7 думи, които не трябва да се пишат с главна буква, креда

Всички знаем от училище, че всяко ново предложение, имена, имена на хора, животни, прякори, съкращения, и не само - са написани с капитал (с главни букви) писмо. В някои случаи, главна буква е наистина оправдано, и в която трябва да се избягва - разберете в следващия брой на грамотност.Колко писма

Правилно: рожден ден

По някаква причина много congratulator искал да напише "Честит рожден ден!" Или "Честит рожден ден!", Но и двата варианта са грешни (благодаря, че не е "Честит рожден ден!"). Според правилата на комбинация на български език "рожден ден" винаги се записва с малки букви (малки). Така че, ако искате да поздравя някого, това би било правилно, "Честит рожден ден, Александър!"

Объркването произтича от факта, че имената на много празници наистина е написана с главна буква, например: Ден на знанието, Нова година, Денят на детето и така нататък. Имайте предвид, че с капитал на запис само първата дума! (Изключение: Деня на победата)

Колко писма

Точно така: Московския държавен лингвистичен университет

Ние помним изписването на празници и го плъзнете до пълните имена на висши учебни заведения: първата дума пише с главна буква, а останалите в малки. Затова MSLU означава Московския държавен лингвистичен университет и известен Московския държавен университет - Московския държавен университет Ломоносов кръстен. И без "Московския държавен университет ...". Забравете.

Колко писма


Налице е често срещано погрешно схващане, че президентът на страната трябва да бъде написана с главна буква, и председателите на другите страни - с малко. Надяваме се, че никога няма това "правило" не ръководи. Въпреки, че Владимир Путин - главата на България, това не означава, че е наложително да се напише името на кабинета си с главна буква. Повярвайте ми, ако напишете "Нашето училище е бил посетен от президента на Република България", Владимир Владимирович, няма да се обиди и няма да се счита за неуважение.

Колко писма

Правилно: (училище) Конкуренция

Колко писма

Точно така: Бог (знае)

Колко писма

Интернет-страдание, тъй като той просто не го! Някои все още пиша думата с латински букви (интернет), други отказват да намалява, а третият и всички затворени в кавички, добре, писане на първата буква на думата - обект на спорове. Според последните препоръки на Българската академия на науките Институт по език думата "Интернет" може да се запише с малки и големи букви, но въпреки това е перфектно, подпрян на случаи ( "Нека поговорим за Интернет?", "Свържете се с интернет").

Бонус: Вие или сте?

Всички известни правила не е отменено реч етикет. Местоимението "Вие" с главна буква могат да бъдат използвани в лична кореспонденция ( "С уважение ..."), при условие, че наистина се обръща към един човек, а не към група от скъпи хора, защото в този случай имаме множествено число "вие" ( "Моля, не затваряйте вратата, в очакване на лекар").

О, ти трябва да се въведе правило, че всяка нова дума започва с главна буква, и всичко е наред! Това се дължи на факта, че ние сме разведени огромен брой другари, които са приключили обучението на български език не е, но сигурен го познава в писмен вид какво, по дяволите, се случва! И очни потрепвания и неизбежно гр. О, ти трябва да се въведе правило, че всяка нова дума започва с главна буква, и всичко е наред! Това се дължи на факта, че ние сме разведени огромен брой другари, които са приключили обучението на български език не е, но сигурен го познава в писмен вид какво, по дяволите, се случва! И очни потрепвания и неминуемо се превръщат в граматиката-наемане.

Виждате ли, грамотност и в съветско време - особено от гледна точка на "вие" и "ти", или когато пишете "Бог" с капитал пострада значително. В училищата, това на практика не се преподава. И сега - не са напълно propechonye съвети и "правописни правила".