Бройлери отглеждане и хранене като у дома си

Бройлери пилета, отглеждани в дома - е отличен източник на вкусни, сочни и органичен месо, което не може да се сравни с продуктите на птичи стопанства, където се хранят с помощта на различни химически добавки и антибиотици.Колко пъти да се хранят пилетата

Идеята, че е трудно да се отглеждат бройлери без хормонални добавки и антибиотици - не е наред. Въпреки факта, че пилета-бройлери са много по-податливи на различни заболявания, например, отколкото обичайните селски кокошки.

В тази статия ще обсъдим всички нюанси и особеностите на хранене пилета-бройлери, и вие ще осъзнаете, че тези пилета са способни да растат напълно естествен фураж.

Какво е храна за пилета-бройлери

Колко пъти да се хранят пилетата
Като цяло, има три вида на храна за домашни птици месо порода:

Фабрика завърши храна не винаги е на разположение, особено за хората в селските райони. А освен това, те не винаги са печеливши. Ето защо, ние смятаме независимия съставянето и организирането на храненето на птици хранене процес.

Правилното хранене на пилета-бройлери

Основният фактор за стабилното набирането на мускулна маса - балансираното хранене. Важно е също количество храна и честотата на хранене.

Колко пъти на ден, за да се хранят

Като цяло, месни породи пилета, хранени по желание. Препоръчително е да се придържаме към този график:

  • В първите дни (около една седмица) - 8 пъти на ден;
  • От втората седмица на храната дава 6 пъти;
  • От третата седмица - 4 пъти;
  • Възрастните птици след 1 месец се хранят 2 пъти (сутрин и вечер).

Както можете да видите, през първите няколко седмици на пилетата се хранят интензивно. В този период на птици тяло написали оригинален мускулна маса.

Колко пъти да се хранят пилетата

Как правилно и какво да се хранят пилета-бройлери. дажба

еднодневните стар, за да се хранят? В първите дни на живота даде смилане на зърно (овес, пшеница, царевица зърно, овесени ядки, просо), както и варени яйца нарязани.

Колко пъти да се хранят пилетата

Сместа трябва да се разбърква добре и се пресява, така че да не се удари различни видове отпадъци. На третия ден, можете да добавите за подаване на зелените в малки количества. В тази епоха на пилетата не е желателно да се даде мокра каша.

Някои собственици на бройлери не дават нищо в първите 3 дни, отделно от варено жито, и празнуват с най-ниска смъртност и по-бързото развитие.

Полезен съвет! Тези, които дълго време са били посъветвани да даде разпространява пилета-бройлери trivitamin - за лечение и профилактика на хиповитаминоза А, D, E и болести разработването на техния произход. Тя се дава от спад в човката на третия ден от живота. Може да бъдат закупени на ветеринарна аптека.Когато пилетата ще се превърнат 5 дни в диетата може да включва тревно брашно (2-3 грама на ден). В този период от живота са научени да закупи сух фураж и за да се намалят (не прекалено) каша на база суроватка или бульон.

Важно! През първите две седмици от живота на пилета-бройлери е необходимо да се поддържа постоянна температура от около 30-32 градуса. Освен това, той може да се намалява постепенно до 20 градуса.

След 10 дни в храната е желателно да се добави клане и рибни отпадъци (за да започне на 5 грама на глава, а след това можете да се увеличи размерът на 10-15 грама на ден). През този период, пиле бройлери необходимите протеини, но трябва да се даде само зеленчуци (кюспе семе, соя, фъстъци).

Това е важно не само от храна на бройлери, бърз растеж може да се увеличи размерът на фураж и да им даде дори и през нощта. В първия месец на покритие при пилета е по-добре да не изключите по цял ден и нощ.

През този период трябва да се осигури живота на птиците не само пресни и балансирана храна, но и чиста вода. Поилки винаги трябва да се пълни с прясна вода. След две седмици, вместо вода могат да се излива суроватка, и да се добави зелен фураж.

Колко пъти да се хранят пилетата
След един месец в пилето започва втория период на живота. Сега те са по-взискателни към храната, която се основава не трябва да бъде само смес от зърнени култури, но също така и много зеленина. Бройлери обикновено се случва през лятото, така задния двор с трева трябва да бъде проблем. Можете да започнете да добавяте пера нарязан лук и коприва.

Бройлерно 1месец - какво да се хранят? За основната диета за цялостно развитие и здравето на един организъм се добавя варени картофи (състояща meshanok), настъргани зеленчуци, нарязани на трева. По това време, той трябва да се намали количеството на протеин в диетата.

Рецепта храна за пилета-бройлери (Таблица)

Изчислява се съотношението на тези компоненти при дневна норма на фураж за бройлери помогне тази таблица. Необходими компоненти в него са изброени в грамове. Тя ще ви помогне да направите правилния хранителен режим, който е най-добре за всеки период от живота на пилетата.

Компоненти (в грама)

Какво друго да се добави към храната
Колко пъти да се хранят пилетата

Не забравяйте да включите в диетата на зеленчуци, особено като пилета моркови. Той се добавя към кашата в настърган вид и да предоставят след 5 дни (okolo5 грама на глава). Зеленчуци като зеле и цвекло могат да се добавят към храната, под формата на нарязан.

Когато пилета изпълнени един месец зелен фураж за пилета бройлери трябва да бъде 10% от общата сума. Добри яде глухарчета, мазен, коприва. Всичко това трябва да бъде фино котлет.

Какво да се хранят пилета raisings за бърз растеж (от две седмици на възраст). Това ще бъде полезно да се добави към храната на извара. И след един месец прави каша базирани бульон, като към тях, в допълнение към култури варени зеленчуци.

минерални добавки

Те включват костно брашно, натрошени черупки и креда. За да се хранят тези компоненти се прибавят към 5-еднодневни около 3 грама на глава. Грах чакъл е много важно за добра обработка на храна, обикновено това се излива в отделен фидер в размер на 3-5 грама на глава на ден.

витаминни добавки

Добри пилета-бройлери напредък помагат витамини. Особен бележка trivitamin (за него писахме малко по-високо). След 5 дни от живота на храната е желателно да се добавят витамини D2 и Е. В 0,5 литра растително масло трябва да се разреждат с 10 мл от всеки витамин. Тази смес се дава два пъти седмично в размер на 1 чаена лъжичка на 1 кг храна.

Правилна техника за хранене бройлери на всяка възраст е баланс. Но въвеждането на нови продукти в диетата, имайте предвид, че трябва да ги добавите едно по едно време и постепенно. Няколко нови компоненти в храната може да доведе до стомашно разстройство.

Когато правилно хранени и съдържание на 2-2,5 месеца бройлери тегло трябва да бъде 2,5-3 кг.

Колко пъти да се хранят пилетата

Сподели: "Как и какво да се хранят пилета-бройлери от всички възрасти"