Булчински букет и знаците

Хвърляне на булчински букет - единствената традиция, която трябва да се следва при всички сватби. За една проста причина - това е забавно! В допълнение, всяко момиче, дори и ако тя не е суеверен, не се отказвайте да се получи хубав сувенир, който носи късмет.Как ще букет на булката

Историята на традицията на булката хвърля букета

Хвърляне на букета и жартиера на сватбата - това е много древна традиция. Това е често срещана в Англия и Франция през XIV-XV век. Трябва да се разбере, че сватбата и най-изтънчения и аристократични фамилии се проведоха не е така, както е показано на романтични филми за Средновековието. Това беше най-необуздана карнавал гуляй често гости на ръка са младите в спалнята, едновременно ги премахнете и като парчета от булчински облекла за добър късмет. В този случай, хвърляне на жартиера младоженеца беше нещо като доказателство, че е сключен бракът не само с думи, а мъжът й взе своите законни права.

Как ще букет на булката

Традицията на хвърляне на булчински букет се появи на няколко века по-късно, както и сватбени букети от: преди невеста украсена с цветя коса и рокля, плетени венци, но започва да прави сватбени букети в XVII-XVIII век. В резултат на това двете традиции обединени в едно: той се е смятало, че приятелят на младоженеца, който хвана жартиера, трябва да се ожени за момиче хвана букета. Това беше повод за много шеги. Но като сватби и наистина понякога се случи така, че вярата в суеверията за букет на булката е запазена и днес, въпреки че е малко вероятно, най-малко една шаферка признава, че малко вяра в него.

Как ще букет на булката

България има традиция да се хвърли булчински букет е сравнително наскоро. Подобно на много други съвременни тенденции в сватбената мода, тя дойде при нас от Америка, и по-специално, от Холивуд, където те обичат да възпяват семейни ценности и показващи буйни сватбени церемонии. Следователно, "красива сватба като по филмите", ние обикновено не може да разчита на букета на булката, която хвърля.

Как ще букет на булката

Каква трябва да бъде букет на булката?

Правилният отговор на въпроса, който задава по-горе, само един: така, както искате. Няма по всички правила и ще, предписва използването на добре дефинирани цветове и цветя. Има няколко основни правила. На първо място, букета се прави в съответствие с предварително избрания цвят и формата на вашата сватба, можете също да се вземе предвид времето на годината, всеки, съответстващо на конкретни цветове. На второ място, това е възможно да се припомни, езика на цветята и да изберете растения, които обещават любов и щастие. Трето, трябва да се обърне внимание на външния вид на булката. Висока годни момиче каскадни букет, ниско - малка топка форма.

Как ще букет на булката


Сватбен букет и признаци

От букет на булката, свързан само с един знак: той е нещо като палка. Ако хвана булчински букет - тогава се омъжи следващата. Някои версии имат изясняване: не просто следващия, и в една и съща година. Хвани букета може само неомъжени приятелки. Някои съвременни момичета се противопоставят на тази ритуал: в края на краищата, ако мислите за него, той казва, че всеки един момиче просто иска бързо да скочи да се ожени, и докато това се случи, има статут на "губещи". Което, разбира се, в наше време е много далеч от истината.

Как ще букет на булката

Но ако се стигне до същността на традициите, които са дошли до нас от незапомнени времена, и не можете да намерите такава мисъл - в крайна сметка, нашите предци са живели в един напълно различен свят. Така че съвременната ритуала по хвърляне на сватбен букет - това е просто извинение забавно състезание да се забавляват и да направи забавни снимки сватба. За да не се обиждат феминистки съмишленици приятели, можете да декларира, че този, който ще хване букета, в очакване на големия късмет и щастие. Това е в пълно съответствие с първоначалното значение на традицията на рокля, когато младоженците скъсани парчета от дрехи, за да вземат малко щастие.

Как ще букет на булката

Някои твърдят, че е невъзможно да се хвърлят на булчински букет. Защо не мога да се хвърлят, обаче, наистина не е обяснено. Показват доста странно версия на булката се твърди, че по този начин даде на приятелката си щастлив семеен живот, или това, което е нелюбезен лечение с букет, който на теория е дар от булката на младоженеца, могат да навредят на бъдещата съпруга на подсъзнателно ниво.

Как ще букет на булката

Трудно е да се мисли за нещо по-смешно от последното обяснение: в старите дни, когато съпруг и съпруга се виждахме няколко пъти преди сватбата, и със сигурност не живеят заедно, младежът наистина може да научи своите възлюбени сватбен ден луксозни цветя. Сега букета - само красив аксесоар, един от членовете на общото сватба бюджет, който обикновено е булката избира.

Първото обяснение не е по-малко абсурдно: след пищна сватба игра просто да сподели щастието си със семейството и приятелите. Но разумен зърно в нея все още там: Това се случва само Жал ми е за булката да й даде един красив букет, искам да го оставя на паметта и най-малко няколко дни, докато изсъхне, да се разшири щастлива сватба момента. За тези момичета изобретил букети дабъл.

Бижута за булката

Как ще букет на булката

Защо букети дабъл

Букет дубльор - специален букет за хвърляне приятелка. Като правило, това е малка по размер от основните и по-лесно. Това се прави, на първо място, а не в името на икономиката, както и за удобството и сигурността. Хвърляне на куп по-удобно, а вие не може да навреди на един приятел, ако хвърлят помия. Този букет може да бъде без остри стърчащи елементи, като по този начин тя трябва да бъде доста плътен и добре свързани, така че да не се разпадне по време на полет.

Как ще букет на булката

Всички тези качества кореспондират изкуствени букети, изработени от плат или меки играчки. Те са леки, netravmoopasnye, освен много красива и много по-евтино, отколкото букет от свежи цветя. Има и друг важно предимство: букет може да се съхранява за неопределено време, и изглежда точно като красива. Можете да мислите за това какво да правя с букет на булката, например, се изисква да се хване приятелката си използват един и същ букета на сватбата си. Вземете забавна традиция, където букет от "посещение" на няколко сватби и ще донесе щастие на всеки един от улова си.

Как ще букет на булката

Букет от играчки изглежда много сладък и трогателно, но тя не е подходяща за всеки повод.

Как ще букет на булката

По-гъвкав са Букети от изкуствени цветя, мъниста и други живописни детайли.

Как ще букет на булката