Глезен сухожилие разкъсване

глезенната става е отговорен за нашите движения при ходене, тичане или скачане, а ако е нарушила нормалната си работа, става трудно да се извършат, или дори невъзможно.способността Motor глезена да определи принципите на съвместното структура. Много функции са налични поради особените връзка кабелите, които са лесни за механично отрицателно въздействие. Често има пропуски глезена сухожилията в тяхната вреда.

Структурата и функцията на сухожилията на глезена

Глезена е комбинация от няколко кост, формата му е trochlear. Тя се състои от малки и големи тибията и глезена на крака. Те са заобиколени от много сухожилията, мускулите и сухожилията, които придават на стабилността и силата на глезена. В допълнение към основните функции, те действат като защитни свързващи елементи, като го защитава от различни навяхвания.

За закрепване на глезена сухожилията три различни вида:

 1. Поставени външно: calcaneo- malobertseva, преден и заден тало-malobertsevye сухожилие.
 2. Вътре са нишките на сухожилие делтоидния. Те свързват костите на стъпалото с пищял.
 3. Средна глезена сухожилие - тибиофибуларното са подредени межд фибула и големи.

Всеки пакет, включително глезена, се състои от два вида влакна: еластичен, придаващ сила и колаген, дава еластичност и гъвкавост. Функционално мобилност на това съединение се определя от състоянието на сухожилията. Те координират своята повратна способност, разпределяне нагоре и надолу, и т.н.

Причини скъсани сухожилия

Има няколко причини за скъсване на сухожилия глезена. Механизмът те имат почти еднакви: един куп изложени на високо напрежение, когато обидила рязко движение на стъпалото.

За лечение на сухожилие разкъсвания

Прекъсвания може да се задейства, когато активните спортни дейности. По-специално, изложени тези, които участват в футбол, лека атлетика, различни видове Ски & пързаляне.

В хода на тези дейности, те ще изглеждат повредени ротационен характер, произтичащи от остър завой на крака, когато в рамките на инерционно продължаването на стъпване в същата посока - напред. Поради това силно връзки се разтягат и разкъса, или частично или напълно.

Следващият вид луфтовете е свързан с вътрешното травма, характеризираща се с инверсия. Често се случва по време на ходене в подножието е включен във вътрешната посока, а на върха има най-силен натиск на телесно тегло. В резултат на този натиск ще разруши външните malobertsevyh сухожилията.

Влакната могат да се счупят поради механични външни влияния - щифт. Често страдат от контузия в глезена, не е някакъв остър предмет, както и фибри в същото време може да се спука някъде: външната и средното и вътрешното.

 • са с наднормено тегло - при постоянна връзка е силно напрежение освободите и те се износват;
 • старост група - изгубената еластичност, твърдост и якост на влакна;
 • вродена деформация на типа на стъпалото;
 • жени, носещи високи токчета и платформи - често провокира vyvorachivaenie крак, което води до разкъсване или счупване влакна;
 • нарушение на обменните процеси в организма - влакната не получават достатъчно храна и се отпускам, загуба на способността им;
 • прехвърлени миналата увреждане на ставите.


Характерни симптоми на сухожилие разкъсване на глезена

Когато повреден глезена сухожилията, като правило, веднага се появява на редица симптоми или признаци за някои поотделно:

 • силна остра болка;
 • невъзможност за тези или други движения на крайниците, което води до проблеми при ходене;
 • кървене може да се получи съединението от крака или глезена тъкани ще доведе до видимо хематом;
 • в меките тъкани може да бъде локализиран оток;
 • зона щети значително повишаване на температурата.

Силата на външния им вид се определя пряко от нивото на щети.

Всички фрактури на сухожилията на глезена са разделени в три групи според степента на сила:

Все пак трябва да се изясни, че понякога степента на разликата не е твърде засегната от силата на прояви на симптомите. Това може да зависи от прага на болка на всеки човек поотделно и се прекъсне механизъм.

Например, ако пациентът се справя добре с болезнени усещания, той може да ходи, макар и с големи усилия, дори и с трета степен наранявания. И някои хора губят способността да се движи на краката си, дори ако те са претърпели частично разкъсване на делтоидния сухожилие.

Това означава, че ръководи само от симптомите, не е възможно да се постави точна диагноза на степента на счупени съвместно. Това изисква по-задълбочено проучване. Сега за диагностициране на такива наранявания, използващи рентгеново и ядрено-магнитен резонанс.

Рентгенова снимка отразява на костите, но не преминава държавните ставните връзки, тъй като меката тъкан не отблъсне лъчите на устройството, както и усвояване. За проучване на влакната, използвани MRI.

Но ако все още са налице посочените по-горе симптоми, трябва незабавно да се свържете с лечебното заведение за получаване на навременна помощ, тъй като забавянето mozhetpovlech сериозни усложнения, до загуба на способността да ходи след заздравяването на наранявания.

Лечението с разкъсани връзки

Не всеки знае какво да прави, за да се прекъсне на ставните връзки на глезена. Когато разглобен влакна, е необходимо да се осигури абсолютна липса на съвместно движение. Обездвижването може да се направи най-достъпен метод се използва превръзка компресия, която се прилага към повредената област.

За лечение на сухожилие разкъсвания

Направете го проста: първо трябва да се осигури бинта, хвърляне глезена си веднъж, а след това пуснати на метода на крак vosmiobraznym. Това изисква средната гъстота на завоите, но те не се нуждаят от много, за да компресирате крака, за да се попречи на захранване и отвеждане на кръв към крайниците.

Лечение на фрактури на сухожилията на глезена се характеризира с комплекс от мерки, насочени към лечението на наранявания и целостта на структурата връщане влакна. Тя елиминира симптоматична картина на наранявания, моторни способности са намалени глезена, се върна към нормалното походка.

Когато от признаци, има пълна повреда на сухожилията на глезенната става, в допълнение към пресоване, се използва също в мазилка превръзка, шина Cramer шина или мазилка. Когато, освен разкъсване диагноза фрактура на става, е необходимо да наложи на гумата, така че не само да се обездвижи глезена, но коляното.

Сега широко използвани специални устройства, за да се премахнат мобилност - ортези, които са напълно се сливат с контурите на стъпалото и подбедрицата. Те са изработени от здрави, но леки материали. Ортезата се закрепва към ремъците на краката или велкро.

В рамките на е настъпила 24 часа след съвместното разликата, че е необходимо да се постави студен нараняването въздействие. Необходимо е да се постави лед към него, постави в водоустойчив плат или полиетилен. Особено необходимо е веднага след травмата, тъй като това ще помогне да се избегне подуване на тъканите и облекчаване на болката.

И след 48 часа, има нужда от топлинни процедури. За това се прилага към мястото на скъсване на торбичката с горещ пясък или превръзка алкохолна основа (алкохол разрежда наполовина с вода).

Процедурата обаче не може да се направи мокри кожни лезии. Специални мехлеми се използват също така, които имат противовъзпалително, аналгетично, противовъзпалително оток ефект. Ако съответното лице, поради нетърпимата болка, аналгетици се прилагат чрез мускулни инжекции.

След изцеление, че е време да се възстанови глезена. Лечение на фрактура на сухожилия на глезена по време на този период е да сесии на физиотерапия с използването на восък, магнитотерапия, електрофореза, озокерит и физиотерапевти, съдържащ упражнения с определен товар.

С такива сложни терапевтични мерки има пълно излекуване на руптура глезена сухожилията и да се върнете нормалната си функция. Когато тези травми, дори и трета степен, не се практикуват хирургия като лигаменти имат слепват, собственост, ако специалистът е избрал правилния набор от лечение.

Въпреки това, трябва да имате търпение, защото това ще отнеме много време - около месец или повече в трета степен, 14-20 дни при първа и втора. И ще трябва да бъде пациент на устройството травма по време на лечение, ако нишките се разкъсват изцяло.