Високата температура в детето без симптоми причинява bebiklad

Температурата, която е в децата
Всяка майка ще изпитате от сериозни притеснения, ако бебето й се струваше, горещо, но това стана, след измерване на температура, че термометърът е преминал на марката на 38 ° C. Това става още по-тревожно, когато има температура и нищо друго - това се случва понякога. Така висока температура при дете без симптоми - причини, тежестта и как родителите се държат в тази ситуация? Нека да разследват.Високата температура в детето без симптоми: Причини

Температурата, която е в децата
Ако бебето е с висока температура и други симптоми на болестта, в допълнение към треска, майка ми не вижда - това не означава, че те не са. Само някои от симптомите на някои заболявания, може да се определи само хора с медицинско образование.

Ето защо, ако температурата на детето се повиши над $ 38 ° C - най-доброто нещо, което може да направи майка ми - това е все едно да се свържете с лекар. Въпреки това, майки полезно да се знае защо бебето може да има треска в очевидната липса на други симптоми, най-малко, за да се вземат правилните действия за пристигането на лекар, или в случай, ако ние се позоваваме на лекар веднага по някаква причина не е възможно.

Когато майките са набира Интернет заявката за полето за търсене: "Висока температура при дете без симптоми: причини", и да се върнат на информация, които често това състояние се дължи на прегряване на бебето, те са изненадани. Това е банална прегряване може да предизвика треска в дете до 38 ° C и по-горе?

В действителност, ако едно дете до 2 години за дълго време, доста завърши, аз бях в инвалидна количка на слънце и топлина, или активно да се премести под яркото слънце, или просто е бил принуден да прекарват много време в задушно помещение - увеличаването на телесната температура до 38 ° C и по-висока - съвсем естествена реакция на организма да прегрее. В крайна сметка, малки деца терморегулацията центрове все още не са узрели най-накрая, както и всяка промяна в нормалната температура може да причини значителна реакция на организма.

Вторият най-честата причина за висока температура, без никакви видими симптоми при деца 1,5-2 години растат зъби. В някои бебета, този процес е придружен от значителен дискомфорт, но температурата може да се повиши до 39 ° С и по-горе. Ако трохи начални, лекарят на изследване трябва да се обърне внимание на подути, възпалени венци. Но мамо, този симптом може да не разпознае.

На трето място в класацията на "Треска в едно дете без симптоми - причина" ще бъде реакцията на организма трябва да бъдат ваксинирани. Като правило, децата са най-трудни да се толерира ваксинация с DTP (ваксина против дифтерия). Ето защо, педиатри предварително предупреждение, майки за възможно повишаване на температурата след ваксинацията, а някои дори не се препоръчват на процедурата за получаване на хлапето някои антихистаминови лекарства, например, или Tavegil Suprastin да смекчи реакцията на организма към ваксината. Въпреки това, все още майки оцелеят, ако трохите след присаждане повишаване на температурата до 38-39 ° С

През деца над 2-годишна възраст без причина симптоми на топлина често е вирусна инфекция. Фактът, че има толкова много вируси, а не всички вирусни заболявания започват с болки в гърлото, кихане и хрема. Освен това, децата са при висока температура болки в гърлото, просто не могат да се чувстват, и хрема в някои случаи може да се появи само на третия ден на заболяването. Чревни инфекции от вируса, също са различни: един започва с повръщане и диария, и температурата може да се повиши до края на първия ден от началото на заболяването, или няма да се издигат най-малко. Други чревна инфекция започва с рязко повишаване на температурата и диария може да се появи само за един ден.

И като вирусно заболяване, като обрив (причинена от вид херпесен вирус) е направил първите три дни не предизвиква никакви симптоми, различни от свинете с показатели термометър 39-39,5 ° C. Едва след намаляване на температурата с 4-5 дни на болестта се появява характерен обрив папулозен обрив, което показва началото на възстановяването.

