Да се ​​отървем от косми от домашни любимци у дома

Домашни любимци ни носят радост, добро чувство за хумор, да се усмихне. Но понякога, космати животни запазват куп вълна, която дава много проблеми. Аз трябва да го почистите, но как? Сега смятаме, че най-ефективните начини за борба с този проблем.Как да се отървете от косата

Вълна дава много проблеми

Вълна кучета и котки се натрупва почти всяко място в дома, на парчета от мебели, дрехи, килими, който я носи на кабели в ъглите, летящи във въздуха. Много собственици се шегуват за това, казвайки, че между сънна животни, вълна се превръща в основна подправка за ястия.

Каква е опасността от обилни количества коса в къщата?

Повсеместният въси не само причиняват неудобства, те могат да причинят сериозни здравословни проблеми. Вълна в комбинация с биологични секрети е мощен бактериална оръжие насърчава появата на различни инфекциозни заболявания. Освен това, доста често вълната действа като причинител на алергия.

Бийте коса в домашни условия е лесно, но само ако знаете няколко ефективни начини за тях ще бъдат обсъдени по-нататък.

Как да се намали количеството на вълна

По-голямата част от котки и кучета, хвърли, вината за това е на даден организъм домашни любимци. За съжаление, не за да ги принуди да се "произвежда" вата е невъзможно, но е възможно да се намали ефекта от смяна на перата. Всичко, което е необходимо - внимателно се грижат за животни в остър период.

Как да се отървете от косата

без козина котка

Веднага след като първите признаци на линеене, животното е необходимо, за да изкупи специален балсам, който може да се купи във всеки ветеринарен аптека. Когато obsohnet космат топка, вземете четка или Slicker и внимателно срешете цялата ненужни.

Грижа с гребен

По време на целия период на линеене е необходимо да се срешете вашия домашен любимец, ако е възможно, веднъж на ден. По този начин, на обема на косата е значително намален, и животното се подобрява чрез подобряване на състоянието на кожата.

След разресване на кучето или котката, навлажнете ръцете си и ги преведе през масива на вълна. Това просто действие допълнително ще премахне много косми. Носенето на гумени ръкавици на ръцете си, ще може да усили ефекта на сцепление.

Как да се отървете от косата

Четка - гребен коса

Ниска проливането

Доста често сменяне на перата домашни любимци се случва през цялата година, което е още по-проблематично за собствениците, тъй като вълната в апартамента е винаги и навсякъде. В тази трудна ситуация, е необходимо, за да разберете причината за това явление.


Как да премахнете косми от домашни любимци от предмети за бита

чистокръвен

Някои породи късокосмести кучета и котки, дължащи се на техните физиологични характеристики на навес коса постоянно. Те трябва да включват много любима котка и британски жени. За да се грижат за тях, трябва да си купите специална четка и да го използвате, за да направят редовното vycheski.

Здравни проблеми

Сънна в постоянна форма подсказва за това, че на домашен любимец има здравословни проблеми. Обикновено, външния им вид предизвиква липса на витамини, минерали, други хранителни вещества, или в най-лошия случай, някои заболявания. Необходимо е да се намали на животното на ветеринарен лекар, който ще Ви предпише курс на лечение и ще ви кажа как да се организира любимите си храни правилно.Как да се отървете от косата

Линеят в разгара си

условия на задържане

Подслон за кучета и котки, също оказва влияние върху тяхното линеене. Например, ако прозорецът е много горещо или много студено отпред, но апартаментът е съответно сух или запушен, косата започва да се открояват по-интензивно. За да избегнете това, е необходимо да се поддържа здравословен вътрешен атмосфера от овлажняване, корекция на температурата на конвектора, и т.н.


Как да се справим с сънна котки?

Космите на пода. лекарство

В тази ситуация, спаси мокро почистване. Традиционната икономическа процедура в апартаментите, обитавани от "малките братя" трябва да се превърне в ежедневен ритуал. Фини косми, полепнали по мокра тъкан, те стават мокри и не се разпространява по въздуха, така че те имат по-малко, за да гледате в една чиния с храна, и т.н. При почистване, трябва да се вгледате внимателно през кътчета.

Домашни любимци обичат да "гнездо" в интервал между решетката, е тихо и спокойно място за някаква причина, много атрактивен.

Космите на килима. лекарство

Котка или куче косата на килима може да се види много ясно, че тя винаги предизвиква неприятни емоции и чувства в зрителя. Смятате собствениците имат две възможности за избор, като първата - да си купи килим, за да съвпада с цвета на домашния любимец, а вторият - редовно почистване. Тези, които са първата опция не на място, трябва да се въоръжат с следните методи за почистване.

Как да се отървете от косата

прахосмукачка

Аз се справят добре с коса на почистващи килими със специални дюзи. Прахосмукачки стандарт няма да бъде в състояние да даде такъв блестящ резултат. Един от най-новите иновации - турбо четка от косата, която почиства килима, дори най-малките по размер космите. Вакуум повърхността на килим, винаги трябва да вземат окончателно акорд - да се съберат останките на влажна кърпа.

Как да се отървете от косата

Турбо четка за вълна

Ако смятате, мнения, добро смуче вълнени робот прахосмукачки, прахосмукачки и прахосмукачки модели.

Космите на мебелите. лекарство

Не толкова любители на кучета като котки otlezhivat страна на мебели, оставяйки цялата вълнени масиви. За почистването им е идеална за твърда четка, която може да се закупи по обичайния магазин за хардуер. Има специални инструменти, които трябва да включват четка с гумена основа, привличайки към себе си космите.

Как да се отървете от косата

четка вълна

Мебели ще бъде в състояние да изчисти конвенционален самозалепващи се ленти, просто го залепете на мястото клъстери вълна, изравнявам и веднага сълза. Всички вълна остане на залепващата повърхност. Нека този метод е доста досадно, но ефективна. Също и днес, на пазара може да се намери ролки за почистване на дрехи, те може да се използва за мебели, работа на същия принцип, като лентата, само за да използвате по-удобно.


Как да премахнете косми от домашни любимци

Ако любовната прегръдка с домашния си любимец блуза изглеждаше като кожено палто, не се притеснявайте, просто използвайте по-горе описаната ролка с тиксо. Само с няколко лесни движения и дрехите ви ще вземат приличен външен вид. В екстремни случаи, като алтернатива, можете да "обжалва" до широк лентата.

Намаляване на атрактивен ефект между дрехите и косата ще помогне антистатичен. Дръжка неща на този инструмент всеки път, преди контакт с космати животни. Също така опитайте да запазите дрехи в запечатани капаци, кутии, за да любопитна случайност путка не я остави част от палтото си.

Как да се отървете от косата

Шкафове за облекло

Чрез спално бельо домашни любимци по-добре да се пази. Ако можем да се отървем от навика да заспива с котка е много трудно, ако не и мързеливи, за да се преоблече най-малко веднъж седмично. Хвърли в пералната машина и определя функцията на двойната изплакване. Като правило, този метод помага, но приносът му винаги може да направи материал, от който е направена бельо.


Коса на кучето и прахосмукачката робот вакуум

козина на животните в цялата къща - неотложен проблем за голяма част от хората, които са взети на отговорностите на грижата за прекрасни създания. Разбира се, че е неприятно, но е възможно да се справят с това, особено след като има ефективни методи. Чувствайте се свободни да ги използват на практика, и да се насладите на пълно общение с любимото си животно.