Болки в корема при децата предизвиква, болката на бебето на стомаха да се направи

Малките деца могат да бъдат заподозрени болки в корема, ако бебето достига за пъпа, навежда краката му, той притисна колене към гърдите си, му необичайно, особено силен вик, изобилие, ненормално вид повръщане и столове, стомаха става трудно и подути.Коремна болка може да бъде от пароксизмална в природата, придружен от червени и желе като изпражнения, тенезъм. В такива случаи не трябва да се забави. Потърсете незабавно лекарска помощ. Преди назначението си - без нагреватели, клизми, лекарства, храна, течности (дори вода).

Причини за болки в корема при деца

Коремът при деца може да се разболяват по различни причини - метеоризъм, гуша, запек, лошо храносмилане, преяждане и т.н. Ние не трябва да се лекува детето сами по себе си фактът, че децата могат да развият болестта много краткотраен. Понякога болката в корема е доказателство за сериозни заболявания, при успех на лечението зависи от навременно откриване на заболяването. Той също така се случва, че едно малко дете има грип, настинки, болки в гърлото, с висока температура и на фона на тези болести, той се оплаква от болка.

Коремна болка в вирусно заболяване

Няма нищо изненадващо в това. Факт е, че доста често при деца на инфекцията се разпространява в червата. В този случай, той може да предизвика едно дете повръщане или запек, както и тези симптоми са свързани с болки в корема. чревни заболявания, които са придружени с болка и повръщане или диария, и понякога един, а другият се нарича "чревния грип". Често болен от тази болест цялото семейство в даден момент.

Коремна болка в случаи на отравяне

Хранително отравяне при деца също не е необичайно, и в този случай е важно да се признае хранително отравяне и да имат дете от вашата помощ, с болки в корема. Хранително отравяне при дете диария, болки в стомаха, гадене и повръщане се появяват и понякога може да се повиши температурата. Когато тези симптоми трябва незабавно потърсете лекар, тъй като хранително отравяне може да се случи от дехидратация поради диария, също така е много опасно за бебето интоксикация с.

Болки в корема с червеи

Вие никога не може точно да се нарече причини за болки в корема при деца, без да проведе задълбочено проучване. Ето защо, ако детето често страда от болки в корема, без значение какви са те - остра или тъп, трябва да се консултирате с лекар. Понякога болката в корема може да се дължи на инфекция на детето с червеи. Най-често се срещат в детските острици. Тези червеи приличат на бели конци в см на дължина, те могат да се видят в изпражненията на едно дете. Глистов заболяване реагира добре на лечението, но е желателно да го правят под лекарски контрол.

Болка в областта на корема, тъй като на илеус

Когато препятствието, причинени от стесняването на продукцията част на стомаха (обикновено момчета на възраст от 3 до 6 седмици между), има регургитация веднага след хранене "фонтан".

Когато волвулус или усукване на червата, които се наблюдават при деца от 1 до 12 месеца, симптомите могат да включват не само болка в корема, но също така и повръщане зеленикаво-кафяв цвят, трудно или подуване на корема, кървави изпражнения. При деца на възраст от 8 месеца до една и половина години обструкция произтича от прибиране част на червата в друга част от него.

Илеус - доста опасно състояние за всеки, не само за детето, така че, ако подозирате, че вашето дете от чревна непроходимост трябва обади на бърза помощ. Когато илеус дете реколта болезнени спазми могат да бъдат повръщане няколко часа след първите симптоми се появяват воднисти изпражнения и defecates дете с кръв и слуз. Не можем да кажем, че чревна непроходимост се среща често в детството, но такива случаи се случват, така че е по-добре да се знае за симптомите на време, за да се помогне на детето.

Болки в корема на апендицит

В детството си е обща апендицит, за които по-тежко, отколкото при възрастни, както и най-опасни - детски апендицит диагноза е много по-трудно. Най-често се случва, апендицит при деца на възраст 9-12 години, а неговата клинична картина е подобна на апендицит при възрастни, но в ерата на 3-4 години тя отнема малко по-различно. Апендицит започва със симптоми като тревожност, безсъние, раздразнителност, децата се оплакват от болки в пъпа.

