Бизнес - е сила, или как да накараш хората да работят - studopediya

В робски времена, този проблем вече е просто - надзирателят с камшик. От историческия опит, ние знаем как системата е неефективна. Надзирател си струва да погледнем далеч - и работата спря.Още една от ръцете, принуждавайки хората да работят - заплати. Тя ще изглежда, че когато много по-безопасно - плащате пари, и лицето, изпълнението на нейните задължения. Но има и неизбежно ще бъдат изправени пред някои проблеми. Например, колко не плащат, но ако лицето не е в състояние да извърши работата - той не се изпълнява. Освен това, почти всеки човек рано или късно започва да вярва, че той е бил зле платени. Не забравяйте, че сте изправени пред израза "колко плащат за толкова много работа." Наречете го "отживелица от социализма", но това е факт от живота днес.

Проблем - как да се направи едно лице работи - стои пред всеки, който има под негово командване най-малко един роб. Всеки решава свой собствен начин. Но как ще се реши не, не забравяйте, че думата "началник" винаги е бил свързан с думата "мощност". Нека да разгледаме внимателно какво Подобно нещо е това - властта - и как да го използвате разумно използване.

Мощност като механизъм на принуда и потискане ще, въз основа, обикновено, от страх. Страхът от наказание, включително и физически.

Методът на физическо насилие често се използва в сенчестия бизнес. Не е изпълнил задачата - оказва се ... в главата. "Не дърпайте" за изпълнението на задълженията - само с колата, а дори и за самоубийство.

Друг метод - рубли изречение - е от основно значение в пазарни условия. Но това работи само ако има излишък на работна ръка. Възникващи в конкуренцията на пазара на труда е една добра основа за специален вид "изнудване". В действителност, да стане ясно на работника или служителя, че "отвън" като него много и той може да се промени места с тях по всяко време. И като "меки" мерки, прилагани лишаване от пари (понижаване на заплатите, липса на доходи). Това е и един от видовете енергия, базирани на подчинен страх.

Въпреки това, този метод не може да се счита универсални. Човекът, който пази своето място по принцип, едва не падна от системата на икономическите лостове, които поддържат условията на пазарна икономика.

Оказва се, че начин - е да се съберат недохранен, бедни, нещастни хора, които биха направили всичко, без да иска това, което се случва, и да ги води? Това е опция. Но първо, те не трябва да бъде половината от глад. Тъй като има проблеми, за които Маркс говори. Има задължителна разходите за живот за работниците и служителите. В противен случай, намалено качество на работната сила. Казано по-просто, работник, който мисли само за това къде той ще вземе пари за дрехи или няма да умре от глад, не е в състояние да изпълни изцяло задълженията си. И още един. Фермерът спира да работи, когато става въпрос до заключението, че икономическите ползи, които получава от работното време, не повече от удоволствието той получава от време за почивка. И на второ място, от хората, определени от гледна точка на физическото оцеляване, е трудно да се очаква, творчески подход към бизнеса.Във всеки случай, мощността чрез заплахата от наказание (т.е., той е обективен и материални) не реши голяма част от проблемите и е ефективен само в определени дози и при определени условия. Или пък може да навреди на случая.

Всеки психолог ще ви каже, че напляскване не решава проблема с образованието, дори едно дете, да не говорим за възрастните. И колкото тя ражда комплекси!

· Subliminal психологическа депресия.

Нестандартна разтвор - този субективни механизми за свързване на захранване. Те работят на нивото на личното взаимодействие и се основават по същество биологичната природа на човека.

Познавате ли Лидер без кавичките? Разбира се. Такива хора стават очевидни. Няма значение на какво ниво това се случи - независимо дали това Verkhovod тълпят на момчета или политическа партия. Следвайте го и правя това, което има да каже. Защо се случва това? На рационално ниво, това явление не обяснява. Не на последно място, защото не винаги е тези хора са различни физическа сила и изключителен талант. Най-често се казва за тях, че те са добри организатори. Но винаги е така?

Това е нещо друго. Позовавайки се на човешката психология.

Механизмът на волята на командване, като атавизъм, ние наследена от далечни предци, когато "предците" на човек, принадлежал на стадни животни. Стадо се нуждае от лидер. Апогеят на борбата за власт в маймуни, например, са "булката". Когато опаковката се появява още един претендент за "пост лидер", лидерът на новобранец и да седне един срещу друг и в очакване на някой, който pereglyadit.

Това е проява на мощно биологично начало. Волеви наблюдение, тъп или невербална компонент, който е като животно и човек има или няма от раждането. Само тези, които са по природа дава тази властна начало, в състояние да води отбора, без използването на морков или тояга. Неговата сила се усеща невидимото от всички, независимо от територия и време.

Делото за малки - да се намери екип от лидери. Има определени типове хора, които могат буквално да излъчват това ще sensorics. Тези хора имат най-голяма способност за управление на захранването. За да научите кои са тези хора и как да ги намеря, ще говорим по-късно, в трета глава на тази книга. В същото време, ние просто ще го приемаме за даденост, че има определени групи от хора със специфични лични характеристики. Особено, защото по принцип такова разделение (например, холеричен, сангвиничен, меланхоличен и флегматичен) е познат на нас.

Така че, от гледна точка на икономическата ефективност на този механизъм на проявление на личната власт на е най-изгодна, дори и само заради факта, че тя се приема за даденост. В повечето случаи, това не изглежда да се противопостави. Естествен лидер - Лидерът (ще пиша настойник) - отхвърля дори от необходимостта да обясни действията си. Тъй като всеки един от тях се разглежда като единствената истина.

В случай на субективния мощност (наличие на губернатора), това не се случи. Associates възприемат този вид енергия като нещо абсолютно нормално. И конфликти се раждат само на нивото на определени типове хора, когато те се срещнат два силни лидери, които се борят за власт, има противоречие. И ако главата на един, а другият - с роби, вторият по-добре отидете. Те са психологически несъвместими.