Египетския сфинкс без козина вид котка, характер, здраве и грижи

Sphynx породи котки
Сред представителите на козина сфинкс котка египетска котка е най-известният. Sphynx порода е официално регистрирана в средата на миналия век в Америка, обаче, първото споменаване на необичайни без козина котки намери много по-рано. Според легендата, Сфинкса - свещено котка на Египет, които са живели в храмовете и да помага на хората да общуват с боговете. Както и в древни времена те са били споменати в съчиненията на съществуването на плешиви котки и други националности - ацтеките, мексиканци и индианци.Модерният развитие на породата е благодарение на усилията на животновъдите в Америка. Те обезпечени рецесивен генетична мутация, и донесе напълно обезкосмени котки, които в момента са признати от повечето фелиноложки организации.

Външно египетски котки

Sphynx породи котки
Сфинксове - котка със среда костната структура, които достигат тегло 5-7 кг. Въпреки стройна физика, те са доста силни и мускулести. Котките имат широк гръден кош, издут корем, дълги крака и тънка тънка опашка вик. Главната особеност на Сфинкса е одеало вълна - или по-скоро, липсата на такава. Косата на кожата Sphynx е толкова тънка и кратко, че не може да се види или дори да се почувства, когато гали котка.

В редки случаи, значително мъх върху ушите, муцуната, опашката, краката и слабините на животното. Рисунки и цвят могат да бъдат различни за различните котки, тъй като цветът им зависи от степента на пигментация на кожата. Мустаци и вежди при котките не винаги са налице. По-скоро набръчкана кожа, особено в пояса на главата, врата и рамото. Поради това, животните винаги са запазили характерния "груб" вид. Някои дори вярват, че Сфинкса - това е най-лошата котка, но има хиляди хора, които смятат, необичаен външен вид елегантен и аристократичен.

Sphynx породи котки
Други отличителни белези са следните характеристики на екстериора:

  • клиновидна глава;
  • раздалечени големи уши;
  • видни скулите;
  • изразителни очи с овална форма.

темперамент Сфинкса

Sphynx породи котки
Сфинксове са по природа надарени с разум и добра памет. Сред представителите на породата се срещат най-интелигентните котки, които са лесно тренирана и могат да бъдат научени различни трикове. Тези животни са изключително умни, но те се нуждаят от специфично обучение за развитие на техните физически качества. Hairless Sphynx котка описание порода, която се отнася до естествено любопитство, които се нуждаят от постоянен надзор. Котката не трябва да се оставя без надзор на улицата за дълго време, защото може да се получи в потенциално опасна ситуация.Домашната котка порода Sphynx често са жизнени и активни характер. Те не отказват да развлечения, играчки, котка треньори, така че в отсъствието на собственика могат да се забавляват. Оживени лудории сфинксове често са източник на главоболия за собствениците, които не знаят как да се ограничи темперамент на вашия домашен любимец и го отбие от изкачването на шкафове и игри с пердета.

Sphynx породи котки
По естеството на сфинксове - най-необичайното котка като противоречива характер. Те са като кучета в тръпката да прекара дълги часове на вратата, в очакване на завръщането на собственика дома. Котките не крият радостта и емоцията, когато видят техния собственик след дълга раздяла. В този случай, на специална привързаност към други домашни любимци и деца Sphynx котка не се показва и по отношение на тях се държи студено и резервирано.

Здраве и без косми грижи котка

Sphynx породи котки
Вземи си хубава набръчкани и собствениците на котки искат да знаят колко живо Sphynx котка и какви условия те се нуждаят. Като цяло, мъжете живеят около 13-14 години, а се нуждаят от специални грижи за тях. Поради факта, че на практика няма козината, тези котки са много чувствителни към промените в климата върху тялото на Сфинкса. Те не понасят екстремни топлина и студ.

Собствениците не се препоръчват за по-дълъг период от време, за да оставите котката навън през летния и зимния сезон. Зимни домашен любимец може да се преохлажда, а през лятото - да гори. В къщата, където Сфинкса, температурата трябва да бъде на ниво от 22-24 градуса. настройки на температурата, които излизат извън тези граници ще доведе до дискомфорт на котката, и могат да доведат до различни здравословни проблеми.

Сфинксове са склонни към алергични реакции, които са довели до обрив може да се развива по кожата си.

Ето защо е важно да се посъветвате с Вашия ветеринарен лекар право диета. Тя се основава може да бъде за храна Royal Canin Sphynx котки, предназначени да отговорят на специфичните нужди на членовете на тази порода котка или други пълноценни храни с добро качество. Ако собственикът решава да построи диета на базата на естествена храна, а след това той трябва да съдържа голямо количество протеини (месо и животински продукти) с добавка на млечни продукти и зърнени култури.

Котките страдат от хиперхидроза, поради което кожата им се натрупва голямо количество замърсяване. Поради това, собствениците се препоръчва да се редовно избършете сфинкса кожата с влажна гъба.

В допълнение, въвличане трябва да включва следните процедури:

Sphynx породи котки

  1. спретнати подстригване нокти;
  2. почистване на ухото;
  3. трия окото;
  4. плуване.

Сфинксът цена коте

Sphynx породи котки
любители на домашни любимци, които са привлечени от една котка без козина интересуват да знаят за това, което средната цена на един чистокръвен сфинкс. Отговорът на въпроса: Колко е сфинкс котка, коте, зависи от принадлежност към определен клас. По-специално, експонат Сфинкса котка, която може да се купи само от професионални развъдчици може да струва повече от хиляда долара. Такова животно отговаря на всички стандарти и може да се използва за чифтосване.

По-достъпни котенца "домашен любимец" клас. Това сфинкс котка, чиято цена е около $ 200 може да има някои дефекти в екстериора, така и не е позволено да участват в изложби. Въпреки това, той ще се превърне в един предан домашен любимец за феновете на необичайни породи котки. Във всеки случай, въпросът за колко струва цената на сфинкс котка селекционера е установено, винаги обсъжда индивидуално по време на покупката.

Сфинксове - хипоалергенна котки, които са различни видове темперамент и необичаен външен вид.

Във връзка с непознати сфинксове запазени и студени - те могат да се демонстрира пълна липса на интерес, но той никога не би си позволил да покаже агресия към непознатия. По-меките черти открият тези необичайни котки на собствениците им - те са силно привързани към семейството и шоу лекота, нежност и обич.