

Гонорея - лечение и профилактика

Най-ефективните методи за лечение на гонорея са пеницилин инжектиране с едновременно приемане пробенецид таблетки, който е в състояние да инхибира пеницилин екскреция в урината. Много центрове препоръчват повече, и лечение на това заболяване антибиотик - цефтриаксон и доксициклин.

За профилактика се препоръчват редовно да дарят кръв за сифилис, както и тестове за ХИВ инфекция. Освен това, тези, които са имали контакт с гонорея, в продължение на тридесет дни задължително следва да бъдат проверени тук включва засяване и мине известно курс на лечение, тъй като е вероятно да получите гонорея - е страхотно.

Не забравяйте и за личната превенция: използвате презерватив, и ако е имало сексуален контакт с случаен партньор мият гениталиите си със сапун и вода, както и експерти препоръчват да посети мястото на индивидуалната превенция в рамките на два часа след полов акт.