9 мита на миома на матката

Миома на матката - един от най-честите гинекологични заболявания. Сред жените на възраст 35-50 години страдат от нея до 70%. Точни статистическите изследвания, които не могат да бъдат възможни, тъй като почти половината от случаите заболяването е безсимптомно и е установено, между другото по време на рутинни проверки.До края на XX век се счита за опасно маточна патология, която изисква лечение радикал. През последното десетилетие, предаването на болестта са се променили, но до този момент, не само пациентите, но и много лекари са споделили погрешни схващания за миома на матката.

Миома - предшественик на рак

Доскоро основният аргумент в полза на хирургично лечение на миома беше страх, че доброкачествен тумор ще се обнови в рак. Установено е, че това не се случва. Миома не ozlokachestvlyaetsya, неговото присъствие не стимулират развитието на други видове рак (включително рак на репродуктивната система). Ето защо хистологично изследване на клетъчните миома, че лекарите често предписват не е задължителна диагностична процедура.

Миома появяват поради хормонални нарушения

Всеки възел миома развива от отделни клетки в мускулната тъкан на матката (миометриум). Процесът се наблюдава често при жени с нестабилни хормони, но пряка връзка между хормонални нарушения и образуване на фиброми не се разкрива.

Миома непременно трябва да бъдат премахнати

Намирането на пациент на миома на матката, Вашият лекар може да Ви посъветва да държи силно т.нар стържене. Назначаването обикновено е мотивирано от факта, че тази процедура е не само за облекчаване на пациента от миома, но ще изясни причината за появата им. В действителност, миома не е необходимо да се отстраняват незабавно.

Що се отнася до процедурата за кюретаж се извършва при строго определени индикации, сред които не е включена наличието на миома. Най-често това се прави, за да направи оценка на състоянието на ендометриума с нередовно кървене, причината за което не може да бъде установена по друг начин.

Миома не могат да бъдат оставени без активно лечение

Предполага се, че наличието на миома малък размер, без да причини неприятен външен вид на симптоми (болка, кървене, усещане за притискане на вътрешните органи и други подобни. Г.), не се нуждаят от лекарска намеса. Изключение се планира да забременее, обаче, и в такава ситуация често изисква подробен преглед, но не по-лек.

Миома отнася до тумори, чиито растеж не може да се прогнозира. Туморът може да се поддържа постоянна размер през годините и дори намалява. Известно е: активен растеж фиброма се среща само при жените в репродуктивна възраст; след менопаузата, това е напълно спряно. повечето пациенти радикалната намеса може да направи повече вреда, отколкото полза.

Пациенти с матката невъзможно да се правят слънчеви бани и да посетят баня

Научни доказателства в подкрепа на цитата по-горе, не съществува. Все пак, това не означава, че жените с миома на матката, може да се злоупотребява процедури вана или слънчеви бани, както е посочено действия са вредни по някакъв начин, дори и да не разполагате с миома.

Наличието на миома не изисква спазване на специална диета, без рязка промяна в начина на живот. Балансираната диета, умерени упражнения и разумна редуване на труд и почивка обикновено е достатъчен за поддържане на здравето на приемливо ниво.

Миома причинява безплодие

Наличието на миома не пречи на забременяването, но може да усложни раждането. Това обикновено се случва, когато възлите растат вътре в матката или силно деформирани стената му.

Понякога фиброми открита по време на бременността. Освен това, често процедура ин витро се извършва независимо от наличието на миома. Ако туморът е открит преди зачеването (при планова проверка), че е важно да се консултирате с квалифициран техник. Факт е, че премахването на възлите по време на планиране на бременността носи опасност от последваща врастване на плацентата или руптура на матката стена. Лекарят трябва да прецени вероятността от такова решение и да предложи най-безопасно за жената и нейното неродено дете.Най-точният размер на миома определя от ехография

Ултразвуково изследване обект се вижда само в една равнина. Миома възел обикновено има неправилна форма, наподобяваща картоф чепат, при което се появява на ултразвука е изкривен и това често става причина за грешки в оценката на размер на тумора, или, още по-зле, скоростта на растежа му.

За да се разбере, всъщност развиващите миома, ядрено-магнитен резонанс трябва да се направи, за да се определи състоянието на тумора в позиции 2-3 и повторете процедурата няколко месеца по-късно. Единственият начин да се получат надеждни данни за компонентите на скоростта на растеж и да се вземе решение за необходимостта и методите на лечение.

От миома могат да бъдат излекувани с помощта на билки

Днес има много налични в търговската мрежа билкови и хранителни добавки, които се предполага, че насърчават резорбция лейомиомната. За съжаление, това лечение - загуба на време и пари.

Миома представлява модифицирана част (уплътнен) мускулната тъкан. Не са народни средства не могат да променят своето състояние. Всички случаи на успешна "резорбция", описани "изцеление" на жените, за да бъде в резултат на естественото спиране на растежа на миома след достигане на менопауза доказват.

Лечение на миома с емболизация е опасно за здравето

Методът на маточна артерия емболизация (ОАЕ) се основава на намаляване на кръвния поток към тумора, което нарушава процеса на своята сила. Днес тя е най-ефективният и най-сигурният начин да се бори с тумора. Процедурата се извършва в амбулаторни условия и не изисква обща анестезия и почти не наранява пациента.

Доскоро се смяташе, че ОАЕ може да доведе до безплодие и следователно показва само онези жени, които вече не планират да забременеят. Клиничните изпитвания са показали, че процедурата не засяга последващото концепция и раждането.

Миома на матката - са толкова чести, патология, рискът от възникването му е висока за всяка жена. Експерти смятат, че вероятността от развитие на болестта може да се намали на редовен сексуален живот, отхвърляне на аборт, поддържане на добра физическа форма. За профилактика се препоръчва да посетите гинеколог най-малко два пъти годишно и веднъж годишно се подлагат на таза процедура ултразвук. При откриване на миома Не изпадайте в паника: В повечето случаи, трябва да се следи само състоянието на тумора. Важно е да се осъзнае, че не всички лекари своевременно актуализират знанията, придобити в гимназията (понякога за дълго време), и следователно не споделят настоящото разбиране за същността и методите за лечение на миома на матката. Ако пациентът се страхува от бързото развитие на възли, не отстъпвайте от ненужните диагностични процедури или да препоръча спешна хирургическа намеса в добро общо здравословно състояние, че има смисъл да се търсят допълнителни съвети от други специалисти.

Знаете ли, че:

По време на кихане тялото ни напълно спира да работи. Дори сърцето спира.

Много рядко заболяване - Куру. Страдат от него само от представители на Fur племе в Нова Гвинея. Пациентът е починал от смях. Смята се, че причината за заболяването е ядене човешки мозък.

Нашите бъбреците са в състояние да пречисти една минута три литра кръв.

В Обединеното кралство има закон, според който хирургът може да откаже да извърши операцията на пациента, ако той пуши или е с наднормено тегло. Човек трябва да се откажат от лошите навици, а след това може би няма да се нуждаят от операция.

Първият вибратор е изобретен през 19 век. Той е работил в продължение на парната машина и са предназначени за лечение на женска истерия.

Учени от Оксфордския университет са провели серия от проучвания, по време на който заключи, че вегетарианството могат да бъдат вредни за човешкия мозък, тъй като води до намаляване на неговата маса. Затова учените препоръчват да не се изключват напълно от менюто си месо и риба.

Добре известно лекарство "Viagra" първоначално разработен за лечение на хипертония.

Кариес - е най-често срещаната инфекциозното заболяване в света, като се конкурира с когото дори не мога грип.

Повечето жени са в състояние да получите повече удоволствие от съзерцанието на красивото й тяло в огледалото, от секса. Така че, жени, да се стремят към хармония.

При редовна посещение на солариум риска от развитие на рак на кожата се увеличава с 60%.

Един образован човек е по-малко податливи на заболявания на мозъка. Интелектуална дейност допринася за образуването на допълнителна тъкан компенсиране на болния.

По време на работа на мозъка ни, което прекарваме на количеството енергия, равна на силата на крушката от 10 вата. Така образът на крушка над главата си по време на най-интересните идеи не са толкова далеч от истината.

Подготовката на кашлица "Terpinkod" е един от най-големите продавачи, а не заради своите лечебни свойства.

5% от пациентите с антидепресанти кломипрамин причинява оргазъм.

Преди това се е смятало, че прозяване обогатява тялото с кислород. Въпреки това, тази гледна точка е била опровергана. Учените са доказали, че прозяването охлажда мозъка на човека и подобрява нейната ефективност.

Дума на устата срещу Интернет: изберете най-бързият и най-удобният начин да се напише на лекар

Ритъмът на голям мегаполис, работят до късно през нощта и хронична липса на време - всичко това създава своя отпечатък върху състоянието на здравето ни. Понякога, дори nekog.