Ако дрезгав глас на дете, какво и как да се лекува, защо това се случва

Най-дрезгав глас дете какво да правя
На първо е необходимо да се дефинира какво дрезгав глас. В крайна сметка, вчера беше звънене, бебето избухва в смях, а сега гласът му изведнъж стана някак си скучна, суха и безжизнена. С тежка дрезгав, неприятен наранява ушите. Хлапето може дрезгав.Най-дрезгав глас на дете. Какво и как да се лекува

Voice дори може да изчезне за кратко време. Ако тези промени се откриват глас, а след това е, което се нарича с дрезгав глас. Какво беше това, защо тези промени се случи? Нека се опитаме да разберем защо дрезгав глас на дете, и какво лечение. Какво трябва да се направи и какво да правя, не си струва. Д-р Комаровски по този законопроект поставя подобни изказвания:

 • Възможно е, че в деня преди детето е било нещо много раздразнен, силно капризни много, и да вика силно. Силни, писклив и дрезгав вик често може да бъде причината за глас дрезгав глас на дете. Прекомерното натоварване на гласните струни може да доведе до дрезгав, а не само на детето, но дори и един възрастен с "консерви от" гърлото. Но какво, ако по време на предишните часа (на ден), детето е доста весел, не шумна, и изведнъж започва да прави дрезгави звуци или глас стана изведнъж изчезне?
 • Причина глас дрезгав глас на детето може да се окаже латентна или явна патология на дихателните органи обостряне, да наруши нормалната работа на горните дихателни пътища. Така че, ако детето е тих и спокоен, а след това изведнъж дрезгав (дрезгав) без видима причина, то тогава определено е причина за посещението на педиатър. И това е желателно да се продължи с проучването. Дрезгав глас, които са възникнали от само себе си - това е ясен знак за появата на възпалителни процеси в гръкляна, началото на заболяването, изискващо незабавно лечение. Сама по себе си, точно както едно дете не може дрезгав.
 • Има так същата вероятност, че едно дете може да се задави нещо, или дори по-лошо, в неговите дихателните пътища остана чуждо тяло (известно е, че малките деца обичат да го набута в устата си всичко, което попадне в тяхното полезрение). Какво да се прави? Необходимо е внимателно да се проучи лумена на ларинкса и внимателно с пинсета, отстранете чуждото тяло остана там. Ако не е възможно да го направите сами, или, не дай Боже, чуждо тяло в гърлото започва да се рови по-нататък, трябва да бъде възможно да се обади веднага на спешна помощ и да се осигури на детето възможност да носа дишане до пристигането й.
 • Всяка тежка нервна шок, страх или тежък стрес също може да бъде причина за пресипналост или дрезгавост в детето. В особено тежък стрес глас може да изчезне за известно време.
 • Ние не можем да се изключи възможността от алергични реакции на стимули.

Ако някакви симптоми, придружаващи пресипналост (пресипналост) глас на дете, трябва да се обадите на лекар веднага и да започне незабавно лечение:

 • Затруднено дишане. Дете страда лешояди, силна и тежка кашлица, постоянно възпалено гърло.
 • Външният вид на задух, липса на въздух.
 • Телесната температура на 37, 5 и продължава да се покачва, имате повишена температура.
 • Детето е постоянно влажна, тъй като той се поти силно.
 • Апатия, летаргия. Детето се уморява лесно, тя постоянно се спи.
 • Имаше проблеми с преглъщането.

Лечение дрезгав глас и възможните заболявания, причинени пресипналост

Най-дрезгав глас дете какво да правя
Най-дрезгав глас на дете. Как да се лекува? Какво трябва да направя? Тук отново полезни препоръки на д-р Комаровски. в продължение на много години и успешно се занимава с проблемите на здравето на децата:

Ако глас дрезгав глас, е резултат от преумора на гласните струни, а след това да ги възстановите достатъчно просто да им даде почивка (например по време на сън на детето). Процесът връщане сухожилия същата производителност ще отнеме от няколко часа до два дни.Ако причината за дрезгав глас започна да се подчертае, страх. да започнем с това, че е необходимо да се успокои детето. Ако не можете да го направите бързо, можете да привлече помощта на успокоителни леки, например - валериан, бейби успокояващи сиропи и лекарства. Публикуване на чаша топло мляко, лесно да се говори с детето. Можете да бъдете сигурни, че скоро ще премине съскане от страх.

Заболявания, които причиняват дрезгав глас при деца

В допълнение към посочените по-горе причини за дрезгав глас, детето може да се окаже една или повече заболяване от списъка по-долу:

 • Най-дрезгав глас дете какво да правя
  Ларингит.
 • Sharp влошаване на трахеит.
 • Шарка.
 • Дифтерия.
 • Грипна / ТОРС.
 • Остър синузит.
 • Скарлатина.
 • Възпаление на сливиците.
 • Астмата.
 • Ангина.