Висока температура без видими в първия или втория ден на симптомите може да се получи и бактериални инфекции, такива като ангина, стоматит, фарингит, отит, инфекции на пикочните пътища и дори пневмония. Майките, които нямат медицинско образование, лекари съветват от време на време да погледнем в гърлото на бебето, когато той е здрав. След това ще бъде по-лесно да разпознават симптомите са невидими за непосветените, ако бебето е болно: плака и абсцеси на сливиците в случай на ангина, зачервяване и обриви - за възпалено гърло, мехури и рани в устата с стоматит. Когато отит бебе може по невнимание охлузвам ухото или да ги търка върху възглавницата, основният признак на пневмония - един недостиг на въздух. Най-трудно да се открие бактериалните инфекции на пикочните пътища, като деца, те често се срещат без симптоми, но инфекцията може да се диагностицира само чрез анализ на урината.Високата температура в детето без симптоми, какво да правя

Температурата, която е в децата
Със значително повишаване на температурата в трохите нужда възможно най-бързо, за да отидеш на лекар, а до пристигането на лекаря се опитаме да разберем какво може да е причинило такава реакция на тялото.

Ако детето ви е било ваксинирано, и още повече, ако лекарят беше предупредил за възможна реакция към ваксината - преди пристигането на лекар може да даде едно дете, за да се подобри положението Nurofen (активна съставка - ибупрофен) или Efferalgan (активно вещество - парацетамол) във възрастта доза.

Ако сте по-вероятно да се предположи, че троха е твърде горещо, а след това поставете бебето на сянка и да премахнете излишната облеклото. Pampers при висока температура за да се отстранят по-добре също. Poite трохи хладка вода, напитки трябва да се дава на малки порции, за да не се предизвиква повръщане. Антипиретични лекарства в случай на прегряване на бебето не трябва да се откажат. Ако ви осигури комфорт на вашето бебе, температурата ще се падне в рамките на 1,5-2 часа.

Когато температурата се покачва, дължащи се улесни растежа на зъбите състояние се препоръчва да се даде на бебето антипиретици и аналгетици (Nurofen, Viburkol). Също така, то може да бъде дадена специална ден охлаждане чесалки, а през нощта постави на специален гел възпаление на венците (например Holisal).

Ако има съмнение, че увеличаването на температурата е свързано с вирусна инфекция (особено в случай на контакт с болни деца), бебе може да бъде антивирусна imunnostimuliruyuschy наркотици (свещи Viferon, Genferon), за да се осигури на детето се настанява на хладно, добре овлажнява, стая, като му дава много течности и сила хранени. Застреляйте температурата само се нуждае от време, когато температурата се повиши над 38,5 ° C или ако детето е имал преди това фебрилни гърчове. Не забравяйте да кажете на Вашия лекар какви лекарства сте даде на детето си преди пристигането си и в каква доза.

Ако подозирате, че детето има бактериална инфекция, лекарят е необходимо в този случай възможно най-бързо, така че бактериални инфекции, особено в малки деца, може да се развива бързо и е важно възможно най-скоро да започне антибиотична терапия. За да се разграничи бактериална инфекция от вирусен майка може като бебешка кожа: вирусна инфекция, както и свързаната с висока температура в кожата на детето не е розово, бледо и дете с бактериални инфекции. Преди да се присъедини лекарят може да даде на детето си антипиретик в случая, ако детето има температура над 38,5 ° С и това е много лошо. Можете също така да дава антихистамин (Suprastin, Tavegil) за намаляване на интоксикация.

Всяка майка трябва да знае, че има редица симптоми, при които, в комбинация с високи температури, трябва спешно да се обади на "Бърза помощ", а не да се чака един лекар от клиниката. Обаждане на бригада "бърз" е необходимо, когато:

  • детето има висока температура, но беше бледа, замрял, а жаждата му. Особено необходимо е да се действа бързо, ако видите синкав цвят на кожата в назолабиални триъгълника;
  • дете по-често от обикновено, или да има дишане едва забележим затруднено дишане;
  • часа след получаване антипиретични температура препарат не се понижава или продължава да нараства;
  • висока температура, причинена фебрилни гърчове на детето.