След появата на болки в корема детето започва да се чувстват болни, има повръщане, някои деца имат диария със слуз. Треска, обикновено не повече от 39 ° С В тежка септичен температура перитонит може да бъде по-висока. В остър апендицит, детето не е активна и обикновено се намира на дясната си страна. В този случай, не е необходимо да търси причината, поради стомаха боли дете, от това колко бързо sreagiruete и се свържете с лекар може да зависи от живота на детето.

Болка с заклещена херния

Когато заклещена херния дете е неспокоен, може да се появи повръщане му. В слабините, скротума или долната част на корема може да се види и почувства хернии издатина, която ще предизвика болка палпация.

Психологически болка в областта на корема

Той също така се случва, че дете с лош апетит преди хранене или веднага след като се започне да се храни, родители се оплакват от болки в корема. Родителите не могат да открият причината за болка в областта на корема на детето стигнах до заключението, че детето се преструва, че се яде нищо и просто да започнете да го накара да го ядат. Това е грешно и да причини болки в корема, в този случай по-скоро психологически. Детето изпитва стрес по време на хранене, тъй като няма апетит и стомашни "свива", така че по-болки в стомаха. За такива деца е много важно да се направи на хранене интересно, може би под формата на игра, че той е получил от лакомството на обяд или закуска.При деца, коремна болка често се появява заради емоционалното преживяване, по-често това се случва в училище - преди контролата или експлоатацията на първия ден от учебната година, децата обикновено имат какво да ядат за закуска и се оплакват, че стомахът му боли. От състоянието на стомаха може да не окаже влияние само стрес и безпокойство, но и вълнение. Болката може да бъде придружено от повръщане, диария, запек, или обратно.

Ако студентът всеки делничен ден се оплаква от болки в корема, да разберете дали има някакви проблеми в училище. Децата са рядко могат да изразяват своите проблеми. Говори с него сърце до сърце, говорете с учителя. Причината за нервното напрежение може да бъде кавга с други деца, твърде строг отношението на учителите, трябва да седне на бюрото с един съученик и други гаден ситуация обезкуражава да ходят на училище. Но въпреки че причините психологически, стомаха боли наистина. И не казвайте на детето си, че той не е болен. Това само ще влоши тяхното страдание.

Ако стомахът на детето започва да боли преди да отиде в детска градина или училище, запази морала: път и похвала, че той все още е там, сам преодоляване. Моля, свържете се с преподавател или учител и попитайте за известно време да се лекува леко - например, не предизвикват борда или поне не е виновен за грешките трансплантирани за други партии следи отблизо нарушителите, и така нататък ..

Какво да правите, ако детето има болки в стомаха?

Ако имате болки в корема при деца, но поносим, ​​добър масаж облекчава че сестра Ан Pron се препоръчва особено за болка в резултат на газ, запек или колики.

Малко дете първо кажа, че сега погали корема - и нека да бъде. След това бавно и внимателно я масажира в кръгово движение на часовниковата стрелка, т.е.. Е. В посока на нормално движение на храна и газ през стомашно-чревния тракт. Правилното масаж не само ще донесе облекчение, но и да помогне за отстраняване на причината за болката, за да помогнете на храносмилателната система.

Лечение на болки в областта на корема

Топло. Според наблюденията Tobmena педиатър Брус, професор от Университета на Пенсилвания във Филаделфия, много деца от болки в корема и за отопление. Малко бебе корема сложи в скута си и държеше бутилка с топла вода между тях. По-голямо дете с коремна болка може да даде отопление подложка (настроена на минимум отопление), но само в присъствие на възрастни; в същото време той трябва да лежи по гръб, и бутилка гореща вода, за да се запази по корем.

Какво да правите, ако детето има болки в стомаха? Дайте вашето тяло почивка. Също така е полезно за облекчаване на стомашно-чревния тракт. Нека детето, който има болки в корема през деня не яде твърда храна, но се пият много течности - обикновена или минерална вода, спортни напитки, пилешки бульон.