Всяка една от тези болести изискват незабавно професионална медицинска помощ и надзор, компетентно, пълно и навременно лечение. Някои от тях, като ларингит, тонзилит, скарлатина. тонзилит често водят до усложнения като възпаление на сливиците. В тази форма на усложнения на заболяването с дрезгав глас добавя към тези изключително неприятни и болезнени явления като болки в гърлото и затруднено преглъщане.

Методи на лечение (отстраняване) дрезгав глас на дете

фармацевтични Лечение

За лечение на лекарството, следните форми на лекарства:

 • Таблетки / Драже резорбция.
 • Спрейове.
 • Аерозоли.

Смята се, най-ефективните лекарства, които са трудно да се възстанови дрезгав глас, но също така предотвратява развитието на фокусна възпаление в тялото на детето. Повечето съвременни лекарства са:

Ако причината за пресипналост стана алергичен, тогава трябва да се разглежда от алерголог и наблюдавайте терапевтични предписания, които ще, на базата на кръвни изследвания на детето.

Със силни спазми на ларинкса, неизбежно води до стесняване на лумена на дихателните пътища, трябва да започнете да получавате бронходилататор наркотици.

За укрепване на имунитета трябва да се пият курс на витамини и минерали, препоръчани в такива заболявания.

Методи за лечение в традиционната медицина

Ако дрезгав глас на дете, какво повече може да се лекува. без да се прибягва до фармацевтични грижи?

 • Най-дрезгав глас дете какво да правя
  Hot мляко - може би най-достъпните на всички начини за премахване на дрезгав глас на децата. Сега тя се смята за много ефективен терапевтичен коктейл: чаша топло мляко е необходимо да се капе 1-2 капки йод, разтворете половин чаена лъжичка сода за хляб и го дайте на детето да пие, преди да стане студено.
 • Мед и прополис. Суровият мед в гребена, когато се комбинира с прополис, както и - като всички витамини, които доставят с внимателно природата и пчелите е естествен естествен антисептик широк спектър от приложения. Ако такъв продукт се предлага, е необходимо да се даде на детето да дъвче парче пчелна пита с прополис. Но това е само в случаите, когато причината за дрезгав глас не е алергична реакция към непознати или неопределени стимули. Най-пречистен мед може да бъде разтворен в топло мляко или чай, и да даде на детето преди лягане.
 • гаргара. Широко известни и популярни лайка настойки и отвари, сол и сода разтвори в топла вода. В аптеките, така че - както е широко представена редица готови медицинските такси за гаргара. Всички те се продават свободно и не са скъпи. За да ги поставят върху пакетите идва с инструкция за изготвяне и прилагане на всяка колекция отделно. Гаргара често е необходимо, на интервали от 1 - 1, 05:00 няколко дни. Само тогава ще има желания терапевтичен ефект.
 • Най-дрезгав глас дете какво да правя
  Компреси и вдишване може да осигури ефективна помощ при лечението както на пресипналост, както и редица заболявания, които са го причинили. При вдишване могат да се използват готови съществено ароматни масла, които сега са широко достъпни в търговската мрежа. Добра работа евкалиптово масло, мента и кедър. Ако не можете да си купите това масло в търговията на дребно - това няма значение. Infusion за вдишване е възможно да се направи една от онези - същите такси като гаргара за възпалено гърло. При вдишване изисква дълбоко, но не много широк резервоар, който се пълни с топла вода. Във водата се добавят няколко капки етерично масло или сварено тя е придобила в колекцията на аптека на наркотици. Когато всичко се разтваря и настояще, е необходимо да се даде на детето се вдишват парите покачват, обогатени с летливи производство и активни вещества. На върха на нуждата на детето да се скрие одеяло, одеало или кърпа. Важно е да се знае детето. Ако неговите горещи изгаряния парни. Ако отговорът е да, тогава ще трябва да му каже да се увеличи разстоянието между лицето и капацитет. Необходимо е да се диша в устата, най-дълбоко и равномерно.
 • За компреси често са горещи сол. Обикновена готварска сол се загрява в чист и сух тиган с треска, и след това се излива върху сгъната слой 2-3 в чиста, суха кърпа. Rag валцувани със сол, така че нищо не се разлее и се полага върху гърдите на детето, но не и близо до сърцето. Ако едно дете преживява тежко изгаряне, дебелината на тъканта трябва да бъде увеличен.

Yakushevich Борис Александрович