Няколко думи за фебрилни гърчове. Само по себе си това явление на спазми срещу висока температура преминава без последствия, но неправилна грижа за дете по време на припадъци могат да бъдат смъртоносни. Затова е добре да се знае предварително какво да прави с развитието на фебрилни гърчове в бебето.

Когато местен вид фебрилни гърчове в детето ролки очите му и потрепвания на крайниците. Когато атонични фебрилни гърчове при деца на всички мускули да се отпуснат, което води до уриниране и дефекация принудително. Най-ужасен поглед тоник фебрилни гърчове. При този тип на изземване на детето хвърля назад главата си, тялото стяга и се протегна като низ, и ръцете, докато трескаво притиснати към гърдите си. След това детето започва да се гърчи бързо и само за няколко минути на интензивни потрепвания започва да намалява постепенно. Кожата става син по време на припадъка, съзнанието е изключен.

В случай на нападение на фебрилни гърчове детето непременно в болница, тъй като атаки може да се повтори няколко пъти през деня, след като в първия епизод, както и да се премахне възможността за вирусна или бактериална менингоенцефалит.

Ако видите, че бебето започва атака за фебрилни гърчове (остъклени очи, потрепване на устните и ръцете), а след това трябва да се постави на равна повърхност и завърти главата на една страна. Вие не може да ограничава движенията на детето по време на конвулсиите. В никакъв случай не може да бъде по време на нападението, за да се опита да опънат моите зъби и се вмъква в устата на чужди обекти. До края на атаката, ако вече не е пристигнал бригада "скоро", въведете деца ректални антипиретични медикаменти (напр Tsefikon D).

Ако бебето е имал пристъпи на фебрилни гърчове, когато болестта не може да толерира нарастване на температурата с повече от 38 ° C, ако има такова повишаване на температурата в допълнение към антипиретици като деца препоръчват дават успокоителни и калциеви добавки.

Високата температура в детето: какво да не правим

Повечето майки, въпреки че те знаят, че треската в инфекциозни болести е полезно - то е нищо друго, освен на имунната реакция на организма, обаче, не може да преодолее тревогата и ще даде на детето антипиретични лекарства, дори когато това не е необходимо, като по този начин забавя за заболяване.

Не е необходимо да се осигурят на децата антипиретици, ако температурата не надвишава стойностите в 38-38,5 ° С и дете в същото време се чувства добре. Това не се отнася само за децата, които най-малко веднъж в живота са наблюдавали фебрилни гърчове.

Невъзможно е да се нагрява бебе избършете и, освен това, да се излива студена вода - такова действие може да предизвика нов кръг от треска. Температурата на водата трябва да се избърсване топло - около 37 ° С

Във всеки случай детето не може да изтрие с оцет или алкохол. Ефектът от тези процедури съвсем малко, но избърсване на бебето вдишва алкохол или оцет двойки - и това ще се съгласите, за бебето не е от полза.

Не може да бъде едно дете с висока температура, за да се запази в задушно помещение и приключи - ние се увиват бебето разстрои нормалния топлинен пренос има парниковия ефект, което води до повишаване на температурата. Скриване на детето, само когато той е бил жестоко треперене в повишението на температурата.

Що се отнася до антипиретични лекарства, майката трябва да се помни, че в никакъв случай децата до 15 години за понижаване на температурата не трябва да бъде предписана и ацетилсалицилова киселина (аспирин). Температурата при деца може да се намали само парацетамол или ибупрофен наркотици. В специални случаи, под лекарско наблюдение, тя може да се използва аналгин.

Ако искате по-бърз ефект, по-добре е да използвате антипиретик под формата на свещи. И през нощта трябва да се даде лекарството в сироп - той действа по-дълго. Строго се придържат към интервалите между дози от лекарството, които са посочени в инструкциите. Не се стреми да свали температурата с помощта на един лекарства с повишена телесна температура намалява до нормални стойности. Ако след като температурата на медицината спря расте или спада дори от 1,5-2 градуса - което означава, че лекарството е "работа".

Най-популярни статии по тази тема: