Дифтерия при деца - причинява дифтерия при деца - симптоми на дифтерия

Дифтерия е, че детето

Diphtheria е инфекциозно заболяване, при което възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища и има силна обща интоксикация на организма.Дифтерия при деца е локализиран, широко разпространена и токсични. болест на ваксинираните деца се характеризира с местен характер и мек. В неваксинирани деца заболяването е трудно и се характеризира с висока степен на интоксикация. В хода на болестта играе основна роля като възрастта на детето. По този начин, при новородени дифтерия е причина за загубата на пъпната раната; при деца под една година, най-често се отразява на носа, след една година - ларинкса, и в деца на възраст над две години, обикновено се отразява на фаринкса.

Дифтерия при деца - Причини

Наречен дифтерия заболяване бацил, които при контакт с лигавицата на дихателните пътища започва да произвежда токсина, което води до общо интоксикация. Предаване пътя заболявания - най-вече във въздуха, но бебето може да се зарази и в домакински предмети или играчки, поради резистентност към ефектите от дифтерия бацил външната среда. Бебета имат пасивен имунитет срещу дифтерия, които те предоставят антитела майчино мляко.

Дифтерия при деца - симптоми

Това заболяване е много типичен повишаване на температурата до 38 градуса, което е съпроводено с болка в гърлото, неразположение, втрисане, главоболие. Зачервена сливиците са уголемени и покрити с гъста сива цъфтеж, които, когато са локализирани форма не се простира извън техните граници, а често и се отразява на лигавицата на мекото небце, арки, увулата.За токсична форма се характеризира с висока степен на интоксикация. покритие поражение този случай се отнася до значителна повърхност. Blush фаринкса и сливиците са значително увеличен. Тази форма се характеризира с появата на подуване на подкожна мастна тъкан, постепенно преминаване на врата, ключицата. Това подуване е безболезнена и се осъществява без промяна на кожата, обаче, толкова повече той се разпространява, по-лошо от състоянието на детето. Най-опасните симптоми на токсичен дифтерия - спазми, повръщане, крайно висока температура. Това тежко заболяване може да бъде фатално.

Дифтерия на ларинкса е типично за малки деца, може да доведе до истински круп. Поражението на ларинкса може да бъде придружено от загуба на други органи или възникне отделно. процеса на развитие е бавна, с висока температура, главоболие. Тези симптоми са допълнени от суха кашлица и пресипналост лай на глас, а след загубата си.

Такова състояние води до разпространението на филми дифтерия на ларинкса, което в крайна сметка ще се затвори дишането празнина и изключително усложни дишане. бебешка кожа се превръща бледа, той става апатичен, дишаше плитко. Ако на този етап не е незабавна медицинска помощ, да се появят гърчове, както и ще бъдат предоставени смърт.

Дифтерия при деца - методи на лечение

За децата е важно да се установи болестта своевременно, да се въведе анти-дифтерия серум, за да спаси живота на бебето. Като допълнително средство за лечение с използване на антибиотици. лечение на деца, дифтерия на пациента, се извършва само в болница.

Всички деца и възрастни са били в контакт с болно бебе се подложи на медицински преглед в дезинфекция на апартамента. Медицински надзор на членовете на семейството на пациента трябва да бъде направено в рамките на една седмица от постъпването му в болница.

Най-важната превантивна мярка е ваксинация на дифтерия, които се провеждат всички деца в детски болници след достигане на възраст 3 месеца.