Диария (диария) при кърмачета Причини, симптоми и лечение

Какво е диария на детето

Диария при деца от предучилищна възраст може да има различни причини, но основната от тях - е храна, лошо храносмилане.

В допълнение към времето на дискомфорт на изпражненията при деца може да се прояви раздразнителност, тревожност, язви и всяко зачервяване на ануса, се дехидратира и различни степени на обрива. В тази статия ще говорим за това, което диарията е възможно да се улесни състоянието на детето.Какво е диария (диария)?

От време на време се среща при деца диария, прекомерно пиене вода, храна, съдържаща въглехидрати и мазнини, може да доведе до такава промяна в организма. Въпреки това, диария не може да се нарече един стол. Основната отличителна черта на изпражненията, от диария - диария се случва 1-2 пъти на ден, без по-нататъшно повторение и не влияе по никакъв дискомфорт на детето.

Ако диария продължава в продължение на няколко дни, най-вероятно, бебето лесно диария. Ако диария се случва по няколко пъти на ден в продължение на 3-4 дни подред и в същото време детето ви се оплаква от болка и дискомфорт в областта на корема по време на движение на червата, а след това е тежка форма на диария. Въпреки това, наличието на диария не трябва да бъде проблем за родителите, ако детето е защитена от дехидратация. Фактът, че обезводняването е основният усложнение на диария, като бебето губи повече течности от организма, отколкото изразходва. Но ако бебето ви е активен, да тича из къщата и пиене на много течности, родителите могат да не се притесняват особено и изчакайте, докато самата разстройство ще се проведе.

Симптомите на диария при малки деца

Основните симптоми на диария в едно дете, са:

 • Сълзене, продължителност течност екскременти от 5 до 10 дни
 • Столът съдържа несмилаеми хранителни частици
 • Диария продължава няколко седмици, а след това идва малко почивка, и всичко се повтаря отново

Обикновено диария не е висока температура, силна болка в стомаха и ануса.

Но ако диарията е причинена от инфекция влезе в тялото, бебето ще се появят следните симптоми:

 • високи температури
 • Наличието на кръв в изпражненията
 • загуба на тегло
 • повръщане
 • Тежка болка в корема
 • Тел или мазна стол
 • стол инконтиненция (детето не разполага с време, за да тичам до тоалетната)

Причините за диария (диария) при деца на различна възраст

Какво е диария на детето

Има много причини, поради които може да се появят диария при деца. Освен обичайните стомашно разстройство може да бъде вирусна или бактериална инфекция, както и наличието на стомашно-чревни паразити. Диарията може да доведе до антибиотици, както и че детето получава по време на дадено заболяване.

Вирусна инфекция

Има много вируси, които могат да причинят диария. Най-често на всеки са: ротавируси, аденовирус, астровируси. В някои случаи на грипния вирус може да предизвика разстройство. Много често диарията, причинена от вирус, придружен от болки в корема, висока температура, втрисане и болки в мускулитебактериална инфекция

Най-честите бактериални инфекции са причинени от: Ешерихия коли, салмонела, Staphylococcus и др По време на бактериална инфекция в допълнение към течни изпражнения детето има тежка диария, коремни спазми, треска, както и кръв в изпражненията ... Повръщането, когато това не може да бъде.

Уверете се, че детето ви си измива ръцете старателно преди хранене. Мръсни ръце да увеличи риска от развитие на паразитна инфекция, която причинява диария, гадене, метеоризъм, лъскави изпражнения, газове, и коремни спазми.

инфекция на ушите

ушна инфекция се причинява от вирусна или бактериална инфекция в организма и предизвиква пристъпи на диария, въпреки факта, че ушния канал и стомашно-чревния тракт не се отнася до един от друг. По време на ушна инфекция при дете гадене, повръщане, лош апетит, и воднисти изпражнения.

антибиотици

Тъй като антибиотици убиват полезните бактерии, живеещи в червата с инфлуенца, може да доведе до диария при деца. Ако детето е започнало диария след прием на антибиотици, най-вероятно, те са причинили диарията. Уведоми педиатъра за тези странични ефекти от лекарства и той ще ви предпише алтернативно лечение.

Сокове и безалкохолни напитки

Сокове, които съдържат високи нива на фруктоза, сорбитол и захари могат да причинят диария при малки деца. Ако се намали консумацията на тези напитки, симптомите на диария изчезват.

храносмилателния алергия

Ако детето ви има хранителна алергия, тя може да се прояви под формата на диария. Обикновено, леки алергични реакции не причиняват обрив или подуване на дихателните пътища, но може да доведе до диария, коремна болка, образуване на газ, и кръв в изпражненията. Тези симптоми се появяват в рамките на няколко часа след консумация на алергена, заедно с храна.

нетърпимост към храни

Какво е диария на детето

Нетърпимост към храни е различно от хранителни алергии, тъй като това не влияе върху имунната система на организма. Това води до газ и подуване на корема. Симптомите обикновено се появяват в рамките на половин час след хранене непоносимо продукт.

отравяне

Както знаете, децата винаги се опитват да изтеглят всичко в устата си. Това може да доведе до факта, че те случайно да опитате някои химични вещества, отровни растения или наркотици. Всичко това може да доведе до диария и повръщане. При откриване на първите признаци на диария, причинена от отравяне, е необходимо да се потърси незабавно медицинска помощ.

Колко време разстроен стомах?

Докато детето ви да се забавлявате скача из стаята забравяйки за своите проблеми с диария, родителите не се откажат от идеята, че след като всичко това свърши.

Диарията обикновено продължава 5-7 дни, в много редки случаи, това трае около две седмици! Ако диарията се дължи на проблеми с храненето, то няма да си отиде, докато тези, докато не премахнете тези храни от менюто си.

Лечение на диария при малки деца

Какво е диария на детето

Ако диарията не спре едно дете на две седмици, след като тя започна, и причинява дискомфорт на детето и води до обезводняване на организма, лекарите препоръчват следното лечение:

 • предписание на антибиотици
 • Рехидратация (разпояване бебе вода, за да се възстанови на течността в организма)
 • Лечение причини за диария (ако е била причинена от някакво заболяване, като например грип)
 • назначаване на пробиотици
 • Въведение в диетата на голямо количество мазнини
 • Минимизиране на консумацията на плодови сокове и скуош
 • Повишена консумация на протеини храни

PREGNANCY.ORG.UA - това е твой приятел, помощник и ръководство на бременността, sovetchkik на планиране, както и на един по въпроси за отглеждане на дете. Това е място, където да се отпуснете съзнанието си от ежедневните тревоги, отговарят съмишленици да споделят своя опит и да получат безценни съвети. С нашите наскоро направени майки стават уверени родители майки с главна буква.

Информацията на този сайт ppredostavlyaetsya единствено за целите на преразглеждане. При първите признаци на болестта се консултирайте с лекар.