Asf-печат - декоративен цветен асфалт

Украса на асфалт с помощта на специални матрици (мрежи, восъчни листове), създадени от специален силен и гъвкав стоманен кабел, той е с висока устойчивост на механично напрежение вибропресори, има дълъг експлоатационен живот.Има множество гама от форми и размери, симулиращи различни форми на плочки или естествен камък, има различен дизайн и са на разположение в различни комбинации.

Dies са изложени на асфалта все още е топло и вибриращи преси с помощта мивка в асфалта, така че да се създаде по повърхността на определена дълбочина модел.

След като сте създали модел на настилка, матрицата се отстранява и изместен към друго място за reoperation.

Процесът е непрекъснат и следва полагането на асфалт.

Когато сте готови, така украсена асфалтова настилка покритие се произвежда със специална защитна мастика тонирани ACRILET 147, която записва изображение, създадено по асфалта, я предпазва от проникване на дъждовна вода, осигурява работа за дълго време

За да се извърши добра работа с висока производителност е необходимо асфалта е все още топло (поне 80-90 ° С) и е лесно деформируема.

Видът и характеристиките Вибропреса зависи от обема на извършената работа и вида на асфалт: толкова по-трудно по-добре.

В случай на лесно деформируеми асфалти видове (като асфалт пясък) достатъчно Вибропреса тегло 120-150 кг.

Практиката обаче показва, че през периода от първата фаза на операцията (формоване чрез раздуване на асфалт светлина привеждане в съответствие) и втори (фигура отпечатване асфалт) настилка бързо изстива, става по-трудно да се деформира при използване на светлинни преси.

Затова е препоръчително да се печата повече тегло (най-малко 250 кг), която можете да отпечатате снимка на асфалта, дори когато тя е сравнително студена.

Във всеки случай, идеалното налягане е преса с тегло над 400 кг, което позволява да се работи с всякакъв вид асфалт при всякакви условия

Инструменти за боядисване:

Покритие на асфалта може да се извърши както на топло тротоара украсена и декорирана в студен асфалт, например, на следващия ден след пейзажа.

При боядисване на асфалта, е необходимо да се покрие напълно порите съществуващите по повърхността на асфалта.

Paint асфалт може да бъде образуван от един слой.

Лепила ACRILET147, може да се прилага ръчно или чрез механични средства:

На плоска повърхност може да се използва гумена шпатула (лекар острие) за нанасяне на материал с кратка дрямка диаметър валяк 100 mm за разпределение на равномерна дебелина материал.

На издадена повърхност ролка може да се използва за прилагане на материал и четка с меки четина за равномерно разпределение, особено в вдлъбнати релефни части (шевове).

Тъй като материалът е склонна към бързо втвърдяване, трябва да потвърдите, че операцията с мека четка е проведено върху прясно положения материал веднага след валяк материал за кандидатстване, или лепило ще се придържа към четка купчина.

Механична оцветяване гарантира най-добри резултати по отношение на уеднаквяване покритие и скорост на работа.

Материалът, използван за покритие е доста плътен материал, съдържащ инертни пълнители със силно абразивен ефект.

Тези ексципиенти определят характеристики, такива покрития като висока механична устойчивост на износване, износване, приплъзване свойства дори когато са мокри.

Обикновено такива материали, оборудване, използвани за въздух пръскане.

Когато механичната цвят трябва да се уверите, че нишата на облекчение чрез използване на матрици, които са добре покрити с материал.

В противен случай, трябва да използвате четка за покриване на всички съществени кътчета за облекчение.Пясък асфалтов микс тип А, марка II, гъста (ГОСТ 9128-97)

Пясък асфалт смес на естествен пясък, асфалтобетон плътна, с остатъчен порьозност комуникация. 1.5-2.5%.

Обикновено това прави всичко асфалтов завод.

Използва се за пътища и пешеходни зони, но не е предназначена за интензивно използване на обществения транспорт.

Той лесно се деформира и се обработват.

За такава деформация възможно горещ асфалт да използват преси вибриращи ниско тегло (120-150 кг).

ясен модел се формира на формите асфалтови еднакъв външен вид (без външно неразличими пори).

След това скоростта на потока на асфалт повърхността на оцветяване материал е приблизително 0,5-0,8 кг / м2.

Асфалто смес от вида на пясъчни отсевки (PG) (ГОСТ 9128-97).

Пясък асфалт смес върху натрошен пясък (отпадане трошене), размера на минерални зърна до 5 mm; плътен асфалтобетон, с остатъчен порьозност на комуникация. 2,5 - 5,0%.

Асфалт е най-подходяща, тъй като в допълнение към пясъка съдържа голям брой инертни компоненти по-голям от 3 mm, което осигурява видими пори, по този начин увеличава механичната стабилност, лесно се деформира, създава на повърхността на адхезията на оцветяване материал на основата, увеличаване на продължителността на живота.

Този тип на асфалт в гореща форма може да се деформира чрез пресата 150 кг.

След това скоростта на потока на асфалт повърхността на оцветяване материал е около 1.0 кг / м2.

Той се използва за устройство горните слоеве на покрития за ново строителство и основен ремонт на пътища, улици, пътища, детски площадки.

Особено подходящ за работа върху големи повърхности, като улици, паркинги, търговски центрове район, повдигнати пешеходни пътеки.

Асфалтов SMA, годни само асфалтова настилка техника и трябва да бъдат предварително уплътнени с тежък валяк (5-10 т), се деформира само в мрежата с помощта на гореща преса с тегло над 400 кг. Оформени повърхност с отворени пори.

В този асфалт консумация на оцветяване материал повърхност е около 1,5 кг / м2.

Да, можете. За тази асфалт трябва да бъде предварително загрята до температура, достатъчна да се деформира (80-90 ° С). Отоплителни засяга само на повърхностния слой на асфалт спрямо окото на природа (5.10 mm).

Въпреки че някои от тази практика, тази операция не е печеливша, защото:

  • Необходимостта от специално оборудване за равномерно нагряване на зоната на асфалтова настилка от 4 m2 (средно квадратни матрици)
  • Това е бавен процес и извършване ограничава само на асфалт добро качество, без дефекти, пукнатини и / или замърсяване масло и други продукти, които могат да попречат на правилното адхезия на оцветяване материал.
  • Old асфалт повърхностно отопление причинява топенето на битума, затваря порите съществуващите на повърхността, ограничава абсорбция на оцветяване материал в повърхността.
  • Тези операции могат да се извършват само върху малки повърхности, които е невъзможно да се извърши полагане на нов асфалтов слой 3 см (както в старата повърхност и върху повърхности, изложени на рязане на асфалт слой).

В крайна сметка, ако е възможно, по-икономични, бързи и гарантирани резултати от приложението се кокошките нов слой асфалт смлян стар асфалт.

Матриците могат да се считат вечни. Правилното съхранение и обработка позволява използването им за площ от над 7000 м2 с тежка вибрационно преса (с тегло над 400 кг).

Матрици се считат за неподходящи за използване в случай, че тяхната симетрия е счупен и не напълно се припокриват един с друг.

Това може да се случи само при деформации, причинени от неправилно използване или съхранение.

За да могат да се използват за дълго време, трябва да следвате тези правила:

Той забранява на окото с помощта Вибропреса на твърди повърхности и студен (не предварително загрята асфалт, бетон, и т.н.);

  • Той забранява на окото с помощта на ролки;
  • За транспортиране и съхранение мрежа забранено радиус макара макара е твърде малък (не по-малко от 40 cm);
  • Забранено е да се удари чук мрежа или нещо подобно, за да потънат в асфалта или поправям деформация

В този случай, ние не изчислите полагането на асфалт и други подготвителни работи.

Когато се работи с наскоро посочено асфалта и достатъчно топло, в присъствието на подходящи матрици и 3 Вибропреса, 3 лица могат украса асфалт площ от най-малко 400 квадратни метра в една смяна.

Работата трябва да се организира както следва:

един човек работи с Вибропреса,

две е правилното монтиране на матрици и други операции.

В присъствието на 2 вибропресори и 8 матрици, 4 лица могат украса асфалт около 1,000 кв.м. в една смяна

Времето, необходимо за оцветяване, в зависимост от избрания метод на боядисване (ръчно или механично).

На каква минимална температура може да работи с асфалт?

Критичната температура за работата на 7 ° С, тъй като положени асфалта бързо се охлажда, и се превръща в твърд оцветяване материал не може да се приложи правилно на повърхността.

В допълнение, неблагоприятни условия за работа с асфалт природа е дъждовно време.

Желателно е да се извършва работа при липса на потенциал валежите в рамките на 24 часа след тяхното приключване.