Пазете се от кодеин! Ако детето ви има болки в стомаха, той не трябва да се дава аналгетици, съдържащи кодеин. Как предупреждава педиатър Дон Shifrin от Bellevue (Wash., САЩ), това вещество може да маскира симптомите на сериозни заболявания, включително апендицит, чревна непроходимост или инфекция.

Позволете време. Ние сме винаги в бързаме, така че децата понякога веднъж безопасно отида до тоалетната. Както у дома и в училище бързат, като резултат от съзряването на запек. Когато едно дете е често дълго време задържа на желанието да се пречиствам, червата му се подуват и губи способността да се нормално изпразване. хранителни остатъци стават компресирани и пресовани в, течността може да проникне през тази маса и неволно освободени чрез ануса, която прилича на диария. В това състояние, болката често се случва след хранене в стомаха. За да се избегне този проблем, е необходимо да се даде на детето възможност да тихо седна на гърнето или тоалетната толкова, колкото му трябва. Нека това да бъде трябва да се види дестинация режим на деня, като си миете зъбите. Можете ли да му даде една книга или да започнете да записвате приказка. Не позволявайте на никого бързайте детето.

Не икономисвайте от привързаността. Коремът може да ме боли поради стрес. При възрастните нервно напрежение, често води до главоболие и болки в стомаха при децата. Стресът може да бъде причинено, например, промени в семейството, включително смъртта на любим човек.

Масажирайте стомаха от болка

  • Нека лъжата пациент на гърба му. Разтрийте малко масло между дланите си, за да ги стопли.
  • Масажирайте стомаха в кръгова посока на часовниковата стрелка за движение от гръдната кост до близо слабините. Работа за няколко минути една или друга страна.
  • Тогава той сложи ръката си под гърдата и я доведе направо в слабините, сякаш за да се отърси от пясъка. Направи няколко от тези ритмични движения на едната или на другата ръка в даден момент. След това отново се помогне предпазлив кръгла масаж.
  • Ако едно дете в последния един час не се яде нищо, можете да, като описаната по-горе движение да се разклаща, повдигнете краката си. С едната ръка държа на бедрото е почти перпендикулярно на тялото (свити колене), а другият ритмично ласки от гръдната кост до слабините. Big достатъчно едно дете може да лежи по гръб, той се наведе колене, поставете стъпалата на леглото.
  • Бебе в болка от газ или колики може да помогне на тази техника. Бавно вдигнете единия крак му леко се наведе към коляното на стомаха и освобождава бързо. Направете същото и за реванша, а след това с две. Повторете отново и отново, направете масаж, както е описано по-горе.

Фолк средства за болки в корема

Което означава точно помогне с болка в стомаха? Според наблюденията на д-р Робърт Rowan на Центъра за Интегриран медицина в Анкъридж (бр. В Аляска, САЩ), джинджифил перфектно успокоява стомаха и помага за облекчаване на болката. За да се подготви медицински чай, че е подходящо да се използва готови листа чай с джинджифил, които се продават в аптеките и магазините за хранителни стоки; се излива вряла вода за около 10 минути, пие на малки порции няколко пъти на ден.

Вярно ли е, че корен от джинджифил помага за облекчаване на болката в стомаха? Да, можете да се направи вливане на свежи коренища от джинджифил. Настържете около 1 чаена лъжичка, сложи в купа емайл, се налива 1 чаша вряща вода, в близост плътно, настояват 10 минути и напрежение; готино, нека да малки порции.

Какво растение е в състояние да успокои болката в стомаха? Това растение, като мента. Като природолечител Джеймс Sensenig обяснява проф университет Бриджпорт в Кънектикът, мента премахва мускулни спазми на стомашно-чревния тракт. Купуването на ментов чай, се уверете, че той съдържа естествени растителни суровини, а не аромати. Смесва се една чаена лъжичка суши билка 1 чаша вряща вода и се оставя за 5 минути; напряга и да пием по половин чаша. Фитотерапевт Кати Quevilly от Невада Сити (Калифорния., САЩ), който оглавява американската асоциация за фитотерапия, смята, че болката в стомаха, за да помогне дори и ментови бонбони.

Други статии по тази тема: