А кръвен тест за хормони при жените как да и кога да се явя на изпит

В този случай, кръвта не трябва да мине през обичайните за пиърсинг пръсти. Хормонални тест изисква кръв дарение от вена. Това може да стане в местната клиника или наемат услугите на платени клиники. След като се консултира с лекар дава посока на доставката на анализа на определена група от хормони или хормон-на-он. След това идва работата на медицинска лаборатория, която изследва кръв на хормони на щитовидната жлеза и половите системи.2 Препарати

За лечение и профилактика на проблеми с менструалния цикъл (аменорея, дисменорея, менорагия, Opsomenoreya и др.) И вагинална дисбактериоза нашите читатели успешно са използвани един прост съвет на главния гинеколог Leyly Adamovoy. След като внимателно разглежда този метод, ние решихме да го предложим на вашето внимание.

За да се тества трябва да бъде строго на празен стомах, особено ако имате съмнения за неизправност на щитовидната жлеза. Не е ли "замърсен" сутрин закуска позволява на кръвта е най-добре да се направи оценка на работата на женските тела. Поради това, в продължение на 12 часа преди анализ трябва да имат време да се яде, че е желателно да се намали консумацията на питейна вода и други течности.

Да издържа анализ на хормони

Най-малко един ден преди доставката на анализи, че е важно да се изключи използването на алкохолни напитки, да се въздържат от пушене, които правят секс. Ние трябва да се избегне усилени тренировки. Не е желателно да посети вана или да изложи тялото си студен, езда за няколко часа каране на ски, кънки на лед или спускане с шейни.

По време на консултативен рецепцията на лекаря трябва да го информира за медикаментозно лечение. Някои от тях могат да повлияят на резултатите от хормонални тестове. Лекарят ще направи преглед на ситуацията и ако е необходимо, да препоръча да се вземе почивка от лечението.

3 Правилата за анализ

Да издържа анализ на хормони

Ден доставка на анализи, предписани от лекар-гинеколог или ендокринолог. Различни видове хормони изискват определени дни от раждането. Изберете най-благоприятното време, когато един или друг хормон е в максимална или минимална степен.

Да издържа анализ на хормони


Условия за доставка на анализи по отношение на хормоните:

 1. анализ за доставка на тестостерон при жените лекар предписва в продължение на 6-7 дни след началото на критичните дни. Въпреки факта, че това е мъжки хормон, е от голямо значение в работата на женската хормонална система, тъй като тя се формира с помощта на женския естроген.
 2. На фоликул стимулиращ хормон (FSH), преминават тестове за 3-8 минути или 19-21 дни на менструалния цикъл. Този анализ става ясно дали жената е готова да овулация.
 3. Анализ на лутеинизиращ хормон (LH), се препоръчва да вземат жените на същата дата, както FSH. Само LH дава сигнал за овулацията вече е пристигнал.
 4. Изследване за прогестерон препоръчва да се вземат след овулацията. Ето защо, трябва да изберете един щастлив ден, като се започне от продължителността на цикъла. Притежаването на прогестерон допринася за благоприятното протичане на бременността. Когато нивото му е намалено, то заплашва аборт. Ако по време на изпитването, се оказва, че бременната жена с гинеколог на разстройство хормон спешно да назначи подходящо лечение и.
 5. Тестът се провежда на естроген в продължение на 3-5 дневни периоди. Но лекарят има право да назначи повторен анализ за 20-21 дни.
 6. Човешки хорионгонадотропин (HCG) определя възможността за бременност, така че анализът е прието да прекарат 3-5 дни забавяне в критичните дни. По-често от момичетата този тест у дома си, но, както знаем, той може да покаже отрицателен резултат в ранните етапи. Ако менструация не е започнало, спешната необходимост да дарят кръв за ЧХГ в клиниката.
 7. Пролактинът осигурява наличието на мляко в млечните жлези на жените. Анализът на този хормон може да бъде за всеки един ден, най-важното е, че в деня преди да не пият алкохол и сладки.
 8. тествани за хормони на щитовидната жлеза Жените обикновено се прави на всеки един ден от цикъла.

4 Защо да посетите ендокринолог е толкова важно за жените

Посещение на компетентен лекар, ще се предпазите и да се успокои за дълго време. Ако не сте добре със здраве, тя остава само една елементарна грижи за себе си. И ако изведнъж имате проблеми, лекарят със сигурност ще забележите това и да предпише лечение незабавно.

Да издържа анализ на хормони

Тест за Тиреотропин разкрива:

 • подуване;
 • неизправност на щитовидната жлеза;
 • психосоматични заболявания;
 • травма, свързана с хипофизната жлеза.

Анализ на свободен трийодтиронин помага потвърди или отрече заподозрян:

 • пасивни или активни функцията на щитовидната жлеза;
 • недостатъчност на метаболизма;
 • бъбречна недостатъчност;
 • проблеми с черния дроб.

След изпитването на свободен тироксин е възможно за решаване на проблемите:

 • постоянна, повишена продукция на хормони на щитовидната жлеза;
 • възпаление в shchitovidki зона;
 • голямо вълнение и напрежение;
 • твърде бързо или бавен метаболизъм.

След като кръв тиреоглобулин, ендокринолог определя:

 • как за лечение на рак на щитовидната жлеза;
 • дали има склонност да жълтеница заболяване и други заболявания на черния дроб;
 • присъствието на щитовидната възпаление.

5 Симптомите на незабавно лечение при лекар