Диария при котки - не само разстройство статии

Диария при котки - неприятна тема, но това е много важно! Ако се наблюдава диария си в опашатите веднъж, уплашени, разбира се, не е необходимо. Все пак, ако това се случва редовно, е необходимо да се покаже на домашен любимец лекар, като диария може да бъде симптом на много сериозно заболяване.Разстройство при котки


Всичко, което яде котка е изложена на сериозно лечение на стомашно-чревни течности, което води до химуса червата пристига - тази маса. Около 8 часа по-късно тя се движи през тънките черва и в дебелото черво се появява окончателното формиране на изпражнения.

Разстройство при котки
Броят на пътувания до качеството на тоалетна стол и се отразява на първо място, какво и колко често се храни на вашия домашен любимец. Ако давате на вашия домашен любимец е добра суха храна, ясно, следвайки инструкциите на опаковката, след това котката ще се изхождат веднъж на ден. Ако той яде само месо, а след това е необходимо да "отиде" в тавата ще се появи 1 на всеки 3-5 дни.

Обикновено, котката трябва да отида до тоалетната "в голяма нужда" 1-2 пъти на ден. Столът трябва да бъде винаги добре оформени, влажна и мека, но не се разпада. В цвят трябва да е тъмно кафяво, но не и черно. Тя не трябва да слуз, кръв или хаотичен храна. Ако изпражненията е течна субстанция, това е шанс да се притеснява.

Причините за заболяването

Остра диария при котки обикновено минава бързо и без никаква помощ. Най-често собствениците дори не знаят защо е имало домашен любимец, като неприятности. Това може да се случи, ако котка, например, е вечерял с маса на капитана, или от кофата за боклук. Диарията може да бъде причинено от стресова ситуация, преходът към нова диета, трудно транспорт, престой по време на изложението, или всяко друго необичайно място за една котка.

Разстройство при котки
По отношение на токсични отравяния, те се наблюдава при тези животни не е често, защото е много взискателен в хранителни животни и ужасно, там няма. Въпреки това, такава ситуация може да се случи, ако котка облиза кожа или лапи, оцветен във химикали. Това важи с особена сила по време на ремонт.

Хронична диария не се разраства толкова бързо, но не се предаде на своите собствени. Това състояние е много коварен, тъй като след това затихва, а след това се появи отново. Ако се премахне диария при котките не се получава, като се замени храната или експулсирането на червеите, животното трябва носене на ветеринарен лекар.

Според д-р Оливие Досена (Университета на Илинойс, САЩ) причинява хронична диария при котките са:

1. заболявания на стомашно-чревния тракт
- Паразити - червеи и протозои.
- Възпалително заболяване на червата (IBD, те са едни и същи IBD).
- Нежеланите реакции към храната.
- Дифузната тумор - например лимфом.
- Хронични чревни инфекции.
- Лимфангиектазия (вродена разширение лимфните съдове).
- дисбаланс на лекарството дисбиоза / микрофлора.
- синдром на късите черва (поради отстраняване на значителна част на тънките черва).
- запушване на червата.
- Инвагинация, особено илеума и слепи черва.
- Функционални заболявания на панкреаса.
- Екзокринна панкреатична недостатъчност.
- Хроничен панкреатит.
- Новообразувание на панкреаса.

2. метаболитни и ендокринни заболявания
- Базедовата болест.
- Чернодробна недостатъчност или тежка холестаза.
- Бъбречна недостатъчност - уремия.

На лекаря ...

Разстройство при котки
С богат диария което притеснява животното повече от един ден, се развива дехидратация (обезводняване) на тялото. Това е опасно състояние, което е изпълнено с шок и колапс. В тази ситуация, спешна нужда да се покаже вашата котка ветеринар. Една от основните причини за лечение в клиниката също присъстват в изпражненията на кръв или слуз и диария ако са придружени с повръщане, втрисане, повишена температура или депресия нервна система.Така нареченият диария "с ниска интензивност", за да бъдат третирани с домашни средства, носи смесен успех, не носи сериозна заплаха за живота на домашния любимец. Следователно, за да го покаже на ветеринарния лекар, може да се планира.

