фисура при деца симптоми, причини, лекуване, профилактика и усложнения

Появата на анална фисура се случва в едно дете с редица причини. Ето някои от тях:

 • трудно преминаване на твърди изпражнения, диария (диария от различен произход);
 • честа употреба на лаксативи;
 • възпаление на анален секс - проктит;
 • различни едематозни състояния ректалната мукоза, аналната област, при която става по-уязвими;
 • сърбеж по време на хелминтозите нашествия провокиращи драскотини и повреди принудително анален проход;
 • механични повреди, например, неправилно доставени клизма, грубо или невнимателно инструментален преглед и така нататък.

През деца в предучилищна възраст, и двете момичета и момчета, описани на заболяването - анална фисура се случва с еднаква вероятност.Съмнение за анална фисура в едно дете се появи в случаи на следните симптоми:

 • червена кръв в изпражненията на детето;
 • дискомфорт, сърбеж, парене, болка при дефекация и след това.

Родителите трябва да имат предвид, че тези симптоми -. Сърбеж, парене, дискомфорт, могат да се появят кръв в изпражненията и т.н. В други, по-сериозни заболявания - възпалителни заболявания на червата, хемороиди, рак на ректума. Поради това, не независимо предприемат никакви лекарства без препоръките на Вашия лекар.

Колкото по-бързо се свържете с лицето, колкото по-рано на точна диагноза и подходящо лечение. По този начин, можете да избегнете нежелани последствия и усложнения от ануса заболяване при деца.

Диагностика на детето ануса фисури

пукнатина в детето се прави усеща от болка, често е доста силен. Tiny или отказва да седне на гърнето, или той има голяма загриженост изпразни, ако желаете. В същото време, родителите могат да намерят червена кръв в изпражненията на детето.

Всички тези симптоми са причина за съмнение за наличие на анална фисура на детето. За точна диагноза е необходимо да се покаже специалист бебе. Необходимо е да се уверите, тъй като симптомите могат да бъдат описани по-характерни за по-сериозни заболявания, до онкологията.

Въпреки това, в справедливостта трябва да се отбележи, че много тежки Проктология заболявания при децата се срещат много по-рядко, отколкото при възрастни. Изключения са вродени малформации.

Диагностика на фрактури ануса лекар извършва проверка въз основа на ректума. Хирургът внимателно разделя бедрата на детето и изследва ануса. Провеждане на ректално изпит Също така е необходимо в случаите на съмнение за заболяване аноректалното област.

Въпреки това, като се има предвид наличието на болка в едно дете, лекарят може да забави ректално изследване за пълното излекуване на анални фисури. Но след това задължително ще трябва да прекарат дори и при липса на оплаквания. Това се прави, като превантивна мярка, за да се избегне наличието на по-сериозни заболявания или да ги диагностицират в много ранен етап.

В повечето случаи, дори и при първичната проверка анална фисура стане ясно. В този случай, лекарят предписва подходящо лечение. Това обикновено се лекува консервативно.

В повечето случаи, анален прогноза цепнатина на децата-приятелски. В много редки случаи, анални фисури може да придобие хроничен. След това тя ще бъде показана хирургическа намеса. Въпреки това, анални фисури могат да предизвикат усложнения като белези запечатва краищата им. Най-сериозното усложнение се счита гноен абсцес.В повечето случаи, лечение на анална фисура при деца е консервативна. Неговата цел е да се нормализира детето стол, премахване на болката, лечебни повечето фрактури и отстраняване на спазъм на сфинктера.

Какво можете да направите

Първо на всички родители трябва да установите храна и пиене режими бебе. Фекални трябва да е меко, за да не нараните ануса, а другият да не провокира образуването на пукнатина. За да направите това, за консултация с лекар ще трябва да бъдат изключени от менюто на детето, някои от продуктите. Те са следните:

 • ориз;
 • гъби;
 • зърна;
 • продукти от дрожди и еклери;
 • желе;
 • какао;
 • сладък хляб и така нататък.

Лекарят ще ви посъветва да използвате за дневното си меню:

 • повече зеленчуци;
 • пресни и сушени плодове;
 • млечни продукти;
 • хлебни изделия от пшенично брашно и така нататък.

Какво лекарят

Режим на хранене на базата на продукти, които подобряват двигателните функции и движения на червата, ще даде положителни резултати. С цел намаляване на ануса, лекарят ще ви предпише на детето си течен парафин.

Също така, след консултация с лекар ще трябва да извършва някои ежедневни процедури, насочени към ускоряване на зарастването на анални фисури. Тези процедури включват:

 • ежедневно почистване klizmochki;
 • Топли бедрената вани с бледо розов разтвор на калиев перманганат;
 • лечебните свещите;
 • лечебен мехлем.

Родителите трябва да се помни, че пълният курс на лечение, дневната диета на бебето, неговите ежедневни процедури, както и лекарства и медикаменти, предписани от лекар. Вие не можете да самолекуват! Кръв в изпражненията може да е дете, не само по отношение на една пукнатина, че е възможно в други болести, които не са свързани с проктолог. Ето защо, пътуването на лекар - това е необходимо условие за ранно откриване на заболяването и неговото лечение.

Тъй като основната причина за анални фисури при децата са чести запек, е необходимо да се следят отблизо от дете яде. Обърнете внимание на факта, че храната не е много суха и твърда. Често готвя супи. Liquid ястие подобряване на столче за хранене. Червата на детето в идеалния случай трябва да работят, "като по часовник".

Сън и почивка също са важни. Опитайте се да ходи повече на чист въздух, да играе с бебето в мобилната игра. Децата малко по-старата забраняват много часове да седи пред компютъра. Двигателна активност - най-добрата профилактика не само на заболявания на храносмилателната система, но също така и на всички останали заболявания.

Разберете какво може да доведе до заболяване. като време е да се разпознае. Намерете информация за това, което са знаците, чрез които човек може да се определи неразположението. И това, което анализи за идентифициране на болестта и да се постави правилната диагноза.

В тази статия ще прочетете всичко за методите на лечение на такива заболявания като анални фисури при деца. Посочете какво трябва да бъде ефективна първа помощ. Как за лечение на: изберете лекарства или народни методи?

Знаеш ли какво може да бъде опасно за забавено лечение анална фисура заболяване при деца, и защо е толкова важно да се избегнат последствията. Информация за това как да се предотврати анална фисура при деца и предотвратяване на усложнения.

Грижовен родителите ще открият на страниците за обслужване на изчерпателна информация за симптомите на анална фисура заболяване при деца. Различните симптомите на заболяването при деца 1,2 и 3 години от проявите на заболяването при деца в 4, 5, 6 и 7 години? Как най-добре да се лекува анална фисура заболяване при децата?

Защита на здравето на хората, които обичате и да бъде в добра форма!

Добър Мария Kozhevnikova! Сега имам две дъщери, а аз съм все още се случва за трети!

в района на Ростов в 10-то и придават на автомобила по-точно, където можете да научите повече за изплащане на ипотека и удостоверение?

И обратно, I - първа година meriesy влачат, а след това Хелън Харпър прекръсти. Ясно е, че meries по-мек, но това е може би единственото им предимство. И Хелън Харпър велкро затваряне по-добре, а това според мен е по-важно от мекота. Е, цената е два пъти по-приятен.

Не работете с редица предимства. В Татарстан, със сигурност! Общата стойност на всички клиники, както и от само среща. данък върху превозните средства там. Същото като всички останали. Дайте на земята, но всичките 10 години да го понасям. Училищни униформи и спортни облекла не са разрешени. Мощност не е свободно по преценка на училището. Обезщетение за лекарства 60₽ даде. Деца пътуват средства са деца, разпределени школа. И родителите, не, аз съм тук сега бременни, често се налага да пътуват, както и всички платени.

анален лечение фисура при деца
анален лечение фисура при деца
анален лечение фисура при деца