Десет интересни факти за Vibram компанията

Но, въпреки това, нека да видим какво е толкова необикновено в това ярко жълто осмоъгълник имена на марки и за това той има такава национална любов?Какво е Vibram


1. отзвук и лесно да си спомня името на ухото Vibram на български - идва от името на основателя.

И не от българската дума "вибрира", а не дори от латинската vibratio ( "треперят, осцилира"). Всичко е много по-просто. Основателят на компанията - известния италиански алпинист и планински водач Vitale Bramani - през 1937 г. изобретява стъпалата за алпинизъм и планински преходи Carrarmato (на италиански - "напред" - това е наистина, наистина звучене име).
Първо стъпалата са направени от същия материал като този на най-известните автомобилни гуми на Пирели.

Впоследствие, патентована иновации и стартирането на производството му усъвършенстване и фабрика, той й даде име, състояща се от първите букви на собственото си име и фамилия. Витале BRAMani.
А семантична точност унисон с латински и производни на всички езици - добро съвпадение!

Какво е Vibram

2. История на стъпалата Vibram сложна и трагична

До 1935 г., всички катерачи отиде в планините в тежки ботуши, подковани. Това дава добра стабилност при рок отломки, сняг и лед, но тези обувки са изключително неудобно да се движите по скалите и камъчетата. И така, през 1935 г., екип от италиански алпинисти, водени от Vitale брамин за първи път отидох да се изкачи на тесен скалист пътека за връх расика (3305м) в обувката с подметка, изработени от многослойна дебел филц.

Този единствен е идеален да се запази краката си на скалите за катерене и камъните, но се страхува от влага и последващото заледяване. Уви, времето те донесоха. В първия ден не е имало признаци на циклона, но след това изведнъж рязко се повиши снежна буря и студ. В ботуши филц, шест момчета не могат да се понижат заради измръзване и починали.
Vitale оцеля, но оттогава посветил живота си, за да харесате обувки за планината.

Здрав и лек, водоустойчива, предпазва от силен студ, дръжте крака си върху всякаква повърхност - от трева, за да гладка, мокър камък и Сноуфилд. Аз трябва да кажа, че това е напълно възможно. Днес, катерене обувки с подметки Vibram стават одобрен като стандарт в планински походи и измръзвания крака на височина от 3000 метра са почти неизвестни.

Какво е Vibram

3. Това световно известни обувки на стъпалата Vibram донесе първата в света успешна изкачване на връх К2 (Chogori)

4. Modern златна емблема Vibram, познат на всички, се е появил само през 1969 г.Именно тогава революционна гумена сплав Marca Оро, за да направи революция в обувката на катерене е открит, предоставяйки почти stoprotsentroe сцепление на скалната повърхност не се дължи на протектора в обувки за трекинг и алпинизъм, както и благодарение на специалния текстурата на гума. Владетел рок обувка е толкова популярна, че неговото лого се превърна логото на компанията и Vibram прилага за подметките на обувките досега.

Тези обувки, като ръкавица за краката, създава чувството за ходене бос, но в същото време, благодарение на технологично напреднали единствен е най-упорити и удобни за подножието на всяка повърхност и при всякакви климатични условия.

Дизайнер Робърт flirey, предложил подобно решение за дълго време консултации с педиатри, които са потвърдили, че съвременната гражданин липсват ходете боси - но в един град е почти невъзможно - така мокасини на пет пръсти не са само оригинални, но приятни, полезни за градски човешки крака.
Това е вярно - в неочакван външен вид, но изключително удобни мокасини Vibram fivefingers станали толкова харесвана, че днес се произвежда най-много пет линии на подобни обувки: за фитнес, бягане, водни спортове, за туризъм и за ежедневно носене!

Какво е Vibram

6. неочаквано постижение за обувната компания - все отбор Vibram награда на филмовия фестивал в Тренто за филма "Невероятната история Александра Bertrama"

Филмът премина през всички екрани на света и изигра важна роля за повишаване на интереса към планинския туризъм. Романтика на планината, бягане, конкуренция, с подкрепата на приятели, философското осмисляне на света чрез спорта - за мнозина тя е откровение. Дори и ремаркето кара очите да се отвори по-широко!

7. Защо Vibram едноличен не се плъзга или настрани, напред или назад, и никога не е запушена с мръсотия?

Тайната местоположението на елементите на протектора. Те са достатъчно високи, за да поемат удара на крака и се намират не близо един до друг - но с широко разположени леко наклонена в различни посоки, което позволява абсолютно във всяко положение на краката, за да се запази максимална стабилност.
В средата на елементите на протектора на ходилото е почти там, но в областта на пръстите и петите между тях има специално разработени канали, което води на разстояние от камъни, глина, пясък и други замърсители преди по време на движение на крака, т.е. почистване се случва от само себе си! Това конструктивно решение убива два заека с един камък, както и популярността на своя туристически обувки Vibram до голяма степен задлъжнели към тази единствена структура.

Какво е Vibram

Въпреки увеличението на площта и броя на протектори, подметки не е трудно, а напротив! Нови порьозни гумени сплави, устойчиви и упорити, довели до по-леки и по-трайни подметка. Въпреки че изглежда, когато е много по-силен - в 99% от случаите на стъпалото на обувки Vibram изхвърли като надраскани и загуби оглед на горната част на обувката или подлец. Подметка идва в неизправност почти никога.

Какво е Vibram

9. Vibram компания плаща много внимание на опазването на околната среда и екологично производство

И това не по-ниски от модела, където тя ще бъде възможно да poekonomit като - не, производствени технологии позволяват толкова старателно чисти и рециклиране гума за рециклиране, че неговите качества не само се запазват, но дори да се подобри! Приближава затворен цикъл на производство - цел на компанията на еколозите.
Осъществяване обувки за туризъм, което трябва да се грижи за чистотата на света за туристи, нали?

Какво е Vibram

10. Фирмата извършва широка гама от Vibram "интелигентно» носене на обувки

Ти строши резерва и са за сметка на частиците защитено животно, за чието убийство в съседната страна смъртното наказание! ". И включва сирена. Шегата настрана, но често информацията за температурата, въздуха и почвата може да бъде много полезен и ще се избегнат много грешки.

Като цяло, няма ограничение до съвършенство!