Код става дума за остра диария, лекарят често "търсят" инфекция или отравяне. Ако пациентът пред него с хронична диария, диагнозата е опъната върху няколко основни етапа. Ами, за начало, имате нужда от лекар, за да разберете няколко важни въпроса, така че ако сте котка ще лекарят поради тази причина, не забравяйте, а дори и по-добре да си запишете отговорите на следните въпроси:

Разстройство при котки
- От колко време се появи диария? Дали това е постоянно или прекъснато за един нормален стол?
- Какво събития предхожда или съвпада с появата на болестта на (ветеринарна процедура, преминаването към нов дом, промяната на фуражи и т.н.)?
- Колко често котка СКАТ?
- Обем, формата и плътността на изпражненията.
- Има ли примеси в изпражненията (кръв, слуз)?
- Се случи, ако котка тенезъм, не сложи край на движението на червата или при преминаване газове?
- Независимо дали промяната в теглото, апетита, и поведението на животното?

Дори в случай на хронична диария, ветеринарният лекар изключи чревни паразити. При котките (особено младите) в допълнение към инфекция с червеи може да се наблюдава лямблиоза, криптоспоридиоза или isosporiasis. Дори и с отрицателен резултат от анализа на тези видове паразити, лекарите често предписват вече напреднали тест тях. Въпреки това, установени методи свръхчувствителни паразити не винаги причиняват за редовен диария. Ето защо диагнозата на това състояние не завършва с анализ на изпражненията.

Разстройство при котки


Котката ще трябва да предприеме общи и биохимичен анализ на кръв и урина анализ. На този етап, лекарят ще търси отговор на въпроса дали диария симптом на първичния лезия на червата или е нарушена поради повреда в други системи за котка на организма. Имате ли животно хронична бъбречна недостатъчност или проблеми с щитовидната жлеза. В зависимост от тези резултати, става ясно, как да се процедира - за отстраняване на интоксикация или намаляване на концентрацията на хормоните на щитовидната жлеза.

Разстройство при котки
Ако победят другите системи са изключени, а след това лекарят отива в диагнозата на лезии на стомашно-чревния тракт. Ветеринарните лекари диария разграничи тънките и дебелите черва. Въпреки това, повечето котки в диагнозата на клинични признаци на диария на дебелото черво, наблюдавани по-сериозни заболявания глоба.

С цел да се определи дали една котка промени в панкреаса, чревни стени, черния дроб, животното е необходимо да се направи ултразвуково изследване. Както атравматична и достъпен метод, ултразвук е много уважаван от всички клиницисти. Въпреки това е важно да се помни, че точността на диагностичен тест зависи не само от качеството на технологиите, но и на квалификацията на лекаря. Ако е необходимо, котката харчат повече и ендоскопско изследване, и ще даде пълна картина на биопсия - метод за даване възможност да се прави разлика между хронично възпаление и рак.

Разстройство при котки
Когато един лекар прави точна диагноза, става ясно, че е необходимо постоянно да лекува, и с които, уви, ще трябва да се приеме. Ако диария при котките се причинява от стомашно-чревни проблеми, причинени от болестта в други системи на тялото, е необходимо да ги излекува на първо място. Инфекции и паразити трябва да премахнете паста. Такива заболявания като резектабилни тумори се отстраняват хирургически. Когато алергични реакции или непоносимост към храни, е необходимо да се откаже от продукта, който причинява такова състояние, да възложат на правилната диета и лекарства.

Що се отнася до лекарства, те се назначават от лекар. Но диета за вашия домашен любимец, можете да вземете сами по себе си, въпреки че тук е по-добре да се консултирате с ветеринарен лекар. Много компании предлагат висококачествена храна на своите клиенти варират от диетичен фураж, което включва вещества, които възстановяват чревната флора. Понякога трябва да се опитат повече от една такава диета, преди да се установи на определена програма. Много котки след това трябва да се придържате към вашата диета през целия живот.

Разстройство при котки


Тежки лезии на тънките черва, както и някои заболявания на панкреаса функция води до факта, че тялото на домашни намалява нивото на витамин В12 (кобаламин). В резултат на това недостиг на този материал, тялото на животното не реагира на лечението. Ето защо, преди такива ученици управляват, те трябва да се приспособи и да следи за нивото на кобаламин.

Разстройство при котки
Ако не са потвърдени паразити, инфекции, хранителни алергии и други причини, а след това една котка диагностициран с възпалително заболяване на червата (IBD). Развитие на това заболяване при активирането на имунните клетки неизвестен фактор, например микроорганизъм, който причинява възпаление. Влошаване на условия, предизвикани от прием на някои лекарства, и стрес.

Не е необходимо за лечение на регулярна диария при котките са дреболия, която от своя страна трябва да премине. Само точна диагноза и навременно лечение ще спаси домашен любимец от тази напаст и заболяването, което е причина за възникването му.

Cat. здраве