Дифтерия в детските снимки, знаци, форми, лечение

Diphtheria - остра инфекция на лигавицата на дихателните пътища, носа и гърлото, и в редки случаи на увредена кожа. Преди появата на методи за специфична профилактика срещу патоген инфекция. дифтерия при деца е много често. Смъртността на заболяването е около 50%. Инфекцията е сезонен характер и са преобладаващи през есента и зимата. Възраст на детето не играе роля в процеса на инфекция, обаче, деца под една година са болни изключително рядко, се дължи на факта, че получават кърма от имунната система на майката.Leffler Е.коли е причинител на инфекцията. Характерна особеност е възможността да се разпределят пръчки по време на възпроизвеждане на токсини опасни за човека.

Начини на заразяване

Дифтерия е, че детето
Дифтерия инфекция може да се зарази от човек страда от дифтерия, или от носител на вируса. инфекция става все по-вероятно в последния ден на инкубационния период. Особено опасно е носител на вируса, която очевидно изглежда да са здрави и той не може да подозирате, че наличието на вируса в организма. Най-честият начин на предаване - във въздуха. Вирусът може да се предава чрез контакт, слюнка капчици, съдържащи вируса, качва на играчки и други предмети от бита, които са способни да се поддържа дълго жизненост. В изключително редки случаи начинът на предаване чрез заразена храна.

Заболяванията, в зависимост от мястото на проникване на вируса е разделена на: дифтерия на носа, орофаринкса, ларинкса, очите, половите органи, кожата.

дифтерия на носа

Дифтерия при деца под формата се извършва главно в ранна възраст. Първият признак на болестта е появата на фона на пълно благополучие на запушване на носа от едната страна. След това се появи гноен назален секрет, понякога се смесва с кръв. Нос често зарази горната устна и кожата на входа на ноздра, при което тези части са оформени кора. Обикновено, общото състояние на детето не е нарушена, във връзка с това, родителите не могат да плащат много внимание на това и да започнат да инфекция.

дифтерия орофаринкса

Статистиката сочи, че тази форма на болестта е най-често при деца. Diphtheria орофаринкса, в зависимост от степента на нарушаване на общото състояние и разпространението на възпалителния процес е:

локализирана форма

Дифтерия е, че детето
Дифтерия при деца се характеризира с ограничен възпаление не се разпростира отвъд сливиците. Протичането на заболяването зависи от възрастта и наличието на специфичен имунитет, което се постига в резултат на ваксинация. В имунизираните деца заболяването често се случва под формата на светлина, и не се придружава от появата на усложнения. Децата, които по някакви причини, не са специфични методи за предотвратяване на инфекция са извършени, като заболяването е по-тежко, във връзка с повишения риск от последствия. На свой ред, локализирана дифтерия разпределени в: син, ostrovchatuyu, plonchatuyu.Заболяването започва с общото състояние на разстройство на детето, индикатори на телесната температура покачване, те обикновено не надвишават 38 градуса. Освен това, има болка и зачервяване на гърлото. Сливиците са обхванати от едно докосване на бял или жълтеникав цвят. Плакет на сливиците е трудно да се отстранят, така че, когато се опитате да го извадите, все още кървави рани. В зависимост от вида на локализирана дифтерия плака има различна форма и във формуляра за катарална, то обикновено не е така. В осигуряването на навременна помощ на децата бързо стават по-добри, ако не и навременно лечение е започнало, заболяването може да прогресира до по-тежка форма.

Често срещана форма

Възпалителният процес се простира отвъд жлези и може да повлияе на Палатинския арката. Този тип заболяване се характеризира с по-ясно изразени симптоми на интоксикация. Телесната температура може да се повиши над 39 градуса, има тежко възпалено гърло, болезнени лимфни възли разширяването.

токсична форма

Какво е дифтерия има най-тежка курса. Това се случва най-вече при неваксинирани деца. Заболяването се проявява в рязко повишаване на температурата до високи нива. Хлапето се чувства зле, апатичен, бледо, отказва храна. Понякога има повръщане, коремна болка, болка при отваряне на устата. В бъдеще, има оток на орофаринкса, която е предшественик на появата на въздушни нападения. Плакет може да удължи до мек и твърдото небце. При тежки случаи, възпалението може да се разпространи в носната кухина, и следователно може да се появи зацапване. Това се случва, на шийката на матката тъкан отоци и влошаване процесите на интоксикация на организма. Ако не се лекува, заболяването може да бъде фатално.

дифтерия на ларинкса

Този тип инфекция се проявява като независим заболяване или в сравнение с други видове дифтерия, в резултат на разпространението на нападение от областта на ларинкса. Дифтерия на ларинкса (ларингеален дифтерия) е разделен на три етапа:

ларинск кашлица

Етапът, на който основният симптом е суха кашлица, която е развитие на болестта се пароксизмална, лай характер. На този етап, тъй като е налице повишаване на телесната температура до 38 градуса, дрезгавост на гласа.

стенозиращи

Във връзка с развитието на стеноза на дихателните пътища, дишането става по-свистящ звук, който е отличителен белег на стенотични етапа. Детето диша със затруднено дишане мускулите приемане междуребрените участват. С напредването на болестта все повече и повече от явни симптоми на респираторен дистрес.

етап Asfiksicheskaya

Не се осигури медицинско обслужване води до етапа на развитие на асфиксия, проявява под формата на спад в показателите на телесната температура, загуба на съзнание, спазми. Asfiksicheskaya стъпка може да доведе до смърт.

дифтерия око

Diphtheria при деца, свързани с болестта на окото се счита редки, и почти 100% от случаите се появят във връзка с инфекция на дихателните пътища. Главната особеност на заболяването е фибринозно филм, разположен на конюнктивата на окото. Общо състояние зависи от окото на подвида дифтерия. С лобарен образуват температурата почти никога не се издига, и се издига на големи количества, когато дифтериен.

Дифтерит гениталиите

Дифтерия при деца със заболявания на половите органи редки. Този вид заболяване се среща само при момичета. На момичетата срамни образуват гъсти жълти нападения. Labia набъбне, те язва.

кожата дифтерия

Много рядък вид дифтерия при деца, появяващи се най-вече в grudnichkovom възраст. Gateway са рани по кожата. Раните се появяват върху кожата, покрити със сива покритие. Понякога има хрема, главоболие.

Лечение на дифтерия при деца

Профилактика на болестите, и в случай на инфекция значително облекчаване на симптомите, родителите ще помогнат своевременно провеждане на специфични методи за превенция, а именно въвеждането на дифтерия ваксина.

Може да се интересувате

Дифтерия е, че детето
Дифтерия - всички форми на болестта и нейните симптоми
Дифтерия е, че детето
Дифтерия и тетанус: защо ваксинация не могат да бъдат пренебрегвани?
Дифтерия е, че детето
Дифтерия - диагностика и мерките за превенция
Дифтерия е, че детето
Дифтерия - съвременни методи на лечение

навигация в публикациите