Дете един месец - правилната грижа и развитието на детето в един месец

Месец дете, което той може

Колко време семейството ви очаква този момент, а сега той е дошъл! И накрая, вие сте като у дома си, а заедно с вас вашето новородено бебе. Гледането на този истински чудо на природата, да лежи в леглото в поза на жаба, която се опитвате да се отгатне - какво можем да очакваме от вашето бебе във всеки един момент от живота си. Бент в лакътя дръжки разпери освен краката - на цялото тяло като вдигна тон. Не се притеснявайте - това е нормална реакция на детето - желанието да се върне към познатата фетална позиция. Но какво ще се случи след това? Дали това се развива нормално, той трябва да диша, уринира често и да ядете?Има един милион въпроси. Нека се опитаме да слушате съветите на лекарите и опитни майки. За първия месец на бебето расте до 3 см, а теглото може да бъде увеличена до 600 грама, и това е при положение, че в първите няколко дни, детето губи 10% от телесното тегло се дължи на кръвообращението настройка, повишаване на имунната система, в началото на храносмилателната система, бъбреците и така нататък. По това време, бебето спи през повечето време - до 17-20 часа на ден, често с кратки интервали. Всички деца спят по различни начини, някои просто заспали по време на хранене.

Развитието на детето 1 месец

Природата се е погрижила за това на нашите деца, на базата на безусловните рефлекси, може да оцелее, се адаптират към условията, за да се подготвят за развитието на движенията nereflektornyh. В първия месец от живота на детето има смучене рефлекс, с което се захранва. Постарайте се да отделите около rotika пръст - на детето да суче движения манифест. Когато докоснете бузата той ще се превърне в главата, а легнали вече може да се превърне копчето, за да се осигури свободен достъп на въздух за дишане. За месеца, бебето може да се захваща за пръста си, но толкова плътно, че тя може да бъде дори малко лифт така.

Ако го сложите в изправено положение, докато се докосне повърхността на краката, краката тропна с няколко стъпки. Основното нещо, което той не е преминат крака, в противен случай трябва да се консултирате с невролог. Децата в месеца почти не чуват, но в внезапен звук на звънец отглеждани на ръцете и краката. Ако той реагира по подобен начин до лек шум, това може да означава повишена възбудимост. бебе е отговор и уверено да натиска върху петата и дланта, и лежи по корем, прави плувни движения. През първите месеци на бебето се разраства толкова бързо, в сравнение с теглото си, както никога досега в живота ми.

Грижи за детето след 1 месец

1. Разбира се, този път от грижата за децата зависи от целия си живот. През целия си труд - това е, за да суче, но той все още не може да го направя така, смучене с въздушни сили. Отърви се от него, той се стреми регургитация, да хлапето е по-лесно да се справят с нея, на всеки 5-10 минути по време на хранене или на гърдата променят позицията на бутилка на всеки 50 грама. Подредете го вертикално и изчакайте регургитация, а след това продължи хранене.

2. Помогнете на детето си да се отърве от подуване на корема, които са засегнати в различна степен, всички новородени. За тази цел, палми посока на часовниковата стрелка се извършва масаж. Друг начин - да се сложи на корема и на гърдата инсулт гърба на. През деня трябва да направите тези процедури няколко пъти. В по-сложни случаи, копър вода, пара тръба.

3. Внимавайте за пъпната връв - това вече не е между първата и втората седмица е. Необходимо е да се справят правилно пъпната рана за да го зачервена и подута.
4. Проверете и фонтанела - пропуските в области на сближаване на черепните кости с свързващи мрежи. Те трябва да се мият в банята, за 3-тия месец ще се забави малко, а до 18 и - голям.

5. Проверка на момчетата, когато плаче - не се появи в пъпа, скротума или в слабините забележима реакция. Тумори издатина може да показва наличието на пъпна херния.
6. Следвайте масажа за 10 минути за укрепване на мускулите и стимулира физическото развитие на вашето бебе, време - половин час след хранене. Много важно чист въздух.7. Специално внимание следва да се обърне на продукти за грижа за кожата през първите месеци на нея деликатна и чувствителна, също са изложени на урина и изпражнения. Необходимо е да се използват меки материали, както и сухи пелени, смазване на кожата с бебето масло и прах.

8. почистване момичетата извършват отпред назад, след всяка смяна на памперс или пелена. Момчето също трябва да се отмие, но на всеки 10 дни, за да се измие краекожието на обикновена вода, без сапун. Къпете се нуждаят децата си ежедневно.

Хранене на детето 1 месец

По-добре храна от майчиното мляко, все още не е измислена природата. Той е в състояние да покрие напълно всички човешки хранителни нужди по време на първите шест месеца. Но ако кърмене, независимо по какви причини, не е установена, можете да използвате адаптирани мандрата се смесва с успех. Възможни варианти и смесена, когато недостигът на бебето мляко трябва да финишират хранене смеси.

По-добре е да се сложи бебето на гърдата често, за да се стимулира лактацията. Днес, в режим на приоритет, силата на свободно хранене, с други думи "хранене при поискване", с по-голямата част от бебе мляко се абсорбира в първите 5-10 минути на хранене. Ако детето е енергичен и заспива по време на хранене, най-добре е да го събуди и насърчавани да суче, за да се случи не само на насищане, но също така и увеличаване на теглото.

Обичайният ми дете до 1 месец

Правилната организация на режима на деня - това е част от грижите за детето. Новородените живеят според специфичния си режим - на всеки 2-3 часа, които искат да се хранят и в други случаи почти винаги спи. Така че изискват техните физиологични нужди. В един месец по-дълго за да се помогне на детето. По всяко време на бебето може да остане буден, а това не винаги е деня. Mode може да слезе, ако детето ще обърка ден и нощ, а след това майка ми няма да е лесно.

На възраст от един месец продължителност на съня е 18-19 часа будни интервали от 30 минути до 1,5 часа. Препоръчително е да се хранят бебето си 7 пъти на ден и от 19.00 до 6.00 вече е установила бебето да спи на нощна почивка. По време на храненето на шест време има до шесто хранене отчетени сън през нощта. От първите дни на всяка сутрин, което трябва да се мият бебето, почиства ушите и носа му.

Класове с дете до 1 месец

За развитие на детето може да се използва за извършване на къпане и интересни упражнения. Ако се къпят в банята, можете да вземете бебето си с вас и засече с глава назад върху гърдите му. Лява ръка на корема, правото да използва дисплея на дрънкалки или поливане с вода. Свържете баща. Разточете на бебето във водата, като се разклаща нагоре и надолу, да го прости за брадичката и включване в различни посоки.

Оставете го да се отблъснати от страна на банята с петите му, той се премести по-близо до ръба, така че тя опря крака. Няколко пружиниращи движения помогнете на детето си да разбере как да се държи. Друго упражнение - дръжте бебето изправено, така че тя стоеше на дъното на краката - дори пресича - като че ли ходене. След това го включите отново - дори и да плува. Упражнение "поръсване" перфектно укрепва и развива вестибуларния апарат.

Игри и играчки за деца на възраст под 1 месец

Разбира се, в първия месец на бебето все още не е готов за игри и забавления, просто говоря с него един глас с различен тон, свържете баща, Кажете на детето си истории за това как той чакаше и как добре дошъл си. Носете в ръцете си и галят тялото. Първата играчка - лека дрънкалка и окачен над яслите мобилния на. Малки могат да покажат високоговорители, треперят пред очите на дрънкалки с различна интензивност. Децата обичат музиката - танцува с него, притискайки го изправено - както проведе GAZ превенция автомобили. Lean да го често, нека видя лицето ти, се срещне с членове на семейството и близки.

Игри и упражнения: 1 месец

Когато бебето е будно, опитайте се да си играят с тях и да направи някои полезни упражнения. Спрете упражняване, ако бебето плаче.
1. В позицията на бебето на гърба, за да му се даде жест, а когато ги хвана - да се разтвори в дръжката и леко се разклаща.
2. добър ефект върху краката живопис "осмици" в баня.
3. Натискането на бебето по челото от средата на слепоочния дял.
4. лек масаж пръста на дръжките и ножове.
5. Натискането трохите от гърдите си до раменете му.
6. За да железен крак от подножието до бедрото, държейки втората ръка върху петата.
7. лек масаж на ръцете от китката до рамото.
Добрите деца възприемат мелодична музика на Моцарт и Щраус и Хайдн, Вивалди, докато слушате за нормализиране на физиологичните процеси на детето. Също така, децата обичат да слушат човешкия глас, така че да говоря с него, доколкото е възможно, да промените тон, посрещане, идва по-близо, както и промяна на тона на гласа.

Медицинско наблюдение в един месец

Децата се развиват в тяхната програма, но до края на първия месец, те трябва да придобият някои основни умения. В допълнение към грижите на пъпната връв и фонтанела медицински надзор в този момент е да се наблюдава как развитието на бебето.

В един месец бебетата вече може да:
- повдигнете главата, лежеше на корема;
- Мига и да започне най-острите звуци;
- слушам звуците, за да се разграничат гласа на майка си, завъртане на главата на звука;
- взират в него предизвикване се изправи;
- движещ се обект с гладка поглед да го види;
- публикува "о" звучи "а", "г";
- вземете пръст или дрънкалка.

Полезни съвети за родители

За майка ми и бебето в добро настроение, цялото семейство трябва да се грижи за благоприятно състояние, да бъде спокоен и не се изнервя. Хлапето е по-добре да се носят на ръцете си - така че ще се чувствате туптящо сърце мама или татко, миризма - тя е му успокоява. Важно е да се създаде контакт тактилни, следи температурата на, стая за масаж и разпространение на бебето на корема му.

Croons песните му и казват, детски стихчета и поговорки - той ще отговори на звуци и скоро ще се опита да се включи в диалог. Той бързо започва gulit и интелигентно "agukat". Светъл и контрастиращи играчки образователна визия и възприятие. Веднага след като той започва да се съсредоточи - преместване на играчките, така че той ги последва в движение. Разговаряше с него възможно най-често и поддържане на контакт с очите, скоро ще забележите, че бебето ви се усмихва.