Голям избор на двамата молба за социални мрежи, за да изберете интеграция с "VKontakte" и фейсбук

Проучване на възможността за приложения в социалните мрежи "VKontakte" и Facebook, открих много полезни функции за взаимодействие с потребителите на мрежата. С API «VKontakte" и Facebook, можете да изпратите уведомление за създаване на публикации, да получите почти никаква информация за потребителя и да си взаимодействат със социалната мрежа.Мислех, че, защо да не прилага тези функции към сайт на трета страна. Аз започнах да уча и осъзнах, че това е наистина възможно. След прилагането на "VKontakte" и Facebook - са едни и същи уеб-базирани приложения, както и всеки друг сайт. Разбира се, има някои нюанси, които ще обсъдят по-долу.

И "VKontakte" и Facebook ви позволяват да взаимодействате с мрежата си за външни сайтове и приложения. Аз привлека вниманието ви към факта, че средствата за връзка и взаимодействие между външни сайтове и приложения са различни, и това трябва да бъде ясно разбран.

Например, ние първоначално свържете вашия сайт на "VKontakte" и Facebook като външен сайт, в този случай е искал да използва, за да изпраща известия до потребителите. Ние не работи, тъй като основната функционалност социалните мрежи API е достъпна само за приложения. С Facebook, на прехода от външното до мястото на приложение е лесно - почти не се наложи да промени нищо. Но с "VKontakte" Аз трябваше да се поти. Ето защо, аз съветвам веднага да се създадат приложението си, ако искате да използвате всички функции на социалната API мрежи.

И така, какво трябва да направите, за да използвате сайта като приложение в социалните мрежи.

1. Създаване на заявление в социалните мрежи

За "VKontakte" изберете вградената рамка приложение:

За Facebook трябва да изберете Facebook Canvas-App:

Попълнете цялата необходима информация в профилите на приложения, поставете лога и връзки. Това е информацията, която ще бъде показана на потребителя по време на регистрацията и в социалните мрежи.

2. Конфигуриране на SSL

Както "VKontakte" и Facebook работят по подразбиране с HTTPS протокол. Поради това, приложението трябва да работим по този протокол. Ние направихме нашия сайт, така че потребителят може да се справи както HTTP, HTTPS и в.

Потребителят обикновено работи в рамките на социалните мрежи, както и редовен уебсайт. Ако искате, можете да оставите само HTTPS. С SSL конфигурация имахме някои трудности, но всички те решили. Всичко зависи от вашия хост и закупения сертификат. Основното, което в края на краищата, вие все още тече през HTTPS сайт, уверете се, че в целия сайт работи добре и няма връзки, които използват незащитени протокол. В противен случай, тези връзки ще бъдат блокирани в рамките на социалните мрежи.регистрация 3. Потребителят

Тук подходът на "VKontakte" и Facebook се различава значително. За Facebook, можете да използвате стандартните методи за регистрация, които са приложими към съответния сайт. На developers.facebook.com можете да намерите много информация за това как потребителят влезете в профила си чрез Facebook и да получите информация за него.

По същия начин, потребителят се свързва с молба. С "VKontakte" ситуацията е малко по-сложно - не е възможно да инсталирате приложение извън социалната мрежа. Единственият възможен изход от ситуацията, в която се намери в потребителят пренасочени към нашата молба в рамките на "VKontakte", когато кликнат върху бутона за вход. Още повече, че потребителят не беше шок, че тя хвърля някъде, ще покажем, че това е прозорец:

4. Създаване на обекта, както в прилагането на социалната мрежа

Така че, потребителят е инсталирал приложението ни. Сега ние трябва да сме сигурни, че нашият сайт работи нормално вътре Facebook, "VKontakte". На първо място, на входа чрез потребителят "VKontakte" веднага получава да й в рамките на социалната мрежа. На второ място, потребителят може да отиде там чрез бутон в своите социални мрежи. И на трето място, това, което е най-важното за нас - потребителят въведе прилагането когато щракнете върху уведомлението. Повече за това по-късно.

По принцип - нищо сложно. Сега имате уеб сайт и Facebook приложения и социални мрежи "VKontakte".

Защо е нужно всичко това

На нашия сайт, има три начина да се регистрирате: електронна поща, «VKontakte" и Facebook. И в зависимост от начина на регистрация, потребителят е уведомен по пощата или в социалните мрежи. Защо да принуди потребителя да въведете Facebook електронна поща, която не използва, ако можете да комуникирате с тях директно в Facebook?

Аз няма да се фокусират върху това как точно да изпраща известия. Тези неща са добре описани в документацията на работата с API на социалните мрежи.

Какво сме придобили чрез въвеждане на такива обявления:

Какво повече може да се получи с помощта на сайта, като добавка към социалната мрежа:

  1. Както казах и преди, можете да изпраща известия при и на практика няма ограничения. Както и с електронна поща, трябва да се намери баланс между твърде натрапчиви и чести уведомления и наистина е необходимо и желано информация на потребителя.
  2. Можете да използвате и други социални мрежи. Работа с стената, за да получите допълнителна информация за потребителя. Вариантите са много. Например, ние планираме да се създаде механизъм за по-лесно качване на снимки директно от "VKontakte", тъй като много хора вече продават дрехите си там. По този начин, продавачите ще имат възможност да се хвърлят с няколко кликвания на стоките пред нас, вместо да се налага отново да качите вашите снимки и цени.

Технически използвате сайта като добавка - не е много сложна задача. В този случай, подготовката отне няколко дни. Но тази функция дава много възможности, и да се създаде нов канал, за да привлечете вниманието на потребителите на сайта.

Изпрати собствените си дела, в резултат на което сте били в състояние да подобри значително (или, обратно, да разрушават) изпълнението на проекта. Интересни експерименти са непременно попадат върху заглавията на страниците растеж Hacks.