болна котка

Анатомичните и физиологични характеристики:
- Телесната температура на 38.0 - 39.5 градуса по Целзий.
- Дишането: 20 - 30 вдишвания в минута.
- Пулс: 100 - 120 удара в минута.


- Падеж: 10 месеца.
- скорост на нагряване: 2 до 3 пъти годишно (пролет и есен), понякога по-често.
- Продължителността на сексуален цикъл: 3 - 15 дни, овулацията настъпва след копулация.
- Продължителност на бременността: 62-65 (макс 71) дни в зависимост от породата, на броя и размера на котета.
- Възраст на отбиване от майката: 10 - 12 седмици.

В този раздел ще опишем симптомите, виждайки, че трябва да се потърси помощ от лекар:

* Вашият котка (или котка) е тъжно, апатичен, не играе много спане, или просто си седи, сгушена, или се опитва да се скрие. Тя (той) започна да се храни лошо или избира само вкусни, или отказва храна и вода.

Това е най-често срещаните симптоми при почти всички заболявания на котки, те посочват факта, че вашият домашен любимец изпитва дискомфорт и дискомфорт. Особено опасно изоставяне на прием на течности, както и в котки се развива бързо обезводняване.

Не е необходимо да се изчака, докато състоянието на животното се влошава допълнително, е необходимо, за да разберете защо вашия домашен любимец е апатичен, да не се яде, а не за пиене. Необходимо е да се хареса на ветеринарния лекар.
Животните, които отказват храна и вода, диагностиката и лечението трябва да се извършват едновременно. Диагностика на заболявания, които не са придружени от специфичните свойства често са дълъг и сложен. Това се дължи на факта, че тези неспецифични симптоми като сънливост, потисната, отказ фураж се придружават от развитието на повечето от повече или по-малко сериозни заболявания. Ето защо, ако лекарят не намерите отговор на всички въпроси по време на първоначалния преглед на пациента, допълнителни диагностични техники. Това преди всичко лабораторни изследвания на кръвта и урината може изследване на инфекциозни заболявания; визуални диагностични методи - ултразвук, рентгенови.

За Ваше удобство и ефективност на лечението - всички тези изследвания се извършват въз основа на нашия ветеринарен център, който ви спестява време и прави по-лесно да се започне да се извърши подходящо лечение за пациента.* Симптомите са забелязали, трябва незабавно. потърси ветеринарна помощ (забавяне може да струва живота на вашия домашен любимец)

1) допуска неестествено поза, се простира на врата и главата му, не може да си легне, тревожност, дишане с отворена уста или диша много често, може да има хрипове, лигавиците, закупени цианоза оттенък - често такива прояви характеристика на животозастрашаваща респираторна недостатъчност, причините могат да бъдат :
котки астма
чужди тела в дихателните пътища,
белодробен оток,
пневмония,
нараняване в областта на шията или гърдите, както и редица
други причини.

2) животното ударен от кола или падане от височина.
Такива инциденти могат да доведат до сериозно увреждане на организма. Дори и ако мислите, че котката (котка) изглежда не е засегната, е необходимо да отидеш на лекар, защото кухина може да се развие кървене, което може да се появи след няколко часа или дори дни след нараняването.

3) животни (преобладаващо котки) не може да уринира. Най-често може да се наблюдава следната картина: котката за дълго време седеше на тавата, прави усилие, но урината не се разпределя или разпределени спадна. Причината за това състояние е често уролитиаза; ако времето не предоставя професионална ветеринарна помощ, пикочния мехур pererastyanetsya се отрязаха, а това ще доведе до смъртта на животното.

4) животното се наблюдава пристъпи на припадъци. Тези симптоми са характерни на мозъчни лезии и без помощта условие бързо може да доведе до смърт.

5) Ако имате причина да се съмнявате, че котката може да погълне чуждо тяло.

Най-често тази тема, игла и конец, кости, целофан, гирлянди и "дъжд" Нова година, фрагменти от гумени играчки и гъби и т.н. Понякога погълнат чуждо тяло безопасно от тялото в изпражненията или повръщане, но най-често, те остават в стомаха и червата. Ако те не се отстранява бързо да необратими процеси в стомашно-чревния тракт.

6) Ако имате причина да се съмнявате, че котката на тялото може да получи отрова. Това се случва най-често, когато се яде отровени мишки и насекоми, както и яденето на отровни стайни растения. Ако подозирате, че такова състояние, животното трябва да бъде спешно да отидеш на лекар, за да се предотврати разпространението на токсични вещества от стомашно-чревния тракт на организма.

7) без колан повръщане и диария да доведе до бързо обезводняване, което ще доведе до сериозни повреди основни органи и системи. Имаме нужда от спешна ветеринарна помощ.

8) Ако една бременна котка:
патологична вагинално - воня, обилно кървене, зелен изолация без да се излиза от плодовете; продължителна бременност повече от 1 седмица;
липса на раждане на котенца в рамките на 4 часа след началото на раждането;
силни контракции повече от 50-60 минути, без раждането на котенца,
мембраните стърчат от вулвата продължение на 15 минути;
над 3 часа между раждането на котенцата;
липса на раждане на всички плодове за 18-24 часа.
Всяко едно от тези симптоми показват, че eutocia счупен. Това може да доведе до отравяне на кръвта и смъртта на котките организма.