Бактериална инфекция при деца - симптоми, признаци и състоянието на лечение

Заболяванията при децата често водят родителите да изпаднат в паника. Най-обикновена настинка може да бъде много объркващо, ако не разбирате какво се нарича и как правилно да лекува. Дори и възрастни, които многократно се възстановят от ТОРС, настинки и респираторни заболявания, често не разбират разликата между една държава от друга, това, което подход във всеки случай би било оптимално.Инфекция в децата си, че е

В действителност, от вирусна или бактериална инфекция има свои характерни симптоми, които позволяват макар и не на 100% точна предварителна диагноза. И ако в случай, че вирусът може да разчита на имунитета на детето, а след това на увеличената активност на патогенни бактерии, без силен означава да не се управлява.

Основните признаци на бактериална инфекция и диагностика функции

Бактерии - микроорганизми завърши, състояща се от една единствена клетка, и по този начин може да съществува самостоятелно. Те са навсякъде, включително и в човешкото тяло. Когато съвпадението на редица фактори, тези клетки могат да предприемат действия срещу агенциите и системите за домакини, като набляга на токсините. Същото се случва и в случай на контакт с патогена в благоприятни условия за нейния живот.

В този случай, има характерни симптоми, които ще ви помогнат да направите правилната диагноза:

 • Бактериите влияят върху определени части от системата, а оттам и признаци се появяват на местно ниво. състояние като цяло влошаване може да се случи на фона на провеждане на бактериална инфекция.
 • Продължителност на заболяването е от 5 до 14 дни, ако не се лекува, детето само ще влоши. Ако времето не започнат да получават антибиотици с висок риск от присъединяването на вторична инфекция.
 • Температура активност на инфлуенца бактериална микрофлора значително подобрена. Ако то надвишава 38,3ºS, наблюдаваните ефекти са типични за интоксикация (слабост, втрисане, мускулни болки). При достигане на 39ºS и повече при кърмачета може да изпита пристъпи на фона на дехидратация. По-големите деца проявяват повишена раздразнителност, може да попадне в безсъзнание.

Инфекция в децата си, че е

 • Ако внимателно се наблюдава състоянието на децата (дори и тези, които все още не са говорили), можете грубо може да се определи мястото на лезията. Например, възпаление на ухото, бебето ще се окаже, главата или ухото притисна до рамото.
 • За да се бори с бактериална инфекция на тялото хвърля всички инструменти в арсенала си. Това води до увеличаване на лимфните възли и да се увеличи чувствителността. Обикновено, те не могат да се усети, и в присъствието на заболяването са подобни на грах. Често, като лимфните възли могат да определят местоположението на източника на инфекцията.
 • В някои случаи бактерии води до образуването на абсцес (кухина пълни с гной), често дори екскременти тяло под формата на гной. Например, слузта от носа или храчка жълтеникав или зеленикав цвят.
 • Има много видове бактерии, които засягат определени системи, което води до характерните симптоми. В зависимост от степента на увреждане, тези прояви могат да бъдат само местна или обща кауза влошаване на състоянието на детето.

Диагноза включва не само идентификация на симптомите, но и за провеждане на тестове за свързване, които ще ви помогнат да определят вида патоген. В някои случаи, това се превръща в ключ към успешното лечение на малки деца, с минимален риск от усложнения и странични ефекти.

Симптомите на вирусна инфекция, както и техните характеристики

Virus - е noncellular генетичен материал в белтъчна обвивка, които са по-малки от бактериите. Той се нуждае от подкрепата за по-нататъшно живот и дейност в хода на убийството на собственика, заради това, което и очевидни симптоми на инфекция. Дейности вируси рядко ограничават до определена област, признаците на заболяване започнат да се появяват по цялото тяло. По време на процеса на деца и възрастни варира само от тежестта на симптомите.

Инфекция в децата си, че е


Експерти посочват следните симптоми, които са типични за вирусна инфекция:

 • Остра курс е типичен за ранните дни на заболяването. След около три дни, признаци на инфекция в организма на детето започват да отидат в упадък. В 4-10 дни, те изчезват напълно, при условие, силна имунна система и правилното управление на лечението. Има и изключения, като например вирусен синузит може да продължи до един месец.
 • При децата, страдащи от поглъщане на вируса, има увеличение на температурата в рамките 37-38ºS. Това е достатъчно, за да се спре производството на ензими, необходими за поддържане на микробен вирусна природа. На този фон, отбелязва тръпки, загуба на апетит, от по-голямото дете ще започне да получава жалби от болки по цялото тяло.
 • Често при децата започва силно главоболие, поради което grudnichok винаги ще плача и капризна, и бебето възрастни ще се опита да по-малко напрежение в очите (четене, гледане на телевизия).
 • Хрема и кашлица - традиционните симптоми на остра вирусна инфекция. Вторият феномен често е следствие от първата. Слузта запушва носните проходи, тече надолу по стената на назофаринкса и дразни, причинявайки кашлица. Слуз и слюнка може да бъде много, тъй като ефектът на тези вещества се отнася до извличане на вредни микроорганизми.

Съвет: Ако кашлицата продължава в детето в продължение на няколко седмици след възстановяването, не се паникьосвайте. Много чувствителната слизеста гърлото възстановява по-дълго от други системи и органи. В същото време е забранено да неща деца с антибиотици, ние можем да ограничи изплаквания, които ще намалят степента на тъканта на далака.

Инфекция в децата си, че е

 • Особено внимание следва да се обърне на храчки. В резултат на вирусна инфекция е прозрачен и течност.
 • Възпаление на гърлото, води до поражение. Бебе боли за преглъщане и лигавиците придобиват характерен ярко червен цвят, когато се гледа от.
 • Дори много активен дете в тези дни, има повишена умора. Той не се интересува от нищо, държи апатични, които искат да спят през цялото време.
 • В събуждане моменти изглежда, че бебето се опитва да намери по-удобно положение на тялото. Това се дължи на болки в мускулите, а понякога и на ставите.
 • За някои вирусни инфекции, придружени от обрив, най-често се наблюдава при деца.
 • Друга особеност на инфекция, предизвикана от вируса на дейност - нарушения на работата на стомашно-чревния тракт. Например, ротавирус и аденовирус е бил ударен по-млади пациенти, придружени от диария, гадене и повръщане.

Ако условието за влошаване на състоянието на детето се придружава от тези симптоми, лечението трябва да бъде симптоматично. Не бъдете излишно и манипулация насочена към общото укрепване на силата на тялото на детето.

Инфекция в децата си, че е

Принципи за лечение на заболявания, причинени от бактерии

При третиране с бактериална инфекция може да се справи само специалист. Ако има съмнение за развитието на такова специфично състояние, трябва незабавно да отидеш на лекар или се обадете на Бърза помощ. След съответните анализи или комбинация от особеностите бебе propishut след лечение:

 1. Задължително използване на антибиотици. То може да бъде лекарства, насочени към неутрализиране на активността на бактериални организми, локално или системно действие.
 2. Симптоматично лечение, улесняване на състоянието на детето.
 3. Използването на народни средства за защита, които укрепват организма (само с разрешение на лекаря).
 4. Прилагане на компонентите, намаляване на активността на полезно микрофлора.

Инфекция в децата си, че е

Веднага след началото на заразата в детските антибиотици се свежда до минимум. Но това не означава, че те имат право да се използва и като профилактика на усложненията или разпространението на болестта при домашните птици. Ако започнете да получават средства, насочени към потискането на бактериални инфекции е твърде рано, може да се отрази неблагоприятно на полезно микрофлора, ускоряване на развитието на тази патология.

Правилата на антивирусна терапия

В този случай, подходът се различава коренно. Симптомите на вирусни инфекции в крайна сметка да изчезнат сами. Лечението на това състояние е да се премахнат признаци на доставяне на дете дискомфорт. Всички действия са както следва:

 1. Антивирусни лекарства отслабват главоболие и мускулни болки, улесняват като цяло, да спомогне за намаляване на температурата.
 2. Вируси и дори умерено висока температура води до дехидратация на тъканите, така че за подаване на вода трябва да бъде постоянно зарежда.
 3. Дете се нуждае от повече сън, не можете да преуморявам (в противен случай на лечебния процес ще се забави).
 4. Не се опитвайте веднага да свалят температурата на детето си, тя може да помогне на тялото се опитва да се справи с проблема, че не може да го спре.
 5. Не се препоръчва да се осигурят на децата Fervex, Coldrex или техни аналози. Те само smazhut симптоми, които не дават желания ефект. По-добре да го взимаш бебето за укрепената напитка.

Добре е да отбележим, че ваксините могат да помогнат за предотвратяване на само вирусни заболявания, а не всички. Защита срещу бактериална активност е възможно само с помощта на формирането на бебето силна имунна система и да я предпази от влиянието на негативните фактори. Бактериалните инфекции са много заразни, така че ако се съмнявате, че състоянието на някой от роднини или приятели, е необходимо да се ограничи контакта им с малки деца.

В тялото на живо своите паразити?

Сигнализира за появата на паразити в тялото ви може да бъде:

 • имунокомпрометирани
 • честа умора
 • сънливост
 • липса на интерес в живота - депресия,
 • главоболие, както и болки в ставите и спазми в вътрешни органи